با افزایش صد در صدی سطح زیر کشت
تولید بیش از ۹۰درصد گشنیز تولیدی کشور در نهاوند
بیش از ۹۰درصد گشنیز تولیدی کشور، به همت کشاورزان نهاوندی تولید میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز همدان، گشنیز گیاهی دارویی و کم آب بر است که کشاورزان نهاوندی آن را کشت می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند می گوید: امسال سطح زیر کشت این محصول از ۶هزار هکتار سال گذشته به ۱۳هزار هکتار افزایش یافته است که ۱۰۰درصد افزایش کشت را نشان می دهد.
باباعلی افزود: متاسفانه این محصول خام فروشی می شود که باعث شده سود حاصل از آن نصیب کشاورزان نشود و به جیب دلالان رود.
وی افزود: بر این اساس، واحدهای فرآوری این محصول ایجاد شده و قرار است تا تیرماه به بهره برداری رسند و همه گشنیز تولیدی شهرستان نهاوند و استان همدان خریداری و فرآوری شود.
بیشتر بدانیم:
خواص گشنیز
گشنیز، گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه که بومی جنوب غرب آسیا و غرب تا شمال آفریقاست به طور گستردهای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار میگیرد. گشنیز علاوه بر دادن طعم و بوی مطبوع به غذا، دارای ارزش غذایی بالایی نیز هست.
فواید و خواص گشنیز خشک و خام
گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B۶، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است. سبزی گشنیز به عنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده است و تحقیقات نشان میدهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز میشود.
گشنیز خاصیت ضدنفخ و اشتها آوری دارد
گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین میدهد. تخم گشنیز برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است. گشنیز به عنوان سبزی کاهش دهنده قند خون شناخته شده است و این کار را با تحریک ترشح انسولین انجام میدهد. این تاثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز مینامند.
درمان جوشهای دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکان پذیر است.
مصرف گشنیز برای بهبود عملکرد کبد مفید است
گشنیز برای مقابله با باکتری سالمونلا مفید است.
خاصیت ضدالتهابی دارد و علایم آرتریت را برطرف میکند.
مصرف گشنیز از بدن در برابر عفونتهای دستگاه ادراری محافظت میکند.
گشنیز همچنین برای زنان به ویژه آنهایی که در دوره عادت ماهانه دچار خونریزی شدید میشوند، مفید است. برای استفاده از این خاصیت درمانی گشنیز میتوانید شش گرم از دانه آن را در ۵۰۰میلی گرم آب بجوشانید و پس از افزودن شکر به آن، این مخلوط را به صورت گرم استفاده کنید.
آب گشنیز خواب آور است. برای این منظور باید ۳۰گرم از آب گشنیز خام را همراه با شکر خورد. مصرف بیش از این مقدار موجب حالت سستی میشود.
برای کاستن نیروی جنسی ونعوظ مزاحم، خوردن گشنیز اثر بسیار موثری دارد.
گشنیز خاصیت خلط آور دارد.