پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان این که مجموع بیمهشدگان تحت پوشش صندوق از دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفته است، اعلام کرد از این تعداد حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار، بیمه شده فعال هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، علی شیرکانی به مناسبت شانزدهمین سالگرد تاسیس صندوق، درخصوص نقل و انتقال سوابق بیمهای میان صندوقهای بازنشستگی گفت: در سال گذشته نقل و انتقال سوابق بیمهای با مصوبه شورای عالی رفاه صورت پذیرفت و از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد و امروز مشکلی در این زمینه نداریم، هم در تامین اجتماعی و هم صندوق عشایری دستورالعملهای اجرایی صادر شده و نقل و انتقال در حال انجام است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان این که یکی از اتفاقات خوب در این صندوق همسان سازی مستمریها بود، افزود: همسان سازی انجام و از اول فروردین ۹۹ اعمال شده است. به این ترتیب شخصی که ۱۲ سال قبل بازنشسته شده با کسی که دوسال قبل بازنشسته شده بود یک حقوق دریافت میکند، بنابر این نابرابری که در قبل وجود داشت، با همسانسازی در عمل از میان رفته است.
شیرکانی تصریح کرد: حداقل و حداکثر دریافتیها با توجه به سطوح درآمدی افراد، متفاوت است، اما متوسط دریافتی بعد از همسان سازی به حدود ۷۰۰ هزار تومان رسیده است. توجه داشته باشید که اگر در ارتباط با همسانسازی در انتظار مساعدت دولت بودیم، این اتفاق در سالجاری رخ نمیداد؛ بنابراین اجرای کامل همسانسازی را عهده دار شدیم. البته بایددر نظر داشته باشیم که دولت پشتوانه صندوق است و از این بابت خیال بیمهشدگان راحت باشد.
وی درباره معوقات ناشی از تاخیر در پرداخت حق بیمه نیز گفت: صندوق فواصل بیمهای در عدم پرداخت حق بیمه تا زیر یک سال را میپذیرد، اما اگر بیش از یک سال شود حکم خرید بیمه خواهد داشت. چرا که در وقفهها، برخی پوششهای بیمهای از جمله غرامت فوت و از کار افتادگی از دست میرود و این امر با ذات و ماهیت بیمهها مغایرت دارد. اما به علت ماهیت کار کشاورزان، وقفه در درآمد آنها وقفه تا کمتر از یکسال به طور استثنا در این صندوق قابل قبول است و انجام میشود، اما اینکه بیمه شده وقفه بیمهای را بخرد، مخالف اصول بیمهای است.
شیرکانی تصریح کرد: ساختار بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، اختیاری است نه اجباری. این بیمه آسودگی خاطر برای بیمه شده را فراهم میکند، ما روستاییان را اجبار نمیکنیم که وارد صندوق بیمه اجتماعی شوند، اما برای افزایش شمار تحت پوشش تلاش کرده و از عضویت واجدان شرایط استقبال میکنیم.
وی درباره اقدامات ترویجی برای افزایش پوشش بیمهشدگان روستایی نیز گفت: تلاش کردیم از طریق کارگزاران شناخت خوبی نسبت به همه روستاها داشته باشیم همچنین دسترسی به افراد تحت پوشش را از طریق ایجاد سامانهای بهبود دادهایم.
شیرکانی درخصوص بیمه شدگان غیر منفصل نیز گفت: در این بخش تمرکز ویژهای داریم و سال گذشته در طرحی که اسفند ماه اجرا کردیم بیمه حدود ۹۲ هزار نفر مجددا فعال شد.
وی با بیان اینکه مبنای سیاست گذاری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به سمت سرمایهگذاری است، گفت: بنگاهداری را در برنامه کاری این صندوق نداریم و تمام سرمایهگذاری سال گذشته صندوق در حوزه سهامداری یا در حوزه سپردهگذاری بود و به هیچ وجه به سمت بنگاهداری نرفتهایم.
