پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جریان شناسی در ادبیات علمی، پدیدهای نوپدید است که نشان میدهد جریانها در کشور ما پویا هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید عباس صالحی در مراسم رونمایی از مجموعه کتابهای جریان شناسی فکری و فرهنگی در ایران معاصر افزود: در آستانه سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) باید از تحول آفرینی ایشان در مراحل علمی و عملی یاد کنیم. این ایام فرصتی است برای این که به نقش امام راحل (ره) در جریان شناسیها توجه کنیم.
آقای صالحی اضافه کرد: مجموعه حاضر که به موضوع جریان شناسی میپردازد جزو کارهای اولیه در این حوزه است، چون با وجود این که آثاری از این قبیل کم و بیش منتشر شده کتابی که به صورت جامع به بررسی جریانهای فکری بپردازد، کمتر چاپ شده است.
وی گفت: ما ۱۵۰ سال است که شاهد جنبشهای پیوسته هستیم و هیچ کشوری در جهان به اندازه ایران بستر جریانها نبوده است، چون جنبشهای اجتماعی جریان ساز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که انقلاب اسلامی به عنوان پدیدهای بزرگ نقش مهمی در ایجاد جریانها داشته است افزود: جریان انقلاب اسلامی ایران همچنان ادامه دارد و ما شاهد پدیدهای هستیم که در ایران خاص است. پدیدهای که نشان میدهد تکثر جریانها همچنان ادامه دارد.
آقای صالحی گفت: کنشگری جریانها و سهم حوزه عمل در جریانهای فکری فرهنگی، بسیار بالاست و نکتهای است که حیات اجتماعی را به شدت درگیر میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نباید تاثیرهای بیرونی بر جریانهای داخلی را نادیده گرفت. از یک طرف باید این موضوع را در نظر گرفت که فضای علمی ما به جریان شناسی بسیار نیازمند است و ما با انتشار این کتاب، شاهد به ثمر نشستن این کار هستیم.
آقای صالحی گفت: نکته دیگر توجه به لایههای عمیقتر جریان هاست، چون ما جریانها را میتوانیم در فضای پدیدار شناسی مخصوص شان ببینیم و به روایتهای عمومی آنها توجه کنیم. محققان این کتاب به نوعی به لایههای عمیقتر و به روش شناسی علمی و اخلاقی کار توجه کرده اند.
وی افزود: این ۳۰ اثر که عرضه شده باعث تربیت ۳۰ محقق جدید شده و این از فواید کار است، چون این آثار فرصتی ایجاد میکند که گفتگوهای جریان ساز شکل بگیرد و فرصت گفتگو و تضارب آرا اتفاق بیفتد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در ۱۵۰ سال گذشته جریانهایی شکل گرفته که فاصله آنها روز به روز بیشتر میشود. پیشنهاد اول من این است که گفتگوی میان جریانی شکل بگیرد.
آقای صالحی افزود: ما باید تلاش کنیم نقاط قوت جریانها را تقویت کنیم و در استخدام منافع ملی و انقلاب اسلامی و آرمانها قرار دهیم.
وی گفت: گام دیگر این است که ما با گفتگوی بیشتر، جریانها را تحلیل کنیم و جریان شناسی، خود به یک جریان تبدیل شود.
مجموعه کتابهای " جریان شناسی فکری و فرهنگی در ایران معاصر " صبح امروز با حضور جمعی از استادان و محققان حوزه و دانشگاه در خانه کتاب و ادبیات ایران رونمایی شد.
نگارش این کتاب ده سال به طول انجامیده است.
فلسفه گرای حوزوی، احیاگری دینی، جریان نوپدید دینی و معنوی، اخلاق کاربردی و حرفهای، پسا تجدد گرا، آیین گرای عامه پسند و عرفان گرای سنتی شیعی از جمله عناوین این کتاب هاست.