پخش زنده
امروز: -
سرپرست گردشگری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۲۵ بیمارستان و مرکز درمانی در مشهد دارای مجوز بیمار خارجی در قالب گردشگری سلامت هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، داوود خوش شکن با بیان اینکه این دانشگاه روی موضوع گردشگری به طور جدی فعال است، افزود: از این تعداد ۴ بیمارستان دولتی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شامل طالقانی، اکبر، قائم (عج) و امام رضا (ع) مجوز پذیرش گردشگر سلامت (IPD) را دارند.
وی اضافه کرد: بقیه این مراکز شامل ۱۰ بیمارستان خصوصی و ۳ مرکز جراحی محدود و ۸ درمانگاه نیز مجوز گردشگری سلامت دارند.
این مسئول با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با سرمایه انسانی متخصص، ماهر و شایسته از ظرفیت و توانمندی بالایی در حوزه جذب توریست سلامت برخوردار است، افزود: بیشتر مخاطبان توریسم سلامت مشهد از کشورهای افغانستان، ترکمنستان، عراق، بحرین، کویت، سوریه و عمان هستند.
به گفته این مسئول، کلانشهر مشهد بعد از تهران، بیشترین گردشگر سلامت کشور را به خود اختصاص داده، بطوری که در سالهای گذشته گردشگران سلامت از ۵۵ ملیت مختلف در مشهد پذیرش شده اند که گردشگران عراقی بیشترین سهم را داشته اند.
خوش شکن گردشگری سلامت را از صنعتهای پردرآمد در میان کشورها معرفی کرد و گفت: براساس بررسیهای انجام شده هر گردشگر سلامت بین ۵ تا ۱۵ هزار دلار در سفرهای گردشگری هزینه میکند.
سرپرست گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میانگین هزینه کرد برای یک توریست سلامت در کشور ما ۲ هزار دلار است که ۷۵ درصد این هزینهها مربوط به هتلینگ، ایاب و ذهاب و تفریح است، هر چند متاسفانه زیرساختهای لازم تفریحی برای توریسم سلامت در کشور طرح ریزی نشده است.
خوششکن تأکید کرد: هزینههای گردشگری سلامت در ایران به نسبت دیگر کشورها بسیار پایین بوده و در مقابل کیفیت و نوع خدمات درمانی نسبت به دیگر کشورها، حتی کشورهای پیشرفته، به مراتب بالاتر است.
وی افزود: در ایام شیوع کرونا دستورالعملی درخصوص پذیرش بیماران غیرایرانی ابلاغ و طبق آن مقرر شد که افراد مشکوک و مثبت کرونا به هیچ عنوان پذیرش نشوند، ضمن اینکه با هماهنگی وزارت خارجه، داشتن گواهی تأییدیه سلامت و تست PCR منفی بیمار و همراه وی ضروری بوده و برای موارد مثبت و مشکوک ویزا صادر نمیشود.
خوش شکن تاکید کرد: در شرایط کنونی به دلیل شیوع ویروس کرونای هندی که ترکیبی از تمامی ویروسها است و میزان ابتلا، بستری و فوتی آن هم بیشتر است، تا اطلاع ثانوی گردشگران هندی پذیرش نمیشوند.
سرپرست مدیریت گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از کاهش قابل توجه آمار گردشگران سلامت در ایام بحران کرونا خبر داد و گفت: با توجه به بسته بودن مرزها، آمار گردشگران سلامت مشهد بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است.
خوش شکن افزود: قبل از شیوع کرونا، میزان ورود گردشگران سلامت به مشهد که در مراکز دانشگاهی و دولتی زیر پوشش قرار گرفته اند، ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر بود که این عدد در سال ۹۹ نصف شده و به ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر رسید.
وی گفت: در سال ۹۸ و پیش از کرونا، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۹۸ میلیارد تومان از طریق گردشگری سلامت کسب درآمد کرده بود که این آمار جدا از گردشگران سلامتی است که در مراکز خصوصی و مطبهای پزشکی، به ویژه در حوزه زیبایی زیر درمان قرار میگیرند.
خوش شکن بیان کرد: در طول ۱۵ ماه کرونایی، بیش از هزار میلیارد تومان کاهش درآمد در حوزه گردشگری سلامت ثبت شده است.