پخش زنده
امروز: -
به همت بنیاد ملاصدرا در سارایوو و به مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) وبیناری تحت عنوان حضرت امام خمینی (ره) و تحول گرایی در بنیاد ملاصدرا سارایوو برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو؛ مراسم سی و دومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در بوسنی و هرزگوین برگزار شد.در این وبینار برخط که همزمان از شبکههای اجتماعی نیز در حال پخش زنده بود حجت الاسلام علی اکبر عیدی، رضا قلیج خان سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور، قباد سلیمانی مدیر بنیاد ملاصدرا و امیرحسین نوری رایزن فرهنگی سفارت کشورمان و جمعی از فرهیختگان وشیفتگان امام راحل و عظیم الشان با رعایت پروتکلهای بهداشتی حضور داشتند.
این مراسم با مشارکت جامعه اسلامی بوسنی و هرزگوین برگزار شد.
مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و سپس حجت الاسلام علی اکبرعیدی به بیان زوایایی از شخصیت، منش و اندیشههای امام راحل پرداخت. وی در بخشی از سخنانش گفت: امام خمینی همواره در طول حیات مبارک خود به دنبال تحول گرایی بود و در این مسیر همواره راس قدرتها را نشانه میگرفت چه در داخل کشور و چه در دنیا.
رضا قلیچ خان سفیر کشورمان نیز در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی در ایران به رهبری امام خمینی نقطه عطفی در تاریخ ایران و کشورهای مسلمان بود.
دیدگاههای امام خمینی که در سخنرانیهای ایشان قبل از پیروزی انقلاب مطرح میشد همه در یک راستا و جهت قرار داشت، ایجاد جامعهای بر پایه عدالت که در آن حقوق هیچ بندهای از بندگان خداوند ضایع نشود و جامعه همواره در حال رشد و پیشرفت باشد. این رشد و پیشرفت و خود اصلاح گری را میتوان به تحول گرائی نیز تعبیر کرد.
جذابیت آرمانها و نظرات تحول خواهانه و پویای امام خمینی به حدی زیاد بود که به سرعت راه خود را تقریبا به همه کشورها و به میان مردم همه جوامع باز کرد. ایجاد جامعهای مبتنی بر حفظ و احترام به کرامت انسانی، برقراری عدالت اجتماعی، ایجاد حکومتی بر پایه خواست و اراده اکثریت مردم و پاسخگو به ملت، فراهم کردن شرایط رشد و شکوفایی استعدادهای همه آحاد ملت، نکاتی نبود که هیچ کس بتواند آنها را نفی کند یا در مقابل آنها مقاومت کند.
همچنین مهو اشلیویو رییس اداره خطابه و ارشاد نهاد ریاست جامعه اسلامی بوسنی و هرزگوین که به صورت برخط در این مراسم شرکت کرده بود گفت: امام خمینی در راس حکومتی بود که میدانست اگر به دنبال عملکرد خوب است باید خود خوب و عادل باشد.
مهو اشلیویو افزود، فکر احیای دینی امام خمینی، سه دهه بعد از رحلت ایشان همچنان فعال است و مسلمانان دوباره باید از خود سوال کنند، در چه موقعیتی قرار دارند و چه باید بکنند. ما در دوران پساحقیقت زندگی میکنیم. امام خمینی پیام رسان صدای حق و کرامت انسانی بود.
این مراسم همزمان از طریق شبکهها و سایت بوسنیایی دفتر نمایندگی صداوسیما در سارایوو نیز پخش شد.