نیمه دوم نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری - بخش چهارم
نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری در بخش چهارم با طرح دیدگاههای نامزدها درباره فرایند خصوصی سازی ادامه یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری در بخش چهارم با طرح دیدگاههای نامزدها درباره فرایند خصوصی سازی ادامه یافت.
سوال مجری از آقای رضایی در بخش چهارم
جواب آقای رضایی به سوال در بخش چهارم
- رضایی: در خصوصی سازی به اهلیت توجه نشد
کاندیدای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: بزرگترین اشتباه آقایان در خصوصیسازی این بود که به اهلیت توجه نکردند.
محسن رضایی درباره فرایند خصوصی سازی و ناموفق بودن این مسئله تصریح کرد: علت اینکه در این دولت خصوصی سازی با شکست مواجه شد این بود که این دولت؛ دولت آقای روحانی که متاسفانه سیاهترین دولتهای ۴۰ سال اخیر انقلاب بوده است نه تنها قفلهای بیرونی را باز نکرد بلکه درهای داخلی را نیز به روی اقتصاد با شرطی کردن اقتصاد بست.
وی افزود: من چند آمار میدهم؛ مردم عزیز خودتان قضاوت کنید؛ متوسط رشد اقتصادی در این دولت صفر بوده است. متوسط تورم ۲۴ درصد بوده است؛ متوسط رشد سرمایه ثابت سرمایه ناخالص منفی ۵ درصد بوده است. طی ۵۰ سال اخیر برای اولین بار رشد استهلاک سرمایه از سرمایه گذاری پیشی گرفت.
رضایی گفت: یعنی اقتصاد در این دهه که اسمش را گذاشته ام دهه فرصتهای از دسترفته اقتصاد ایران برای اولین بار به جای اینکه جلو برود عقب رفت و کیک اقتصاد کوچک شد. اما طی سه سال اخیر؛ که آقای همتی که نماینده آقای روحانی هستند تورم تجمعی طی سه سال اخیر ۱۱۰ درصد بوده است؛ ولی افزایش حقوق کارگران ۶۰ درصد و افزایش حقوق کارمندان ۴۵ درصد بوده است.
وی افزود: بنابراین این اوضاعی که میبینید و با این آماری که وجود دارد خصوصیسازی چه راهی میتوانست در پیش بگیرد. بزرگترین اشتباه آقایان در مقصد خصوصیسازی این بوده است که به اهلیت توجه نکردند یعنی کسانی که میآیند کارخانجات دولتی را میگیرند و میبرند و سرمایه یک ملتی را تصاحب میکنند باید اهلیت داشته باشند.
رضایی گفت: در روسیه آیین نامه تحویل دادن کارخانجات دولتی و خصوصی سازی یک آیین نامه ۱۰۰ صفحهای است و هر فردی که میخواهد بیاید مورد پرسش قرار میگیرد؛ تحقیق میکنند؛ سوابق و کارامدی اش را درمیآورند؛ اینجا طرف آمده در اراک در آذربایجان در اردبیل و در جاهای دیگر کارخانه را مفت و مجانی برده زمین را فروخته و تجهیزات را جدا کرده و هیچ نظارتی بر این نبوده است. آیا اینها میخواهند همینطور این کار را بکنند؟
وی افزود: بعد از آقای همتی سوال که میشود میگوید من در جریان نبوده ام و من کارهای نبودم. آقای همتی شما استاد جا خالی کردن شده اید؛ شما میخواهید کشور را اینطور اداره کنید؟ شما که امروز به عنوان نماینده آقای روحانی اینجا نشسته اید افتضاح کردهاید در اداره کشور و خون شهدا را پایمال کرده اید. شما حتماً باید در مقابل ملت پاسخگو باشید.
