گونه هندی ویروس کرونا با نام علمی B.۱.۶۱۷ که نام آن به «دلتا» تغییر کرده است، تا حدودی به عنوان عامل انفجار همه گیری در هند تلقی میشود و در بیش از ۵۰ کشور جهان نیز مشاهده شده است، سه زیرشاخه دارد.
سازمان جهانی بهداشت ماه گذشته میلادی هر سه زیرشاخه این گونه جهش یافته ویروس کرونا را «نگران کننده» خواند، اما روز سه شنبه اعلام کرد تنها یکی از این سه زیرشاخه «نگران کننده» است.
سازمان جهانی بهداشت در گزارش هفتگی خود در مورد همه گیری اعلام کرد: «مشخص شده است که سویه B.۱.۶۱۷.۲ -زیرشاخه دوم گونه هندی ویروس کرونا- خطر بیشتری برای عموم دارد و دو زیرشاخه دیگر خطر انتقال کمتری دارند.»
گونه هندی ویروس کرونا به علت سرعت انتقال و کشندگی بیشتر و همچنین از آنجا که واکسنها ممکن است در برابر آن اثر محافظتی نداشته باشند، خطرناکتر از ویروس کرونای اصلی تلقی میشود.
سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه برای گونههای جهش یافته مختلف ویروس کرونا، به جای نام علمی حروف یونانی مانند آلفا، بتا، گاما یا دلتا اختصاص داد. هدف از این اقدام اجتناب از استفاده از اسامی کشورهایی که این گونهها در آنجا ظهور یافتند و «برچسب زدن یا رفتار تبعیض آمیز» است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: «همچنان شاهد افزایش شدید سرایت بیماری هستیم و بسیاری از کشورها از افزایش موارد جدید ابتلا مربوط به این گونه خبر میدهند. مطالعات جدید درباره تاثیر این گونه ویروس کرونا باید در اولویت قرار گیرد.»
دکتر ماریا ون کرکوف، مسئول فنی مقابله با کووید-۱۹ در سازمان جهانی بهداشت گفت مقامات ویتنام روز شنبه از مشاهده یک گونه ترکیبی ویروس کرونا خبر دادند که به نظر میرسد زیرشاخهای از دلتا باشد.»
وی خاطرنشان کرد: «میدانیم که B.۱.۶۱۷.۲ -یکی از زیرشاخههای دلتا- قابلیت انتقال بیشتری دارد و به راحتی میتواند از فردی به فرد دیگر سرایت کند.».
اما زیرشاخه B.۱.۶۱۷.۱ به نام «کاپا» و همچنین زیرشاخه B.۱.۶۱۷.۳ به علت قابلیت پایین انتقال چندان مورد توجه سازمان جهانی بهداشت نیستند.