کـرونـا، بازار گـل فارس را پـرپـر کرد
عمده گلخانههای تولید گل رُز و گلهای زینتی در استان فارس زیر کشت خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای رفته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی گلخانه داران فارس گفت: کرونا باعث شده است گلخانه داران گلهای رز در استان به سمت تولید صیفی جات و یا کاهش سالنهای تولید حرکت کنند.
محمد بلاغی با بیان این که در استان فارس ۶۵ گلخانه تولید گل رز وجود داشت، اظهار داشت: عمده گلخانههای تولید گل رز و گلهای زینتی زیر کشت خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای رفته است.
وی گفت: تولید گل در شیراز و استان فارس کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی داشته است.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی گلخانه داران فارس افزود: شیوع کرونا و تعطیلی محافل و مجالس، شیوه نامه های بهداشتی و همچنین کاهش خرید مردم باعث شده تا مشتری چندانی برای گلهای زینتی در سطح استان وجود نداشته باشد.
بلاغی ادامه داد: از ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار گلخانه کشور ۷۵۰ هکتار آن در فارس قرار دارد.
وی اضافه کرد: تغییر کاربری بسیاری از گل فروشیهای شیراز و شهرستانهای استان، حاکیست که خرید و فروش گل به حداقل ممکن رسیده است.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی گلخانه داران فارس با بیان اینکه با تغییر کشت در گلخانه ها، اشتغال ایجاد شده نیز ریزش چشمگیری داشته است، افزود: هر هزار مترمربع گلخانه تولید گل برای یک نفر اشتغال ایجاد میکند این در حالی است که هر نفر در گلخانههای تولید صیفی جات به دلیل آن که نیاز کمتری به نگهداری و مراقبت دارند میتواند وسعت بیشتری را تحت مدیریت خود بگیرد.
بلاغی گفت: از ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار گلخانه کشور ۷۵۰ هکتار آن در فارس قرار دارد.
وی با تأکید بر این که در این شرایط، برخی قوانین و مقررات، فشار مضاعفی را بر گلخانه داران وارد میسازند، اظهار داشت: در این زمینه میتوان به عدم استمهال تسهیلات گلخانه داران اشاره کرد.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی گلخانه داران فارس گفت: تسهیلات اعطایی به گلخانه داران از منابع صندوق توسعه ملی با سود ۱۵ درصد است که ۸ درصد آن توسط گلخانه داران و ۷ درصد از آن به عنوان یارانه دولتی محاسبه و از سوی دولت تامین می شود.
بلاغی اظهارداشت: بر اساس بخشنامههای صادره افرادی که زیر ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات از محل خشکسالی دریافت کرده بودند میتوانستند از فرصت استمهال وام بانکی استفاده کنند این در حالی است که عمده تسهیلات دریافتی توسط گلخانه داران با توجه به هزینههای سرسام آور تولید، بالای یک میلیارد تومان است.
وی بیان داشت: بانک عامل اعلام کرد چنان چه گلخانه داران بخواهند از این مهلت استفاده کنند باید نرخ ۱۵ تا ۱۸ درصدی تسهیلات را پرداخته و علاوه بر آن مشمول سود ترکیبی و مرکب نیز میشوند.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی گلخانه داران فارس گفت: نیاز است تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شود زیرا وثایق گلخانه داران نزد بانک در معرض خطر به مزایده رفتن است.