سوال مجری از آقای قاضی زاده هاشمی در بخش چهارم
جواب آقای قاضی زاده هاشمی به سوال در بخش چهارم
- قاضی زاده هاشمی: با مافیای درهم تنیده واردات مواجهیم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور گفت: ما درحال حاضر متاسفانه شاهد یک مافیای بزرگ درهم تنیده واردات هستیم.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی درباره راهکارهای جلوگیری از واردات بی رویه و اینکه در صورتی که گشایشهای ارزی و ریالی در دولت جنابعالی حاصل شد چه راههایی برای جلوگیری از عوامل موثر ضربه به تولید محسوب میشود، اتخاذ خواهید کرد؟ افزود: ما درحال حاضر متاسفانه شاهد یک مافیای بزرگ درهم تنیده واردات هستیم که با برخورداری از رانتهای مختلف مثل دریافت مجوز، رانت دریافت ارز ارزان قیمت و رانت انحصار واردات که امسال اینها تولید را تهدید میکنند.
وی افزود: یک دولت مسئول و خوب باید هدف اصلی و اولیه اش این باشد که از تولید داخلی و اشتغال داخلی حمایت کند. مکانیزمهای مختلفی هم برای آن وجود دارد. مکانیزم تعرفه گذاری را قانونگذار در اختیار دولت قرار داده است، اما به طور عملی راههای مختلفی به وجود آمده است که در اجرا، واردات کار خود را انجام میدهد و تولید را تهدید میکند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: یک مسیر، مسیر قاچاق است که این قاچاق مربوط به مبادی رسمی و مناطق آزاد و ویژه اتفاق میافتد و همچنین یک راه هم همین است که ما آمده ایم ارز ارزان قیمت در مقابل تولید داخلی را در اختیار مردم قرار دهیم یعنی از یک طرف مثلاً به تولید برنج نیاز داریم و در فصل تولید برنج که تازه برنج کار در حال بهره برداری از محصولش است اجازه واردات برنج در حجم زیاد هم داده شود.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: دولت مسئول از یک طرف نباید بازار را دچار کمبود کالا کند و از یک طرف باید از بخش اندکی از واردات برای تنظیم قیمت بازار استفاده کنیم، البته این واردات همیشه باید کمتر از صادرات باشد یعنی باید محور حرکت دولت به سمت صادرات محور باشد از طرفی هم نباید اجازه دهد تولید و اشتغال داخلی دچار مشکل شود.
وی گفت: مسئلهای که در بحث مدیریت با آن مواجه هستیم، مدیریت زنجیره تامین است. چون به صورت مجزا بخشهای مختلف اقتصادی خود تامین منابع مالی و خودشان واردات را تامین میکنند، ما طراحیای را انجام داده ایم که زنجیره تولید ارزش را در کشور به مدیران بزرگ زنجیره تامین بسپاریم که از تامین ماده اولیه یا از طریق معادن، کشت کشاورز و یا تولید بذر و یا واردات تا سفره و مصرف مردم را شامل میشود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در این طراحی، صادرات یک مجموعه را مدیریت میکند و آن مجموعه در مقابل دولت مرکزی و اختیاراتی که به آنها واگذار میشود، باید پاسخگو باشد. اینکه این اختیار را دریافت میکند، ولی بازهم بخشی از قاچاق را سازماندهی میکند، مثل اتفاقی که هم اکنون در حال رخ دادن است. یعنی مجوزهایی برای برای واردات و تولید صادر شده است، اما همان صاحب مجوز بخشی از کار قاچاق را انجام میدهد که نمونه بارز آن مسئله سیگار است.
سوال مجری از آقای جلیلی در بخش چهارم
جواب آقای جلیلی به سوال در بخش چهارم
- جلیلی: به جای خام فروشی باید ارزش افزوده را بیشتر کنیم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: به جای خام فروشی محصولات معادن باید ارزش افزوده را در داخل کشور بیشتر کنیم.
آقای سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم مناظره نامزدها در پاسخ به سوالی در خصوص بهره گیری از ظرفیتهای بالقوه در حوزه معادن کشور گفت: ما در کشور فرصتهای بسیار ارزشمندی داریم که هر کدام از آنها میتوانند پیشران اقتصاد باشند مثل صنعت، شیلات، کشاورزی و معدن که میتوانند بعنوان لوکوموتیو یک قطار را راه اندازی کنند.
