کردستان، رتبه دوم تولید گندم در کشور
کردستان رتبه دوم تولید محصول استراتژیک گندم را در کشور دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، استاندار کردستان گفت: بخش کشاورزی تنها بخشی است که کمترین وابستگی را به خارج دارد و تمامی پتانسیلهای لازم برای تولید و حفظ امنیت غذایی را داراست.
بهمن مرادنیا رتبه دوم کردستان در تولید محصول استراتژیک گندم را برگ زرینی در کارنامه تأمین امنیت غذایی کشور عنوان کرد و افزود: بر همین اساس و در چارچوب سند آمایش سرزمین، برنامه جامع توسعه کشاورزی استان با ۳ طرح پیشران تبدیل ۱۰۰ هزار هکتار اراضی دیم به آبی، توسعه ۵۰ هزار هکتار باغات و تولید ۱۳ هزار تن گوشت قرمز، در دست اجراست.
مرادنیا در دوازدهمین کنفرانس ملی اقتصاد کشاورزی که به میزبانی دانشگاه کردستان برگزار شد گفت: بخش کشاورزی تنها بخشی است که کمترین وابستگی را به خارج دارد و تمامی پتانسیلهای لازم برای تولید و حفظ امنیت غذایی را داراست.
مرادنیا با یادآوری پتانسیلهای بالای استان در حوزههای مختلف کشاورزی نقش این حوزه را در اقتصاد استان بسیار مؤثر خواند و افزود: کشاورزی کردستان با تولید حدود ۳/۱ میلیون تن به ارزش ناخالص بالغ بر ۱۳ هزار و ۲۵۲ میلیارد تومان تقریبا ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی و با ۱۱۴ بهره بردار ۳۰ درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده که این رتبهها در سطح کشوری ۱۲ و ۱۸ درصد است.
مرز نقش مهمی در کشاورزی و ترانزیت محصولات استان دارد
استاندار کردستان مرز را دیگر مزیت مهم استان عنوان و اضافه کرد: سال گذشته ارزش صادرات محصولات کشاورزی از مرزهای رسمی استان ۳۶۸ میلیون دلار بوده که ۳۰ درصد از آن تولیدات داخلی استان و مابقی ترانزیت محصولات سایر استانهای کشور است.
مرادنیا گفت: حدود ۹۵ درصد از فعالیتهای کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام میشود لذا تقویت، ایجاد انگیزه و جلب و جذب سرمایه گذاری بخش غیر دولتی اهمیت ویژهای دارد.
وی افزود: در راستای اقتصادی کردن فعالیتهای کشاورزی، رسالت مهمی متوجه اقتصاددانان با گرایش کشاورزی است تا در سایه کشاورزی نوین کمیت و کیفیت محصولات ارتقاء یافته و با تاثیر بر اشتغال، در نهایت شکاف درآمد سرانه استان به نسبت میانگین کشوری تا حدودی ترمیم شود.
مرادنیا افزود: خشکسالیهای پیدرپی عرصه را بر تولیدکنندگان به شدت تنگ کرده، اما به همت کشاورزان، متخصصان و اقتصاددانان کشاورزی از یک سو و حمایتهای بی دریغ مسئولان از سوی دیگر خواهد توانست تا حدود زیادی آثار زیانبار این خشکسالی را به حداقل برساند.
دوازدهمین کنفرانس ملی اقتصاد کشاورزی با موضوع تحول در سیاستها و مدیریت کشاورزی ایران ۱۱ و ۱۲ خرداد به میزبانی دانشگاه کردستان و با همکاری دانشگاههای مشهد، شیراز، خوزستان و ساری برگزار میشود.