به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ گروه رسانهای چین در تحلیلی نوشت:آمریکا به طور کامل اعتماد متحدان خود را به خاطر استراق سمع و جاسوسی از مقامات آنها از دست داده است.
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری رویترز، این گروه رسانهای نوشت:آمریکا با جاسوسی از کشورهای دیگر از جمله متحدان خود در کشورهای اروپایی اعتبار بین المللی خود را کاملا از دست داده است. این چنین اقدامات آشکار و وقیحانه خشم و محکومیت گستردهای را در سطح جهانی به همراه داشته است. این موضوع چهره واقعی آمریکا را برای تلاش برای ایفای نقش پلیس جهانی و تمرین قلدرمابی نسبت به دیگران به خوبی نشان داده است.
تلویزیون ملی اخبار دانمارک روز یکشنبه گزارش داد سرویس اطلاعات دفاعی دانمارک به آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) امکان دسترسی آزاد به اینترنت را برای جاسوسی از سیاستمداران ارشد کشورهای اروپایی و از جمله آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان داده است.
بار دیگر آمریکا و دانمارک به همکاری با هم در جاسوسی از سیاستمداران برجسته اروپایی متهم شدند و آمریکا نقاب خود را به عنوان یک محافظ امنیت سایبری که مدعی آن است از چهره خود کنار زد و خود را به عنوان بزرگترین مجرم فضای سایبری که حتی به متحدان اروپایی خود هم رحم نمیکند، مطرح کرد.
این موضوعی تعجب آور نیست، زیرا مدتهاست و برای دههها است که مکالمات برخی از سیاستمداران اروپایی به وسیله آمریکا استراق سمع میشود.
در اوایل سال ۲۰۱۳، ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق رسانهها فاش کرد که دولت آمریکا نظارت گستردهای بر روی تماسهای داخلی و بین المللی و ارتباطات آنلاین مقامات کشورهای مختلف و از جمله متحدانش انجام داده است.
تلفن همراه آنگلا مرکل از جمله اهداف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا بوده است. وی با باراک اوباما رئیس جمهور وقت تماس گرفت و این اقدام را خیانت واقعی به اعتماد نامید. بعدا آمریکا اعلام کرد که جاسوسی علیه مرکل را متوقف خواهد کرد.
اما نتیجه چه شد؟ آخرین واقعه استراق سمع نشان داد که آمریکا هرگز دست از جاسوسی در اروپا برنداشته است. مرکل که دههها در سیاست بوده هرگز از دست برنامههای جاسوسی آمریکا رها نشده است. در چند روز گذشته، بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، نروژ و سوئد، با همدیگر آمریکا را تحت فشار قرار داده اند تا در مورد شنود مکالمات مقامات آنها توضیحاتی را ارائه دهد. اما تاکنون متحد نزدیک آنها یعنی آمریکا که در آن سوی اقیانوس اطلس قرار دارد همچنان سکوت اختیار کرده است.
شما نمیتوانید فردی را که خود را به خواب زده است، بیدار کنید. کشورهای اروپایی به جای اینکه با عصبانیت منتظر بمانند تا آمریکا درباره اقدام خود توضیح دهد باید خوب فکر کنند که آیا متحدشان که به آنها خیانت کرده است و از پشت به دیگران خنجر زده است هنوز ارزش ادامه همکاری با آن را دارند یا نه؟اروپاییها باید این موضوع را به خوبی فهمیده باشند که سیاستمداران آمریکایی به شدت طرفدار سلطه طلبی هستند و آنها در روابط دو جانبه خود تنها منافع آمریکا را بر همه چیز ترجیح میدهند و این موضوع در درجه اول اهمیت برای آنها قرار دارد. این تنها هدف آمریکا است و تنها درباره حمایت از متحدان آمریکایی خود شعار میدهد. اما این کشورها اساساً ابزاری هستند که بدون توجه به اینکه چه حزبی در آمریکا بر سر کار آید میتوانند از طرف آمریکا مورد سوء استفاده قرار گیرند. طبیعت سلطه طلبی آمریکا به سختی تغییر خواهد کرد. اروپاییها باید انتظار داشته باشند که اطلاعات افشاء شده از طرف رسانهها تنها بخشی از اطلاعات است و این جاسوسی حیطههای مختلف را شامل میشود و بسیار گسترده است.
آمریکا امیدوار است که از اروپا برای ایجاد یک جبهه متحد برای تحکیم سلطه خود استفاده کند، در حالی که اروپا امیدوار است به طور مداوم استقلال راهبری خود را افزایش دهد. این تناقض راهبردی نشان میدهد که آمریکا نمیتواند به اروپا اعتماد کند و بنابراین جاسوسی طولانی مدت آمریکا از اروپا اقدامی اجتناب ناپذیر است.جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ماه ژوئن به اروپا سفر خواهد کرد. این اولین سفر وی از زمان روی کار آمدن در کاخ سفید است. با این حال افشای این جاسوسی ضربه سختی به روابط آمریکا با کشورهای اروپایی وارد کرده است.
آمریکا به استراق سمع از متحدانش معتاد شده است و در نتیجه جاسوسی عادی و حتی از متحدانش اعتبار بین المللی خود را از دست داده است. زمان آن فرا رسیده است که برخی از کشورهای اروپایی چشم خود را باز کنند و از رویای داشتن روابط بدون چالش بین اروپا و آمریکا بیدار شوند.