وی افزود: دولت باید در این زمینه برنامه داشته باشد و میتواند با استفاده از یکی از آنها استفاده بتواند کشور را اداره کند مثل بخش معدن که ما برای آن کارگروهی داشتیم و بررسیهای مختلفی در این زمینه انجام شد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: از طریق معدن بعنوان یکی از بخشهای فعال و پیشران که یکی از مزیتهای نسبی است، میتوان از اکتشافات، استخراج و به ویژه ارزش افزوده در داخل کشور استفاده کرد نه اینکه خام فروشی داشته باشیم.
وی افزود: مشکل معادن ما در حال حاضر خام فروشی است در حالی که هر میزان برنامه برای ارزش افزوده بیشتر شود ارزآوری و اشتغال هم بیشتر خواهد شد.
آقای جلیلی گفت: دو بحث اصلی یعنی ارز آوری و اشتغال یکی از فرصتها در بخش معدن است که با آن میتوانیم موتور اقتصادی کشور را راه اندازی کنیم که اگر به آن توجه شود میتوان بخش اساسی هزینههای کشور را از این طریق تأمین کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: عدهای نتوانستن خود را در کشور تسری میدهند، فقط اداره نه، باید جهش داشته باشیم، اینکه در معادن مشکلات چند معدن کار را حل کنیم کافی نیست باید همه ظرفیتها شناسایی شده و موانع برطرف شود. در این مورد با بیش از ۲۴ صنف جلسه داشتیم.
سوال مجری از آقای رئیسی در بخش چهارم
جواب آقای رئیسی به سوال در بخش چهارم
- رئیسی: سوداگران کاربری زمینها را تغییر داده اند
آقای سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره مسئله زمین خواری گفت: زمین به جای این که برای کشاورزی، سکونت و کاربردهایی که در سطح کشور داشته باشد، تبدیل شده است به یک مساله سرمایهای مثل ارز و طلا.
آقای سید ابراهیم رئیسی در ادامه بخش دوم مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی درباره زمین خواری و تصرف اراضی اعم از دولتی و شخصی از سوی برخی اشخاص با استفاده از نفوذ، روابط و یا بهره گیری از خلاءهای قانونی و گاه با جعل اسناد و مدارک پدیده شوم و غیر قانونی که لطمات زیادی به منابع طبیعی وارد کرده و حجم زیادی از پروندههای قضایی را به خود اختصاص داده است چه برنامه مشخص، قاطعانه و بازدارندهای را برای این معضل در نظر دارید؟ افزود: یکی از مسائل جدی کشور مساله زمین خواری است که زمین به جای این که برای کشاورزی، سکونت و کاربردهایی که در سطح کشور داشته باشد تبدیل شده به یک مساله سرمایهای مثل ارز و طلا، که با تغییر کاربری و جنگل خواری در دست سوداگران و کسانی که با زمین دارند سوداگری میکنند افتاده است.
وی اضافه کرد: این هم از آن مواردی است که عرض کردم در قوه قضائیه ما شاهد خروجی اش هستیم و پروندههای زیادی در این زمینه تولید میشود، اما اگر سازوکار آن در دولت اصلاح شود یعنی در دستگاههای مسئول که در این رابطه وجود دارند در حوزه روستا و شهر، مسئولیت آن با شهرداریها و جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن و بخشهایی که مسئول هستند بتوانند مسئولیت شان را انجام دهند نوبت به دستگاه قضایی نمیرسد.
آقای رئیسی گفت: ما یک شورایی ایجاد کردیم به نام شورای حفظ حقوق بیت المال، با شرکت همه مسئولان اجرایی و قضایی، از این گونه زمین خواریها پیشگیری کنیم.
وی افزود: نخستین وضعیتی که باید در این زمینه سامان دهیم این است که باید سند عادی را به سند رسمی کشور تبدیل کنیم که یکی از ضروریتهای کشور است.
آقای رئیسی ادامه داد: من از ابتدای ورود به قوه قضائیه این کار را با مجلس دنبال کردیم و مجلس هم خوشبختانه این را تصویب کرد که اکنون فرایند اداری را سپری میکند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سند رسمی باید در کشور رسمیت داشته و به آن توجه ویژه شود گفت: دومین موضوع، مساله حدنگار و کاداستر است که ما در این زمینه کارهایی را شروع و به آن عمل کردیم، متاسفانه کشور ما در زمینه کاداستر در کار حدنگار عقب است شاید یک کشور است که این کار را انجام نداده است و یا در حال انجام است ما این کارها را دنبال کردیم و برنامه ریزی هم کرده ایم.
