پخش زنده
امروز: -
برای نخستین بار در کشور، خط تولید کاتالیست مرکاپتانزدایی در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر راهاندازی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در آیین راهاندازی نخستین خط تولید کاتالیست مرکاپتانزدایی کشور در این منطقه با بیان اینکه این واحد با مشارکت و سرمایهگذاری خارجی اجرا شده است بیان کرد: شرکت صنایع شیمیایی آرتین آزما به عنوان نخستین واحد تولید کاتالیست پالایشگاه مرکاپتان زدایی کشور با سرمایهگذاری ۱۷میلیارد تومان راهاندازی شده است.
حسین نامور اشتغال این واحد تولیدی را ۸نفر عنوان کرد و افزود: نخستین خط تولید کاتالیست مرکاپتانزدایی کشور مواد اولیه پالایشگاهها و پتروشیمیها تولید میکند که به این محصول همه پتروشیمیها نیاز مبرم دارند.
وی ظرفیت اسمی واحد تولید کاتالیست پالایشگاهی مرکاپتانزدایی بوشهر را سالانه ۵۰۰تُن دانست و گفت: این واحد تولیدی با سرمایهگذاری ۱۷میلیارد تومان و ۶۰۰هزار یورو ساخته شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با اشاره به سرمایهگذاری ۲۸۰میلیارد تومان در سال گذشته برای افتتاح ۱۱واحد تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر بیان کرد: با افتتاح این ۱۱واحد ۱۷۰۰فرصت اشتغالزایی ایجاد شده است.
وی یکی از ظرفیتهای قابل توجه در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر را وجود انبارهای مجهز دانست و تاکید کرد: اکنون ۳۰هزار تن برنج در انبارهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نگهداری میشود.
فعال سازی واحدهای تولیدی و صنعتی راکد
نامور از فعال سازی واحدهای راکد در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خبر داد و عنوان کرد: سال قبل با حمایتهای ویژه ۴واحد راکد در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به چرخه تولید بازگشت و در این سال جوار تاسیس ۳۰واحد تولیدی صادر شد.
مدیر پروژههای شرکت تولید کاتالیست هم گفت: مرکاپتانها یکی از آلایندههای اصلی و زیست محیطی در محصولات هیدروکربنی و برشهای نفتی به شمار میروند که تصفیه آنها ضرورت دارد و تاکنون از روشهای قدیمی برای تصفیه استفاده میشد.
میلاد هوشیار افزود: البته برخی پالایشگاههای جدید کشور مانند پالایشگاههای پارس جنوبی و پالایشگاه گاز بید بلند خلیج فارس که چندماه پیش افتتاح شد و بزرگترین پالایشگاه گازی غرب آسیاست از این تکنولوژی استفاده میکنند، اما تولید این کاتالیست تا کنون در ایران وجود نداشته است.
وی اضافه کرد: امروز برای نخستین بار در کشور با سرمایه گذاری برابر، شرکت روسی و شرکت داخلی تولید کاتالیست برای نخستین بار در کشور در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر شروع شده است.
مدیر پروژههای شرکت تولید کاتالیست ادامه داد: کاتالیست تولیدی برای مرکاپتان زدایی از انواع محصولات به ویژه گاز طبیعی، مرکاپتان، پروپان و بوتان استفاده میشود و مرکاپتان زدایی موجب افزایش کیفیت سوختها و انواع حاملهای انرژی، تصفیه گوگردها از سوخت و افزایش استانداردهای زیست محیطی میشود.
هوشیار با اشاره به اینکه ایجاد این شرکت توانسته به طور مستقیم و غیرمستقیم برای ۷۰ نفر ایجاد شغل کند بیان داشت: ظرفیت تولید سالانه این کارخانه ۵۰۰ تن است که در حال حاضر بیشتر از تقاضای فعلی است، اما پس از بازاریابی در کشورهای حوزه خلیج فارس صادرات هم خواهیم داشت.
وی عنوان کرد: ابتداییترین تکنولوژی تصفیه مرکاپتانها مربوط به امریکاست که چند دهه در حال استفاده از آن است، اما تکنولوژی توسعه یافته آن که قابلیت تصفیه زنجیرههای سنگینتر مولکولی را دارد مربوط به کشور روسیه است به همین لحاظ این شرکت با مشارکت سرمایه گذار روس صورت گرفته است.
مدیر پروژههای شرکت تولید کاتالیست گفت: هزینه این تکنولوژی در آمریکا بسیار گران قیمت است و این نمونه کاتالیست در روسیه قیمتش ۲۰ درصد ارزانتر از کشورهای غربی و امریکایی است، اما تولید آن در داخل کشور هنوز مقرون به صرفهتر است.
مینوف سرمایه گذار روسی هم گفت: بوشهر را به علت نزدیکی با بازار مصرف در عسلویه که نقش عمدهای میتواند داشته باشد انتخاب کردیم.
مدیر عامل شرکت تولید کاتالیست نیز گفت: گام اول ما بازرگانی بود و پس از آن اقدام به سرمایه گذاری کرده و با تولید یک محصول شروع کردیم، اما در گام بعد کاتالیستهای جدید اضافه میشود و در یک برنامه ۵ ساله سرمایه گذاری را تا ۱۰ میلیون یورو خواهیم رساند.
سید امیر حسین علوی فرد افزود: به صورت میانگین سالانه ۲ میلیارد یورو سرمایه گذاری خارجی در کشور صورت میگیرد و فرار سرمایه ۱۰ برابر این عدد است که با تسهیل گری و امکانات منطقه آزاد میتوانیم تعادلی میان سرمایه ورودی و خروجی ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه تولید کاتالیست در این شرکت موجب صرفه جویی ارزی ۵ میلیون یورویی خواهد شد اضافه کرد: این شرکت قصد دارد با توسعه تولیدات خود در آینده، محصول کاتالیست خود را به کشورهای حوزه خلیج فارس، چون قطر صادر کند که حاصل آن درآمدزایی ۱۰ برابری یعنی تا ۵۰ میلیون دلار خواهد بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر هم در این مراسم گفت: در استان بوشهر حمایت ویژهای از سرمایهگذاری داریم و تلاش میشود که زمینه جذب سرمایهگذار، توسعه اشتغال و درآمدزایی فراهم شود.
سعید زرینفر با اشاره به اهمیت هدایت صحیح سرمایهگذاری، عنوان کرد: هنر مسئولان و متولیان این است که سرمایهگذاران را خوب هدایت کنند و سرمایهگذاری در نقطهای که باید انجام شود تا بهترین کارایی و اثربخشی را داشته باشد.
وی تسهیلگری را از مهمترین مسئولیتهای مسئولان عنوان کرد و ادامه داد: سرمایهگذاران کمک خوبی به جامعه برای رونق در اشتغال هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر در مورد منطقه آزاد بوشهر نیز بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای خوبی که این منطقه برای استان بوشهر ایجاد میکند، باید اطلاعرسانی صحیح و مناسب در مورد مزایای این منطقه انجام شود.
منطقه آزاد بوشهر صنعتی است
وی با اشاره به اینکه این منطقه صنعتی خواهد بود و باعث توسعه اشتغال میشود افزود: منطقه آزاد بوشهر با مرکزیت منطقه ویژه شکل میگیرد که وجود منطقه ویژه نقش مهمی در تسریع در ایجاد منطقه آزاد خواهد داشت.
زرینفر با بیان اینکه به عقیده بسیاری از مسئولان بوشهر بهترین منطقه آزاد کشور میشود ادامه داد: باید از فرصت منطقه آزاد بوشهر بهترین استفاده صورت گیرد.