پخش زنده
امروز: -
جان دوگارد نماینده سابق سازمان ملل در امور حقوق بشر فلسطین امضای بیش از ۵۰ سیاستمدار اروپایی در زیر نامه حمایت از دیوان کیفری بین المللی را تحولی مهم خواند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، نماینده سابق سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر فلسطین و کارشناس حقوق بین الملل در لاهه هلند امضای بیش از ۵۰ سیاستمدار اروپایی در زیر نامه حمایت از دیوان کیفری بین المللی را تحولی مهم خواند. بیش از ۵۰ دیپلمات اروپایی نامهای را امضاء کرده اند که در آن از اقدام دیوان کیفری بین المللی برای تحقیق درباره جنایات رژیم صهیونیستی حمایت شده است. (بیشتر بخوانید)
جان دوگارد در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره، درباره این نامه که در آن از پیگرد قضایی سران رژیم صهیونیستی در دیوان کیفری بین المللی حمایت شد، گفت، این کار تحول بسیار مهمی ارزیابی میشود.
وی تصریح کرد: این کار تنها واکنش به اتفاقات نوار غزه نیست بلکه واکنش به آن دسته از کشورهای اروپایی و غیر اروپایی است که مخالف تحقیق درباره جنایات تل آویو در غزه اند.
دوگارد که از لاهه با الجزیره سخن میگفت ادامه داد، کشورهایی مثل آلمان، انگلیس، استرالیا و کانادا مخالفت خود را با هر نوع تحقیق درباره جنایات تل آویو اعلام داشته و با بازخواست سران آن مخالفت کرده اند، پس نامه مذکور با امضای این تعداد از سیاستمداران اروپایی تحول مثبتی است و نشان میدهد این تعداد از سیاستمداران آماده اند تا بگویند آنچه رخ داد اقدام اشتباهی بوده است و کشورهای مخالف هم باید اصل بازخواست از اسرائیل را بپذیرند.
دوگارد گفت: اتفاقات غزه در این تحول اثر گذار بود و باید این تحول را شکل گیری نوعی حساسیت جدید به قضیه فلسطین و پی بردن به این حقیقت خواند که تل آویو به روشهای مختلف، عامل این جنگ ظالمانه علیه فلسطین بود.
این کارشناس حقوقی درباره نپیوستن رژیم صهیونیستی به معاهده رم - مرتبط با دیوان کیفری بین المللی - و تاثیر آن بر روند کار دادگاه بین المللی گفت، دولت فلسطین موضوع جنایات جنگی به ویژه موضوع شهرکها و جنایات متعلق به هدف قرار دادن غیرنظامیان در غزه را به دیوان کیفری بین المللی کشانده است.
دوگارد اضافه کرد: دیوان کیفری نیز در این زمینهها صلاحیت قضایی دارد و میتواند عوامل ارتکاب چنین جنایاتی را مجازات کند، اما چون برخی از فرماندهان نظامی و رهبران سیاسی اسرائیل در این جنایات دست دارند در نتیجه این موضوع، سیاستمداران اروپایی را نگران کرده است، چون تل آویو را هم پیمانشان میدانند و تمایل ندارند مقامات سیاسی و نظامی این رژیم را در دادگاه بین المللی ببینند.