پخش زنده
امروز: -
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: طوری حرکت میکنم که اقبال عمومی با من باشد و من خودم را قویتر از بقیه میدانم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا زاکانی در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاههای تهران افزود: خودستایی خوب نیست، اما ما باید به دنبال خیر جبهه انقلاب باشیم و در سال ۹۶ که درباره نامزدان در جمنا تصمیم گیری شد آقای رئیسی ۱۹۰۰ رای آورد و من ۱۴۰۰ رای آوردم.
من معتقدم که اگر کسی احساس کند قویتر از او است و به میدان بیاید خیانت کرده است بر همین اساس معتقدم که کسی که به میدان انتخابات میآید باید هم سالم و هم متخصص و هم با تجربه باشد.
وی گفت: نکته مهمتر این است که نامزد ریاست جمهوری باید توان ساماندهی امور را داشته باشد و هر کدام از دوستان که این ویژگیها را در خودشان میبینند حتماً فکر میکنند که از بنده بهتر هستند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: جبهه انقلاب فراتر از افراد است، اما من معتقدم که برنامه هایم را خودم میتوانم اجرا کنم و آنچه که میگویم از درونم میجوشد نه اینکه به من مطلب بدهد و بخوانم.
آقای زاکانی گفت: بر همین اساس کاندید پوششی گفتن توهین به کسی است که میگویند اصلی است و توهین به کسی است که میگویند فرعی است.
وی افزود: من برای خودم منطق دارم و احترام ۶ نفر را هم حفظ میکنم و حق سوال از آنها را دارم و آنها هم حق سوال از من را دارند.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت من دولتی با مدیریت جوانان و افراد حزب الهی و دولتی علمی و مبتنی بر مشارکت مردم است و دولت من رقیب مردم نیست.
وی افزود: من هر هفته پای درد و دل، کشاورزان، صنعتگران، بازرگانان و کارشناسان نشسته ام و معتقدم کشور بن بست ندارد و اگر که کشور بیمار هم باشد دوا و راه درمان دارد.
آقای زاکانی با اشاره به اینکه کشور را با آرزو، توصیه و دستور نمیتوان اداره کرد گفت: ما برای اداره کشور نیازمند برنامه، کارشناسی، اخلاق و بهره مندی از همه ظرفیتهای کشور، اقوام، مذاهب، اقلیتها و جریانهای سیاسی هستیم.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: نحوه غلط مدیریت کشور باید شکسته شود و اگر قانون اساسی، دقیق اجرا شده بود چنین وضعی نداشتیم.
روایت زاکانی از علت احراز نشدن صلاحیتش در سال ۹۶
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سال ۹۶ که صلاحیتم در شورای نگهبان احراز نشد فقط به خاطر حکم یک سال زندان بود که بدوی و غیر قطعی بود و بعد در دادگاه تبرئه شدم.
آقای علیرضا زاکانی در ادامه سخنانش در جمع دانشجویان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با چه انگیزهای وارد رقابتهای انتخاباتی شدید؟ افزود: از ابتدای دهه ۹۰ برنامه هایم آماده بود و مثلاً در بحث مسکن هیچ وقت اعتقاد ندارم که به مردم وعده ساخت فلان تعداد مسکن را بدهم چرا که باید منابع اش تأمین شود و من تعجب میکنم که این روزها برخی از دوستانم چنین وعدههایی را میدهند.
وی گفت: در همه این سالها هیچ گاه بدون دعوت دیگران نیامده ام و حتی آن زمان که رئیس سازمان بسیج دانشجویی شدم به اجبار جمعی از دوستان بود و در انتخابات ریاست جمهوری که آمدم و شورای نگهبان صلاحیتم را احراز نکرد تنها نامزدی بودم که تشکر کردم، اما سال ۹۶ مجدد آمدم و با هشت نفر اعضای شورای نگهبان صحبت کردم و قرار شده بود من جزو شش نفر تأیید صلاحیت شدگان باشم، اما روز آخر حکم یک سال زندانم که حکمی بدوی و غیر قطعی بود، موجب شد که صلاحیتم احراز نشود و فقط شش نفر در شورای نگهبان به من رأی مثبت دادند و بقیه گفتند، چون حکم زندان دارم تأیید نشده ام.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: شاکیان من آقایان زنگنه و فریدون و وزیر وقت اطلاعات و موسوی نامی بود که بعد در دادگاه که حاضر شدم بدون حضور هیچ وکیلی از خود دفاع کردم و تبرئه شدم.
