پخش زنده
امروز: -
کارشناس یک بنیاد تحقیقاتی در آمریکا می گوید با روی کار آمدن جو بایدن حملات سایبری در این کشور افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی فاکس نیوز.افزایش حملات هکری و باج افزاری در آمریکا به تأسیسات مهم این کشور انتقادات حزبی شبکه جمهوری خواه فاکس نیوز از دولت دموکرات جو بایدن را در پی داشت.
مجری فاکس نیوز افزود: ما در آمریکا از نفت گرفته تا گوشت و اکنون در بخش حمل و نقل، شاهد افزایش حملات سایبری هستیم. این افزایش در دوره ریاست جمهوری جو بایدن رخ داده است.
خانم کارا فردریک (Kara Frederick) محقق اندیشکده تحقیقاتی بنیاد هریتیج در گفتگو با برنامه «فاکس اند فرندز» در پاسخ به پرسشی باره افزایش حملات سایبری به تأسیسات آمریکا و پیش بینی اش درباره حمله بعدی گفت: چیزی که در کل این ماه شاهدش بودیم این است که هیچ بخشی ایمنی ندارد. از مسیرهای تدارکاتی تا خطوط انتقال بنزین تا میز شام، کشور ما با خطر حمله مواجه است. اگر شرکت «جِی بی اِس» (بزرگترین تولیدکننده گوشت در آمریکا) ذخایری نداشت ما الان باید دنبال چیزی برای خوردن میگشتیم و هکرها نیز چنین اهدافی را دنبال میکنند. بخش انرژی و حمل و نقل در نقطه هدف هکران قرار دارد. نه فقط زیرساختهای حیاتی، بلکه همه شرکتهای آمریکایی باید طوری با مسئله برخورد کنند که گویی قرار است هدف بعدی هکرها باشند و متناسب با آن اقدام کنند.
کارا فردریک در پاسخ به اینکه حملات سایبری اخیر در آمریکا تا چه حد زنگ هشدار به حساب میآید گفت: به نظر من تا حدی بسیار زیادی باید زنگ هشدار را فعال کرده باشد. اگر شما توجه کرده باشید، پس از ریاست جمهوری جو بایدن به طور خاص، مرز بین دنیای دیجیتال و دنیای فیزیکی به طریقی فزاینده دارد کمرنگ و کمرنگتر میشود. شما تاثیر حملات سایبری را در پمپ بنزین مشاهده میکنید. زمانی امنیت سایبری چندان مشهود نبود و مشکلی برای دیگران محسوب میشد، اما اکنون مشکلی است که روی تک تک ما تأثیر میگذارد. واقعا میترسم که این وضع به یک هنجار جدید تبدیل شود. میدانید چرا؟ چون پول خوبی از آن به دست میآید!
پژوهشگر بنیاد هریتیج گفت: در عملیات هکری کلونیال پایپ لاین دیدیم که افراد مرتبط با گروه هکری «دارک ساید» (DarkSide) تقریبا دو میلیون دلار به ازای هر حمله باج افزاری دریافت کردند. آنها ماه گذشته میلادی وقتی خط لوله انتقال بنزین را متوقف کرده بودند توانستند ۹۰ میلیون دلار را در قالب «بیتکوین» وارد کیف پول خود بکنند. این موفقیتها باعث موفقیتهای بعدی خواهد شد و این هکرها به این کارها ادامه خواهند داد. ما دیدیم که هکرهای مرتبط با چین به دنبال هک کردن سیستم متروی نیویورک بودند. گروههای مرتبط با دولت ها، مجرمان سایبری و نفوذگران رایانهای همه و همه ممکن است در این زمینه فعالیت کنند و دردسرهای زیادی ایجاد کنند.
مجری فاکس نیوز سپس به نقل از خانم لیسا ماناکو معاون وزیر دادگستری آمریکا گفت: «هدف اصلی کار گروه باج افزار و اخاذی دیجیتال این است که ما اختیارات و منابع کامل وزارت دادگستری را پای کار بیاوریم تا با جنبههای متعدد و ریشههای این تهدید مقابله کنیم».
پرسش این است که چرا ما این همه صبر کردیم و الان این تدابیر دفاعی را بکار میگیریم؟ ما باید این منابع را قبلا اختصاص میدادیم در حالی که میدانستیم عرصه سایبری نه فقط در دولت فعلی، دولت ترامپ و در دولت اوباما- بلکه از زمان تولد اینترنت- آسیب پذیر است.
کارا فردریک پاسخ داد: من معتقدم آمریکاییها دارند بیدار میشوند. شاید شما علاقهای به فضای سایبری نداشته باشید، اما فضای سایبری به شما علاقه دارد! متاسفانه این واقعیت برای همه آمریکایی صدق میکند. دولت باید هزینههایی را تحمیل کند و باید پشت لفاظیهای خود نوعی اقدام مؤثر انجام دهد. جو بایدن باید این مسئله را به مراتب جدیتر بگیرد.
این سخنان در شرایطی بیان میشود که در بحبوحه اختلافات شدید آمریکا و روسیه بر سر مسائل مربوط به ادعای مداخله در انتخابات، حقوق بشر و اوکراین، پوتین و بایدن شانزدهم ماه ژوئن در ژنو دیدار خواهند کرد.