وی با اشاره به طرح فولاد خوزستان که افزایش سرمایه این پروژه را تصویب کرده است، افزود: در نیمه اول سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری میرسد، پروژههای دیگری را نیز در دست بررسی داریم که البته در این موارد مالک طرح نبوده و ۲۰ تا ۳۰ درصد در آنها همکاری داریم. حتی سعی شده سهمها زیر پنج درصد باشد تا براحتی و بدون مشکل جدی امکان جابهجایی و خروج از سهم وجود داشته باشد.
مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان این که در ایران با فرهنگ پسانداز کردن فاصله داریم و به همین دلیل فرهنگ بیمه در کشور رشد پیدا نکرده است، گفت: این امر در روستاها به مراتب بیشتر مشاهده میشود و با توجه به فرهنگ بیمهای حاکم بر جامعه، تلاشهای خوبی در جذب بیمهشدگان انجام گرفته است. سال گذشته ۲۳۶ هزار نفر رشد جذب داشتیم که رکورد ۱۵ ساله در سال گذشته شکست.
وی با بیان این که از چهار خدمت بیمهای رایج، در این صندوق ارائه دهنده سه خدمت بیمهای هستیم، گفت: در کشور ۲۰ میلیون نفر در جامعه روستایی زندگی میکنند که حدود ۱۰ میلیون نفر در بازه سنی ۱۸ تا ۵۰ سال قرار دارند که از این تعداد ۳۳ درصد در سایر صندوقها و نهادهای حمایتی عضویت دارند. از آنجایی که مفهوم بیمه در ایران در قالب خانوار تعریف میشود و عموما سرپرستهای خانوار زیر پوشش بیمه میروند و سایر اعضای خانوار مستقیم زیر پوشش بیمه قرار نمیگیرند، هدفگذاری ما در مرحله نخست برای سرپرستهای خانوار است.
شیرکانی خاطرنشان کرد: براساس مباحث مطرح شده، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر سرپرست خانوار در جامعه روستایی و عشایر داریم که فاقد هرگونه پوشش بیمهای هستند و تمام تلاش خود را برای زیر پوشش بردن این افراد به کار میگیریم.
به دنبال جذب جوانان هستیم
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستایان و عشایر ادامه داد: صندوق بیمه اجتماعی صندوق شغلی نیست، اما برای جوانان نیز مزایایی داشته و به دنبال جوانگرایی هستیم و در این راستا تشویقها و خدماتی را در نظر گرفته که بیمه پردازی موثر از جمله آنها است و افراد بالای ۳۵ سال نیز امکان پرداخت حق بیمه دارند، همچنین خرید خدمات سربازی نیز در دستور کار قرار دارد.
شیرکانی ادامه داد: تمام صندوقها باید به سمت جوانگرایی بیشتر و بیمه پردازی حرکت کنند. در این صندوق علاوه بر تشویقیهای جوانان در آیین نامه جدید، جوانان میتوانند از بیمه پردازی ۳۵ سال بیشتر هم استفاده کنند. در کنار این موضوع با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کارهای اجرایی خرید خدمات سربازی را انجام داده ایم و در صورت تایید شورای عالی رفاه این مطالبه دوستان پاسخ داده شد..
وی افزود: با افزایش شناخت صندوق در بین روستاییان و عشایر در سال گذشته و با وجود مشکلات شیوع کرونا و نیز قطع ارتباطات حضوری کارگزاران با روستاییان و مشکلات اقتصادی ناشی از وجود کرونا رشد بیمه شده فعال صندوق حدود ۲۳۶ هزار نفر در سال ۹۹ بوده است که رکورد ۱۵ ساله فعالیت را در کشور داشته ایم که دلیل این افزایش استفاده از خرده ظرفیتهای محلی و برنامه محور متناسب با فرهنگها و اقلیمهای مختلف بود. ت گستردهتراست..