آقای زاکانی گفت: این بار هم قصد نداشتم بیایم، اما دوستان مرا قانع کردند که باید حضور پیدا کنم و علت حضور من این بود که پلشتیهای ماندگاری از جریان منفعل وجود دارند که باید علیه آنها افشاگری کنم.
وی افزود: اینکه میگویم آقای همتی باید پاسخگوی اعمالش باشد به خاطر این است که آقای همتی نمیتواند خود را از کارگزاران و عملکرد سه ساله اش جدا کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اکنون جدی و مصمم و با برنامه به میدان آمده ام و مردم باید انتخاب کنند و البته این اشتباه بزرگی است که جریان انقلاب بخواهند با هم دعوا کنند چرا که جریان مهمتر از فرد است و فرد ممکن است من، رئیسی، رضایی یا جلیلی باشد.
آقای زاکانی افزود: البته منطق وحدت را قبول دارم، اما محکم تا پایان ایستاده ام.
تیم مذاکره کننده قبلی، درون گرا و تیم فعلی، واداده است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تیم مذاکره کننده قبلی، درون گرا و تیم فعلی واداده و همراه با موضع التماسی و انفعال است.
آقای علیرضا زاکانی در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاههای تهران که در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه نظری درباره برجام و پسابرجام دارید؟ افزود: تیم مذاکره کننده قبلی اشکالاتی داشت که چند سال پیش مطرح کردم به این ترتیب که درون گرا بودند و با وجود اینکه مذاکرات خوبی داشتند، اما محصول کارشان را به سمع و نظر مردم نمیرساندند و از ظرفیت نخبگان استفاده نمیکردند.
وی گفت: تیم مذاکره کننده کنونی هم در حد لالیگا دلدادگی جدی دارند و از موضع التماس و انفعال عمل میکنند در حالی که هیچگاه دشمن درمقابل انفعال ما ترحم نمیکند و نباید دولت در مذاکرات به دنبال ترحم دشمن باشد.
آقای زاکانی افزود: در دولت من که دولت اقدام و اصلاح است اصل مذاکره را باید شورای عالی امنیت ملی زیر نظر رهبر معظم انقلاب تصمیم گیری کنند و اگر به ما ماموریت دهند مذاکره میکنیم، اما شعبده بازی نخواهیم کرد.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: همزمان با برجام مذاکره دیگری هم پیش رفت که البته همین مذاکرات برجام هم در زمان دولت احمدی نژاد کلید خورد.
وی افزود: جوانان حزب اللهی در کنار برجام خط مذاکره دیگری را هم پیگیری کردند و مقرر شده بود ما در ازای آزاد کردن چهار جاسوس ۴۰۰ میلیارد دلار دریافت کنیم که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار دریافت کردیم و این هیچ ربطی به برجام نداشت.
آقای زاکانی گفت: ما در قبال آزادی چهار جاسوس کاری کردیم که ۲۸ نفر را آزاد یا از فهرست سیاه خارج کنند.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: آمریکا با دو موضوع با ایران وارد مقابله شد که یکی از این موضوعات تهدید سخت بود که بعد از موشک باران عین الاسد رنگ باخت و موضوع دوم تحریم بود که ما معقتدیم مذاکره برجام معیوب و ناقص است و ما باید این سند را نقد کنیم چرا که ما به همه تعهداتمان عمل کردیم، ولی آنها عمل نکردند.
وی در واکنش به دست نوشته یکی از دانشجویان حاضر در این نشست که خطاب به آقای زاکانی نوشته بود پس چرا برجام را در مجلس ظرف ۲۰ دقیقه تصویب کردید؟ گفت: این خطای مجلس نهم بود که غیرقابل بخشش و اشکال آقای لاریجانی است.