آقای رئیسی اضافه کرد: ان شاء الله تا آخر هزار و ۴۰۰ کاداستر کشور به سامان خواهد رسید این کار چهل ساله است، اما اکنون به سامان رسیده و همه در کشور شاهد هستند که استان به استان اعلام میکنیم که این مساله در حال انجام است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه ما باید نهادهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد را فعال کنیم گفت: مردم روستا، مردم شهر بر این مسئله خودشان نظارت و از تغییر کاربریها جلوگیری کنند ضمن اینکه دولت نیز نظارت دارد.
وی گفت: دولت موظف است راه قانونی را نه در این مورد بلکه درهمه موارد برای مردم باز کند تا مردم سراغ کار غیرقانونی نروند یعنی اگر آن کمیسیونهایی که مسئول هستند پیگیری کنند معلوم بشود جهاد کشاورزی کار خود را انجام داده متخلف مشخص شود.
آقای رئیسی افزود: الحمدا لله با پیگیریهایی که دستگاه قضایی کرده است امروز جریان زمین خواری در کشور کاملا کاهشی بوده. این به خاطر جدیت کار است ما امروز مدیریت جدی در امور میخواهیم و الا قوانین در این قضیه است که عمل نمیشود اگر عمل به قوانین شود سازوکارهایش موجود است که کاملا میتوانیم جلوی این زمین خواریها را بگیریم.
سوال مجری از آقای مهرعلیزاده در بخش چهارم
جواب آقای مهرعلیزاده به سوال در بخش چهارم
- مهرعلیزاده: دولت باید برای سرمایهگذاری بخش خصوصی راه را باز کند
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: اصولا دولت نباید سرمایهگذاری کند، دولت باید برای سرمایهگذاری بخش خصوصی راه را باز کند.
در ادامه مناظرههای نامزدهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری؛ آقای محسن مهرعلیزاده در پاسخ به این سوال که از منظر شما بخشهای صنعتی دارای اولویت برای سرمایهگذاری دولت در راستای توسعه صنعتی و اقتصادی کشور که مدتی است از همه توان و ظرفیتها استفاده نمیشود چیست؟ منابع لازم برای سرمایهگذاری را چگونه تامین خواهید کرد؟ افزود: انجام طرحهای بزرگ اقتصادی اعم از اینکه دولت و مردم سرمایهگذاری کنند نیاز به پول و نیاز به سرمایه دارند. سرمایه باید یا از خارج و یا داخل تامین شود.
وی ادامه داد: وضعیت بودجه مشخص است ما هرسال کسری بودجه داریم. امسال تقریباً از هزار و ۲۸۰ هزار میلیارد تومان بودجه سال ۱۴۰۰، خود مجلس عنوان میکند ۳۵۰ هزار میلیارد تومان و کارشناسان میگویند شاید بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم؛ بنابراین در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد بودجه در مسیر اجرا و جاری هزینه میشود و عملا کمتر از ۱۰ درصد در مسیر عمران و سرمایهگذاری است.
نامزد سیزدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری گفت: اصولا دولت نباید سرمایهگذاری کند. دولت باید برای سرمایهگذاری بخش خصوصی راه را باز کند. برای اینکه پول بیاید به کشور باید راههای خاصی را باز کنیم. اول امنیت سرمایهگذاری است. سرمایهگذار
اطمینان پیدا کند که راه باز است و میتواند سرمایه گذاری بکند، مزاحم ندارد وگرنه سرمایه فرار است. اصطلاحی است که میگویند شما وقتی که به قصد یک گنجشک، یک سنگ را پرتاب میکنید به سمت درخت، همه گنجشکها از روی درخت فرار میکند، سرمایه فرار است.
