پخش زنده
امروز: -
خطر اساسی برای پناهجویان، قدرت گرفتن راستگرایان افراطی در کشورهای اروپایی مانند آلمان و هلند است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الحوار، با اعمال محدودیتها و تصویب قوانین جدید، و افزایش خطر اخراج مهاجران از جمله پناهجویان سوری از کشورهای اروپایی، سازمان ملل مخالفت خود را با قانون جدیدی که ممکن است در دانمارک برای اخراج متقاضیان دریافت پناهندگی تصویب شود، اعلام کرد. اتحادیه اروپا هم موضع مشابهی در برابر این تصمیم دانمارک اتخاذ کرده است. رئیس کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل این تصمیم دانمارک را فرار از مسئولیت توصیف و تاکید کرد این تصمیم با متن توافقنامه پناهجویان تناقض دارد. با تصویب این قانون در دانمارک، مسئولان این کشور میتوانند متقاضیان پناهندگی را به اجبار از دانمارک اخراج کنند. پارلمان دانمارک این قانون را روز پنج شنبه تصویب کرد و امکان انتقال پناهجویان به مراکز اسکان موقت در یک کشور شریک در خارج از اتحادیه اروپا را فراهم میکند.
سخنگوی کمیسیون اروپا با انتقاد از تصویب این قانون در دانمارک، آن را نقض قوانین فعلی اتحادیه اروپا دانست. حسن الطرابلسی نماینده مرکز مطالعات مهاجرت در آلمان، در مصاحبه با این شبکه گفت: این قانون با اصول اساسی اتحادیه اروپا تناقض دارد. این اتحادیه، حق پناهندگی را یکی از حقوق اساسی میداند. خطر اساسی برای این مهاجران، قدرت گرفتن راستگرایان افراطی در کشورهای اروپایی مانند آلمان و هلند از سال ۲۰۱۵ است. فلسفه فکری راستگرایان افراطی، حضور اتباع خارجی در آلمان یا اروپا را رد میکند. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۷ در آلمان، مسئله مهاجرت، به اصلیترین موضوع در تبلیغات انتخاباتی تبدیل شده بود. با فروکش کردن خطر همه گیری کرونا در ماههای آینده شاهد آن خواهیم بود که بار دیگر مسئله مهاجرت در کشورهای اروپایی اهمیت پیدا خواهد کرد و راستگرایان برای استفاده از این موضوع تلاش خواهند کرد. خطر اصلی از طرف مهاجران را هم مربوط به مسلمانان معرفی میکنند.
عبدالحمید الحمدی رئیس اداره اوقاف کپنهاگ در مصاحبه با این شبکه گفت: به عنوان کسی که این پرونده انسانی را پیگیری میکنم، از شرایط تلخی که آوارگان سوری با آن روبرو شده اند، احساس تاسف میکنم. پناهجویان در اروپا از جمله در دانمارک، در تنگنا قرار دارند. بازگرداندن پناهجویان، با قوانین بین المللی تناقض دارد. این پناهجویان از زمان تصویب این قانون، در برابر ساختمان پارلمان دانمارک تحصن کرده اند. هنوز خوشبینی سیاسی برای بازنگری در این قانون وجود ندارد. بعضی افراد از جامعه دانمارک هم با این پناهجویان ابراز همدردی کرده اند. وی ادامه داد: ما از دولت دانمارک میخواهیم تا در این تصمیم تجدیدنظر کند. چهار هزار پناهجو در دانمارک با خطر اخراج روبرو هستند.