آقای زاکانی افزود: تصمیم ۱۲ آذر مجلس نشان داد که مجلس در راس امور است و مصوبه آمریکا و اروپا را زیر سوال برد و کاری کرد که با التماس به در و دیوار میزنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اکنون مذاکرات وین هم دارد فرسایشی میشود و بنا بود این مذاکرات از سر ضعف نباشد که متاسفانه بخشهایی از آن از سر ضعف است.
وی افزود: اگر دولت ما راس کار قرار بگیرد به دنبال برداشتن کامل تحریمها خواهیم بود و مذاکرات را هم ادامه میدهیم.
آقای زاکانی در ادامه به خاطراتی از حضور آقای آمانو در کمیسیون برجام و هول شدن او اشاره کرد و گفت: ما آنجا در ضمن احترام به طور مقتدرانهای مذاکره کردیم که خودشان هم بعد اذعان کردند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا قبول دارید که ما برای رفع تحریمها مذاکره کردیم؟ افزود: هدف اصلی ما این نبود بلکه مذاکره کردیم تا در نهایت آمریکاییها پایشان را از منطقه کوتاه کنند.
دو دهه میدان دار مبارزه جدی با فساد بوده ام
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دو دهه میدان دار مبارزه با فساد بوده ام و با تنهای قطور آن برخورد کرده ام.
آقای علیرضا زاکانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در پاسخ به سوالی درباره مهمترین برنامه برای مبارزه با فساد افزود: فساد، ام المصائب است که در دو ساحت فساد اقتصادی و اداری که همان بروکراسی غلط و دست و پا گیر است، ملت را زمین گیر کرده است.
وی با اشاره به اینکه در برخورد با فساد به جای برخورد با سرپنجهها و سرشاخهها باید با تنهای قطور آن برخورد کرد، گفت: لذا نوع مواجهی که بنده داشتم و برایش هزینههای زیادی هم با افتخار دادم که قریب به ۱۵ پرونده در دادگاه بود عمدتاً به افرادی همچون معاون رئیس جمهور و وزرای وقت اطلاعات و نفت و دادستان وقت تهران مربوط میشد لذا باور ندارم که کمتر از اینها، ام الفساد باشد.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: وقتی بنا شد اصلاح صورت گیرد دولت باید از خودش و از دستهای پنهان آغاز کند تا فساد آشکار، خودش را جمع کند، ولی ما یاد گرفتیم با سرپنجهها و سرشاخهها برخورد و شو و تبلیغ کنیم که کار غلطی است.
توضیح زاکانی درباره حواشی موضوع تجارت خارجی با چین
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره حواشی تجارت خارجی با چین به جلسه چندماه قبل پیرامون احیای فرش قم و صادرات، با صادر کنندگان فرش به اروپا (آلمان، ایتالیا و...) و چین اشاره کرد.
اقای علیرضا زاکانی در ادامه سخنانش در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاههای تهران که در لانه جاسوسی سابق امریکا برگزار شد، افزود: یک تاجر اهل قم ساکن چین که صادرکننده فرش به چین بود میگفت که ۳۰٪ مردم چین پول بیش از اندازه دارند و بخش زیادی از آنها علاقهمند هستند که با فرهنگ و تمدن ایرانی ارتباط و تعامل برقرار کنند و علاقه به خرید صنایع دستی ایران دارند. اما متاسفانه از سمت ایران هیچ اقبالی نسبت به این ماجرا نیست و متولیان موضوع (چه دولتی چه خصوصی) کار خاصی نمیکنند و موانع آنقدر زیاد است که ما از این موهبت بزرگ محروم میشویم.
وی گفت: این تاجر قمی ساکن چین که در استانهای مختلف چین هم دفتر و غرفه دارد، چنین عنوان کرده بود که فرش ایرانی را ترکها هم در بازار چین عرضه میکنند، اما چینیها به ترکها اقبالی نشان نمیدهند و به من ایرانی اعتماد میکنند و از من فرش ایرانی خریداری میکنند و نیازمند حمایت بیشتر هستیم.
وی افزود: حالا دوست بزرگواری که خودش مسئولیتی در زمینه کمک به تاجران ایرانی در چین دارد، حرف یک تاجر ایرانی در چین را رد کرده و بر بی عملی خودش صحه گذاشته است.