مهرعلیزاده افزود: روان بودن کار بروکراسی یکی از شروط اصلی کار است، نبود فساد و رانت یکی از شروط اصلی کار است. مهمتر از همه اینها نداشتن تنش در سطح بینالمللی و در داخل است به ویژه در کشورهای همسایه و رفاقت و همزیستی مسالمت آمیز با همسایهها، ما در منطقهای قرار داریم که خوشبختانه سطح دانش علمی، فنی، کارخانهای، صنعت و تجربیات صنعتیمان در مقایسه با اغلب کشورهای همسایه به میزان خیلی زیادی بالاتراست.
وی ادامه داد: پس بنابراین ما باز روی یک بازار ۵۰۰ میلیون نفری در منطقه حساب میکنیم، یعنی نه فقط بازار ۸۰ میلیونی ایران. من اینجا هم عذرخواهی میکنم از جناب آقای رئیسی باید اشاره بکنم، ببینید واقعاً در همین جهت عرض میکنم که همین شورای حفاظت از حقوق بیتالمال کشور که اشاره کردند، من استاندار اصفهان بودم، مسئول ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بودم، مینشستیم و روی همین تحقیق در جهت مانع زدایی، کار میکردیم یک مطلبی یک سرمایهگذاری با همه چارچوبهای قوانین جلو میرفتیم، یک نفر در بیرون از این قضیه خوشش نمیآمد یک یادداشت مینوشت به قوه قضاییه که حقوق بیت المال حفظ نشده، متوقف میکردند میرفت تا یک تا دو سال بررسی شود، یعنی مستقیم در امور اجرایی.
سوال مجری از آقای زاکانی در بخش چهارم
جواب آقای زاکانی به سوال در بخش چهارم
- زاکانی: برای عبور از اقتصاد مبتنی بر نفت بستهای جامع آماده کرده ایم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما برای عبور از اقتصاد مبتنی بر نفت بسته جامعی آماده کرده ایم و آن چیزی که در این بسته مهم است برخورد با مفاسد اقتصادی و بوروکراسی است.
آقای علیرضا زاکانی در بخش اول مناظره انتخاباتی افزود: اقتصاد ما دولتی است و بالغ بر نود درصد دولت در اقتصاد موثر است.
وی با نقد عملکرد گذشته ادامه داد: دولتها در گذشته با پول نفت، خودشان را اداره میکردند و دولت آقای روحانی با پول جیب مردم خودش را اداره کرد و از تورم ارتزاق کرد. همین جا من از طرف آقای روحانی و از طرف آقای همتی از مردم عذر میخواهم. هیچ کس مسئولیت این دولت را نمیپذیرد. نه آقای همتی میپذیرد نه آقای روحانی. هیچ کس نمیپذیرد.
آقای زاکانی گفت: انگار از فضا آمده اند این بلا را سرما آورده اند. ما امروز راهی جز جهش تولید و بهره مندی ظرفیتهای جدی کشور و خلق ثروت و توزیع آن نداریم.
وی افزود: ما باید از تولید، خدمات و عناصر مختلفی که در جامعه دارای ثروت هستند دولت را اداره کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص معوقههای مالیاتی گفت: امروز متاسفانه ما ۳۲۰ هزار میلیارد تومان معوقه مالیاتی، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی داریم که در مجموع ۷۲۰ میلیارد تومان میشود.
آقای زاکانی افزود:امروز ۹ درصد مشاغل, ۹ درصد مالیات را به خود شان اختصاص میدهند و ۳۷ درصد جی دی پی (GDP) و تولید ناخالص ملی از حوزه مشاغل صادر میشود.
وی در تشریح برنامه خود در این خصوص گفت: اگر بنا باشد دقت کنیم، میبینیم که به جای ۹ درصد باید ما حدود ۳۷ درصد از مشاغل را بگیریم و آن چیزی که باید از مشاغل بگیریم حدود یک پنجم یا یک چهارم آن چیزی است که باید بگیریم و نزدیک به ۷۰ هزار میلیارد تومان میشود از مشاغل مالیات گرفت.
این نامزد ریاست جمهوری افزود: ما باید مسیر دولت را اصلاح کنیم. دولت نباید دستش را در جیب مردم بکند و با اقتصاد سالم این مسیر را دنبال کند و برنامه دقیق ما چند جانبه است.
