به گزارش این شبکه تلویزیونی، از این به بعد جهان برای مبارزه با کووید-۱۹ میتواند روی واکسن جدیدی حساب کند.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای تصریح کرد واکسن سینوواک برای جلوگیری از ابتلا به موارد وخیم ویروس کرونا ۱۰۰ درصد اثربخشی دارد.
مونیا قاسم، خبرنگار شبکه در گزارش خود گفت: سازمان جهانی بهداشت از هم اکنون در مقابله با ویروس همه گیر کرونا واکسن دیگری را نیز در اختیار دارد. واکسن سینوواک، ساخت شرکت داروسازی چین نیز مانند واکسن سینوفارم مجوز استفاده اضطراری را دریافت کرد. سینوفارم ماه گذشته این مجوز را دریافت کرده بود.
شبکه فرانس ۲۴ در ادامه بخشی از اظهارات دبیرکل سازمان جهانی بهداشت را در ژنو سوئیس پخش کرد.
تدروس آدهانوم گبریسوس، اعلام کرد: "سینوواک پس از آنکه به عنوان واکسنی مطمئن، اثربخش و با کیفیتی تضمین شده شناخته شد، در فهرست واکسنهای کرونا با استفاده اضطراری این سازمان قرار گرفت".
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: "علاوه بر این، سهولت ذخیره و نگهداری سینوواک، با شرایطی که منابع محدود است، کاملاً مطابقت دارد".
قرار است واکسن سینوواک به افراد بالای ۱۸ سال تزریق شود. لازم است این واکسن در دو مرحله و با فاصله دو تا چهار هفته تزریق شود.
بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، اثربخشی ۵۱ درصدی این واکسن از ابتلای افراد واکسینه شده به بیماری علامت دار پیشگیری کرده است. سینوواک همچنین از ابتلا به موارد شدید کووید-۱۹ و بستری شدن در بیمارستان در ۱۰۰ درصد جمعیت مورد مطالعه جلوگیری کرده است. با این حال، در مورد تزریق واکسن به افراد بالای ۶۰ سال هیچ گونه ارزیابی صورت نگرفته است. تصویب استفاده اضطراری از سینوواک توسط سازمان جهانی بهداشت، شاخص مهمی برای کشورهایی است که آژانس تنظیم و مقررات دارویی ندارند. تأییدیه مذکور همچنین این امکان را برای سینوواک فراهم میآورد تا به ساز و کار کوواکس "Covax" بپیوندد و بدین ترتیب جزء کارزار واکسیناسیونی شود که سازمان ملل متحد و گاوی "Gavi"- عضو برنامه کوواکس سازمان ملل متحد - آن را مدیریت میکنند؛ چرا که در برابر افزایش موارد آلودگی به کووید-۱۹ در بسیاری از نقاط جهان، زمان به سرعت در حال سپری شدن است.
شبکه فرانس ۲۴ در ادامه بخشی از اظهارات رئیس بانک جهانی را پخش کرد که در مجمع بین المللی اقتصادی سالانه سن پترزبورگ با موضوع "تأثیر همه گیری ویروس کرونا بر اقتصاد جهان" سخنرانی میکرد.
دیوید مالپاس گفت: "تا پایان ماه ژوئن عملیات واکسیناسیون در بیش از ۵۰ کشور جهان را تصویب خواهیم کرد. این کشورها به سرعت خواهند توانست از واکسنهای کوواکس استفاده کنند".
وی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: "سرعت بخشیدن به زنجیره تأمین واکسن امری حیاتی است".
به گفته چین، تا کنون بیش از ۴۳۰ میلیون دُز واکسن سینوواک در حدود ۲۰ کشور جهان از جمله مکزیک، برزیل و تایلند تزریق شده است.