پخش زنده
امروز: -
تفاهمنامههای مطالعاتی توسعه میدان آزادگان بین شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی امضا شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما؛در مراسمی که با حضور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار شد، تفاهمنامههای مطالعاتی توسعه میدان مشترک آزادگان بین شرکت ملی نفت ایران و پنج شرکت اکتشاف و تولید ایرانی امضا میشود.
این سه تفاهمنامه بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا برای انجام مطالعه توسعه بخش شمالی میدان آزادگان، شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای پتروپارس و توسعه پترو ایران برای انجام مطالعه توسعه بخش مرکزی میدان آزادگان و شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای گسترش انرژی پاسارگاد و شرکت انرژی دانا برای انجام مطالعه توسعه بخش جنوبی میدان آزادگان امضا شد.
میدان آزادگان بزرگترین میدان مشترک نفتی کشور است که با وسعت ۱۵۰۰ کیلومتر مربع در مجاورت مرز عراق و حدود ۸۰ کیلومتری غرب اهواز واقع شده است، نفت درجای این میدان حدود ۳۲ میلیارد بشکه نفت برآورد میشود و با میدان مجنون عراق مشترک است.
در این آیین همچنین، عملیات اجرایی طرح نگهداشت تولید گاز میدانهای هما، وراوی و تابناک در گستره شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بصورت ویدیو کنفرانس و ارتباط تصویری با محل طرح در جنوب استان فارس، آغاز شد.
میدانهای هما، وراوی و تابناک در منطقه عملیاتی پارسیان شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در مجاورت شهرهای پارسیان، لامرد، خنج و مهر قرار دارند.
عضومجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از صرف منابع نفتی برای هزینههای جاری کشور گقت: با ادامه روند کنونی، پس از ۳۰ سال کشوری پیر و فقیر خواهیم شد.
علی آقامحمدی، در آیین امضای تفاهمنامههای مطالعات میدان نفتی آزادگان افزود: روسیه، آمریکا و عربستان از سطح تولید مشابه ما به تولید روزانه ۱۰ میلیون بشکه رسیدهاند، ایران هم نباید در این سطح تولید باقی بماند.
وی اضافه کرد: تا درباره افزایش تولید صحبت میکنیم، عدهای سریع میگویند خام فروشی! نه بههیچوجه به این معنا نیست، کمااینکه دو طرح پتروپالایشی عظیم در حال اجراست.
اقا محمدی افزود: در آستانه برنامه هفتم توسعه، باید مبنا را تولید روزانه چهار میلیون بشکه نفت و تولید روزانه ۴ میلیون بشکه معادل نفت، گاز طبیعی بگذاریم و فراتر از آن را به حوزه سرمایهگذاری اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: با این روند، در برنامهای ۲۵ ساله این امکان را داریم که ۱۵۰۰ میلیارد دلار از این محل برای سرمایهگذاری به دست آوریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با امضای تفاهمنامههای امروز، میتوان روزانه یک میلیون بشکه نفت را با شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی که مدعی تامین مالی و فنی در عین حال مدیریتی هستند، افزایش داد.