پایان رقابت نخستین دوره کرسیهای آزاداندیشی از قرائت پیام رهبری تا معرفی برترینها
مراسم اختتامیه نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما مراسم اختتامیه نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی با قرائت پیام حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظله العالی) توسط دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی رئیس مؤسسه پژوهش علوم انسانی صدرا عصر امروز در سالن همایش کتابخانه مرحوم دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم، با درود به روح پرفتوح امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب، گفت: این عزیزان فضایی در کشور خلق کردند که فضای رشد است. مقام معظم رهبری نیز به حق در این ظلمتکده جهانی چراغ هدایت انسانیت را برعهده دارند.
وی با بیان اینکه بنده افتخار دارم پیام مقام معظم رهبری و اعلام رضایت ایشان از برنامه کرسیهای آزاداندیشی را قرائت کنم، اظهار داشت: خدا را شاکرم فعالیتهایی که در این زمینه انجام شده و خدمت مقام معظم رهبری ارائه شده است، موجبات رضایت ایشان را فراهم کرده و بر ادامه این سنت حسنه صحه گذاشتند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: خدا را شاکریم آنچه تحت عنوان برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، مورد رضایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و امیدواریم این راه محکم و باقدرت در دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاههای کشور ادامه یابد.
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین رضا غلامی رئیس مؤسسه پژوهش علوم انسانی صدرا با بیان اینکه کار بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی جای تبریک و قدردانی دارد، گفت: این کار بزرگ که از انتظارات مقام معظم رهبری محسوب میشود، در نوع خود منحصربهفرد و ممتاز است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری این رویداد، جسارت به خرج داد و خطرپذیری کرد تا این امر با فناوری مناسب و قاعدهگذاری درست طراحی و اجرا شود.
حجتالاسلام والمسلمین غلامی با بیان اینکه پیام مقام معظم رهبری به این رویداد، بدون شک برای همکاران دانشگاه آزاد اسلامی دلپذیر و شیرین است، اظهار داشت: این امر سرمایه بزرگی برای مجموعه کارهای فکری و کرسیهای آزاداندیشی محسوب میشود. همانطور که مقام معظم رهبری تأکید داشتهاند، کار دانشگاه آزاد اسلامی باید الگویی برای سایر دانشگاههای کشور باشد.
وی با بیان اینکه یکی از مؤلفههای اصلی فرهنگ آزاداندیشی است، تصریح کرد: آزاداندیشی لازمه خردورزی و عقلمحوری است. اسلام با عقل سروکار دارد و اسلامی ارزشمند است که اسلام محققانه باشد نه مقلدانه. اسلام محققانه نیز با تحقیق، پرسشگری، نقد و گفتگو فراهم میشود و ما باید بتوانیم این فرصت را فراهم کنیم.
رئیس مؤسسه پژوهش علوم انسانی صدرا افزود: آزاداندیشی به جامعه حیات میبخشد و اگر میخواهیم جامعه پویا باشد، تحریک داشته باشد، از پژمردگی نجات پیدا کرده و از تحجر جدا شود، باید به سمت آزاداندیشی حرکت کنیم. جامعه اسلامی نه تنها به آزاداندیشی تمایل دارد، بلکه اصرار دارد آزاداندیشی را بسط و گسترش دهد. تضارب اندیشهها، طرح پرسشهای درست و نقدهای عالمانه لطمهای به ما نمیزند و جریان روشناندیشی انقلاب اسلامی هیچ واهمهای از طرح پرسشهای جدید نداشته و به توانایی اسلامی برای پاسخگویی به شبهات ایمان دارد. در این زمینه دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری دو هزار کرسی آزاداندیشی، خروجیهای بسیار مثبتی داشته و هیچ مشکلی نیز ایجاد نشده است.
وی خاطرنشان کرد: سایر دانشگاههای کشور باید از فناوری که دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی به آن رسیده، استفاده کنند. در این زمینه باید تلاش شود تا کرسیهای آزاداندیشی به یک اَبَراندیشکده برای کشور تبدیل شود. باید به سمت شناسایی و حل مسائل کشور و ایدهپردازی برای تحولآفرینی در کشور در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی حرکت کنیم.