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ادامه داد: تبلیغات صندوق را به برنامههای استانی وصل کردهایم و بر اساس منابع به استانها برنامه تبلیغاتی ارائه کردهایم. در سالجاری در حوزه بودجه تبلیغات سعی شده است که هدف محور و با برنامه دقیقتری عمل شود.
پوشش بیمه بیش از یک میلیون و چهارصد هزار روستایی و عشایری
شیرکانی در خصوص طرح «یک میلیون و ۴۰۰ تا ۱۴۰۰» نیز گفت: پیش ثبت نام صورت گرفته است، اما باید به تامین منابع این مهم توجه داشته باشیم و به محض پرداخت، در صندوق این طرح را آغاز خواهیم کرد که امیدواریم تامین منابع در این دولت صورت گیرد.
به گفته مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، در طرح «یک میلیون و ۴۰۰ تا ۱۴۰۰» به زنان سرپرست خانوار روستایی نگاه ویژهای شده است و تلاش بر این است که هیچ زن روستایی سرپرست خانوار بدون بیمه نباشند. هم اکنون نیز تعداد ۴۸۹ هزار نفر زنان بیمه شده تحت پوشش صندوق کشاورزان، روستائیان و عشایر هستند.
توجه به بیمه زنان از برنامههای اصلی صندوق بیمه اجتماعی است
شیرکانی درخصوص بیمه زنان نیز گفت: در زمینه بیمه زنان نیز این نکته را یادآوری میکنم که صندوق بیمه اجتماعی بیشترین رشد بیمهای را در این حوزه دارد و مشوق این اقدام هستیم حتی طرحهای تشویقی را در این ارتباط پیش بینی کرده ایم. زنان در جامعه روستایی یک بخش بسیار مهم محسوب میشوند و نیاز به یک پوشش بیمهای مناسب دارند.
توجه به استانهایی با پوشش بیمهای ضعیف
شیرکانی در راستای عدالت اجتماعی خاطر نشان کرد: در سال گذشته توزیع پوشش متناسب در کشور را در دستور کار داشتیم و توجه بیشتر را به استانهای کمتر برخوردار در حوزه کلینیک بیمهای داشتیم. همچنین ۶۷ برنامه و پروژه اجرایی در صندوق برای سالجاری تعریف کردیم که نشان از هدفمندی صندوق برای تداوم فعالیت صندوق هستیم و سهمیههای استانها در سالجاری نیز کاملا مشخص شده است.
راه اندازی نرم افزار ویژه صندوق
در سال گذشته قدمهای بزرگی برای الکترونیکی کردن خدمات صندوق برداشته شد که هم اکنون بسیاری از خدمات الکترونیک ارائه میشوند. در صددیم تا امسال در هفته تامین اجتماعی از اپلیکیشن صندوق رونمایی کرده و کاغذ را در تمامی فرایندهای بیمهای صندوق حذف کنیم. در واقع به زودی به یک صندوق بیمهای بدون کاغذ تبدیل خواهیم شد.
وی با بیان این که همه درخواستهای این صندوق الکترونیکی شده است و در صدد تقویت نسخههای موبایلی آن هستیم، گفت: باید توجه داشته باشیم که نقل و انتقال بیمهای بین صندوقها بر مبنای قانون است.
همکاری با نهادهای مردم نهاد مرتبط با روستاییان
شیرکانی با اشاره به همکاری صندوق بیمه اجتماعی با نهادهای مردم نهاد گفت: در سال گذشته استفاده از ظرفیت سمنها را در سطح کشور آغاز کردهایم، این امور در دفتر ویژهای پیگیری شده و تاسیس این دفتر را مدنظر قرار دادهایم. همچنین همواره تلاش کردیم تا در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر به هیچ عنوان نگاه زنانه و مردانه و حتی شغلهای افراد را نیز در نظر نگریم.