پخش زنده
امروز: -
فرمانده ناجا گفت: در بحث مبارزه با قاچاق کالا برخورد با پروندههای درشت و سرشبکهها و سرباندها اولویت دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار حسین اشتری در ادامه همایش روسای پلیس امنیت اقتصادی سراسر کشور افزود: در بحث مبارزه با قاچاق تاکید ما بر پروندههای درشت است ضمن این که باید با کالای قاچاق چه جز چه کلان برخورد صورت گیرد، اما آن چه مهم است و اولویت اصلی ماست سرشبکهها و سرباندهاست.
وی ادامه داد: آنهایی که تخلف کلان میکنند باید در اولویت قرار گیرند و با پروندههای کلان بیشتر برخورد شود.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: تمرکز پلیس باید در پروندههای کلان و برخورد با سرچشمههای قاچاق باشد و باندها و شبکههای مافیایی در اولویت برخورد قرار گیرند و شناسایی شوند و با قدرت با قدرت با آنها برخورد شود.
سردار اشتری ادامه داد: ما باید مانع کسانی شویم که با قاچاق کالا به تولید ضربه میزنند و اقتصاد ما را فلج میکنند و همچنین جلوی خروج کالاها را بگیریم که این کالاها نباید از کشور خارج شوند که از جمله آن دام و احشام و ... است که در داخل به آن نیاز داریم و از خروج این کالاها جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: عملکرد همکاران در مرزها خوب بوده و هرکجا مشاهده شد با اشراف اطلاعاتی با آن برخورد شود و جلوی قاچاق کالاهای مورد نیاز گرفته شود.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: با اقدامات خوب پلیس از خروج کالاهای مورد نیاز جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید؛
سردار اشتری در ادامه به ورود کالاهای ملوانی و ته لنجی اشاره کرد و گفت: در این کالاها نیز باید تعیین تکلیف صورت گیرد که آیا همه این کالاهایی که وارد میکنند مجاز هستند یا خیر و مطابق قانون عمل شود و نباید پلیس با مسائل خرد درگیر و سرگرم شود.
وی ادامه داد: اکنون بخش قابل توجهی از کالاهای قاچاق که وارد کشور میشود همین کالاهای ته لنجی هستند و باید با برنامه ریزی از ورود این کالاها جلوگیری به عمل آید و از این فرآیند فسادزا باید جلوگیری شود.
سردار اشتری ادامه داد: در یک جاهایی ورود این کالاها را رها میکنند و پلیس باید در سراسر کشور دنبال آن باشد و برخورد کند.
وی گفت: مسئولان مربوطه موظفند این فرآیندها را مراقبت کنند و وقت پلیس و دستگاه قضایی با این مباحث گرفته نشود.
سردار اشتری به ایجاد امنیت در بازار پولی و سرمایهای اشاره کرد و افزود: باید در این حوزه نیز کار کارشناسی کنیم و امنیت را در بازار پولی و سرمایهای فراهم کنیم امنیت را افزایش دهیم که یکی از وظایف پلیس است و با فسادی که در این فرآیندها وجود دارد برخورد کنیم تا دچار آسیب نشویم.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: براساس قانون حتما باید با کسانی که باعث ناآرامی در حوزه اقتصادی میشوند ورود کنیم کما اینکه تاکنون این کار را کرده ایم و باز هم این کار را خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان نیز که مردم در این روزها درگیر آن هستند با اقلام بهداشتی و دارویی احتکار شده برخورد میشود. متاسفانه اقلام بهداشتی تولید شده به دست یک سری افراد سودجو میافتد که باید آنها را شناسایی و برخورد کنیم تا در این حوزه نیز تخلفات کاهش پیدا کند.
بیشترین فساد در واردات و صادرات (قاچاق قانونی) انجام میشود، واردات اقلامی که بیشترین سود را دارد نه نیاز اولیه مردم باشد یا برای حمایت از تولید داخل باشد (مانند اتوموبیل و قطعات)، صادرات مواد خام اولیه که سرمایه کشور است (مانند معادن). دسترسی به این نوع قاچاق و ارز دولتی برای افراد خاصی میسر است. در مقابل این فساد عظیم قانونی قاچاق چند عدد موبایل با لنج هیچ است. مورد دوم رانت است در تمام سطوح که در کشور ما بیداد میکند. رانت اطلاعاتی قراردادها و خرید و فروش ها را به سمت فساد سوق میدهد.