دکتر فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی هم در این مراسم گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به صراحت بیان کردند که هدف نهایی انقلاب اسلامی، تحقق تمدن نوین اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه از جمله عواملی که رکود و پویایی یک تمدن را نشان میدهد، بحث آزاداندیشی است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که بدون فضای انتقادی سالم، بدون گفت وگوی آزاد و بدون آزادی بیان، تولید علم و اندیشه و در نتیجه تمدن سازی ناممکن یا بسیار مشکل خواهد بود. اگر بخواهیم به دنبال تمدن نوین اسلامی برویم، چارهای جز آزاداندیشی و گفت وگوی آزاد نداریم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برای تحقق و تثبت آزاداندیشی نیازمند اصولی هستیم، خاطرنشان کرد: زمینه سازی برای طرح دیدگاهها و آرا مختلف، افزایش تحمل و سعه صدر، عدم محدودیت در طرح پژوهش و سؤالات و تأکید بر برهان پذیری و دین داری از جمله اصول مورد نیاز تحقق آزاداندیشی است.
دکتر جهان بین در ادامه با اشاره به اینکه هزار و ۴۵۶ تیم در نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کردند، افزود: این تیمهای ۴ نفره در موضوعات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، هنر و معماری و سلامت با هم به رقابت پرداختند و ۲۶۳ تیم به مرحله کشوری راه یافتند.
وی ادامه داد: از اسفندماه ۹۹ تا کنون حدود ۲ هزار کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده که بسیار ارزشمند است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان از حمایت و هدایتهای دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و همکاری دکتر آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، معاونان و مدیران فرهنگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دست اندرکاران برگزاری نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر کرد.
حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم با قدردانی از برگزار کنندگان نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برگزاری این رویداد اجابت فرمان خداوند است و در قرآن کریم ۳۰۰ مرتبه واژه تفکر، تعقل و تدبر تکرار شده است که بیانگر اهمیت و جایگاه ویژه آن است.
وی با تأکید بر اینکه نشر تفکر اسلامی جز از طریق آزادی بیان و بها دادن به نظر مخالفان حاصل نمیشود، اظهار داشت: از ترم آینده تمامی اساتید گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی ملزم هستند حداقل ۲ جلسه را به برگزاری مباحث آزاداندیشی و هم اندیشی اختصاص دهند.
رونمایی از نرم افزار واداگپ
در مراسم اختتامیه نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی از نرم افزار واداگپ رونمایی شد.
نرم افزار واداگپ محفلی برای گفت و گوی آزاد و روشمند متخصصان است که با هدف ایجاد فضای تعاملی آموزشی و پژوهشی در بین اساتید و دانشجویان و ایجاد فضایی برای گفت وگوی روشمند صاحب نظران و خبرگان در حوزه مسائل و موضوعات اصلی در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است.
اسامی برگزیدگان نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی در محورهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، هنر و معماری و سلامت به شرح زیر است:
محور سیاسی:
تیم اول: ستایش کرک یراقی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
تیم دوم: آرمان خادمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
تیم سوم: یوسف متین کیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس
تیم چهارم: فرزاد اقدسیان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
محور فرهنگی:
تیم اول: مرتضی کلهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
تیم دوم: مهرداد محمدی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
تیم سوم: سینا عرب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
تیم چهارم: زهرا کرمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
محور اقتصادی:
تیم اول: علی قنبری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
تیم دوم: حامدهاشمی نژاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس
تیم سوم: امین شحیطاوی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
تیم چهارم: فرشاد فتحی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
محور اجتماعی:
تیم اول: فاطمه گودرزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
تیم دوم: محمدرضا رباعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
تیم سوم: یاسمن موذنی نژاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
تیم چهارم: امیرحسین مرادی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیسان قم
محور هنر و معماری:
تیم اول: فرناز شاه پوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
تیم دوم: سینا زین العابدینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
تیم سوم: محمد معصومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
تیم چهارم: جواد حیدریان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین
محور سلامت:
تیم اول: زهرا عشاقی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
تیم دوم: سیده نیلوفر سید نژاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان
تیم سوم: محمد فیض الله زاده، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
تیم چهارم: میلاد نصیری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب.
در این مراسم دکتر احمد حیدری معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر جواد علمائی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، دکتر محمدمهدی فداکار معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علاءالدین بروجردی معاون بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و ... حضور داشتند.