آقای زاکانی گفت: برنامه تک بعدی اقتصادی به درد ما نمیخورد. برنامه ما فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، مدیریتی، سیاست خارجه، سیاسی و امنیتی است و فوریت همه اینها اقتصاد است و همه اینها با ید در خدمت اقتصاد قرار بگیرد.
وی افزود:هفتاد درصد اقتصاد امروز در دنیا دانش بنیان و وابسته به تعلیم و تربیت و مدارس و دانشگاه هاست.
سوال مجری از آقای همتی در بخش چهارم
جواب آقای همتی به سوال در بخش چهارم
- همتی: نماینده روحانی نیستم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من نماینده آقای روحانی نیستم، من به علت اختلاف نظری که با آقای روحانی داشتم، از بانک مرکزی کنار گذاشته شدم.
آقای عبدالناصر همتی در بخش دوم نخستین برنامه مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری با موضوع کنترل قیمت و تنظیم بازار در ساختمان سیمای رسانه ملی افزود: این را بگویم که آقای روحانی هم قویتر، هم سیاسیتر، هم دنیا دیدهتر و هم از نظر فن بیان بهتر از همه شما بود، اما وی هم مشکل شما را دارد و آن این که بینش اقتصادی ندارد و گرفتاری من هم همین بود.
وی گفت: آقای رییسی در مناظره گفته دو گروه اقتصاددان میآیند و در مورد موضوعات اقتصادی اظهارنظر میکنند، اما وقتی انسان بینش اقتصادی نداشته باشد از میان دو گروه اقتصادی کدام را انتخاب خواهد کرد؟ در دنیا این مسایل حل شده است آن کسی که تصمیم اقتصادی میگیرد باید بینش اقتصادی داشته باشد.
همتی افزود: دوستان فکر نکنند برنامه ندارم، چون در قسمت اول ۵ تا از نامزدها علیه من صحبت کردند مجبور شدم جواب آنها را بدهم البته من برنامه مفصلی دارم که اعلام خواهم کرد.
وی ادامه داد: من معتقد به قیمت گذاری دستوری نیستم بلکه معتقدم دولت نباید در این مسایل جزئی مانند قیمت گذاری گندم ، واردات لاستیک و نهادههای کشاورزی وارد شود دولت باید روی زیرساختها سرمایه گذاری کند و وارد شود. مشکل قیمت در نقدینگی است و ما باید نقدینگی را کنترل کنیم و رابطه میان کسری بودجه و بانک مرکزی حل شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: حتما از استقلال بانک مرکزی به طور جدی حمایت خواهم کرد مشکل ما ساختاری، از جمله ساختار بودجه است که هر روز روی آن میدمند و هزینهها را افزایش میدهند که این فشار روی بانک مرکزی موجب افزایش پایه پولی و نقدینگی میشود همچنین درآمدهای ارزی کشور هم به علت تحریمها کاهش یافته که این معضل مشکلات کشور را مضاعف کرده است.
وی گفت: قیمت گذاری در دنیا شکست خورده است این که میگویند با گران فروشی مبارزه میکنیم باید گفت با گرانی و گران فروشی نمیتوان مبارزه کرد گرانی و گران فروشی نتیجه تورم است و قیمتهای نسبی بر روی همدیگر اثرگذار است وقتی در بازاری قیمتی افزایش مییابد در بقیه بازارها هم این اتفاق خواهد افتاد.
آقای همتی افزود: براساس برنامه ما دولت باید نقدینگی را کنترل کند، زیرا اگر نقدینگی را کنترل کنیم میتوانیم پایه پولی را که به جامعه تزریق میشود خنثی کنیم ضمن این که یکی از راههای خنثی کردن پایه پولی و نقدینگی، ارز بود که ورود ارز مسدود شد و همه ارزها در خارج از کشور گیر افتاده است و ارز جدید به بانک مرکزی نیامده است.
وی گفت: بنابراین راه کنترل قیمت، اقتصادی است که در این باره من برای تولید، تورم، رشد اقتصادی برنامههای وسیع دارم که در موقع آن خدمت مردم عزیز توضیح خواهم داد.