پخش زنده
امروز: -
فعالان امور مدنی در تایلند از افزایش قابل توجه موارد ابتلا به کووید-۱۹ در زندانهای بسیار شلوغ این کشور خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، ظرف چند هفته گذشته بیش از ۲۲ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در زندانهای تایلند به ثبت رسیده است و به زندانیان توصیه شده است که همواره حتی هنگام شب ماسک بزنند.
فدراسیون بین المللی حقوق بشر اعلام کرد حدود ۳۱۱ هزار نفر در تایلند زندانی هستند که تقریبا دو و نیم برابر ظرفیت مجاز سیستم زندانهای این کشور است.
مقامات تایلند اعلام کردند به منظور مهار همه گیری در زندانهای این کشور، برخی زندانیان که دچار مشکلات سلامتی هستند زودتر از موعد آزاد میشوند و همچنین آزمایشهای بیشتر تشخیص کرونا در زندانها انجام میشود.
اما انجام این اقدامات خیلی دیر است. کسانی که پشت میلههای زندان هستند، میگویند به موقع در مورد این بیماری مطلع نشده اند.
یک فعال مدنی که به جرم توهین به پادشاه تحت پیگرد قضایی قرار دارد، گفت: «زندانیان اطلاعات کافی در مورد محافظت از خود در برابر ویروس کرونا ندارند.»
وی که یک ماه پیش به قید وثیقه آزاد شد، طی مدت ۱۰ هفته که در بازداشت بود، فقط یک بار تست کرونا داد و نمیدانست که در زندان در معرض خطر قرار دارد.
شمار مبتلایان به کووید-۱۹ که یک ماه پیش ۱۰ مورد بود، اکنون به شدت افزایش یافته است. یک فعال دیگر هنگام خروج از زندان توجه عموم را به این مسئله جلب کرد.
رونگ، از رهبران دانشجویی اصلی برگزاری تجمعات اعتراضی سال گذشته در تایلند برای انجام اصلاحات سیاسی در این کشور، اوایل ماه مه پس از آزادی به قید وثیقه اعلام کرد جواب تست کرونای وی مثبت شده است.
به علت قانونی بسیار سختگیرانه در مورد قاچاق مواد مخدر، در زندانهای تایلند بیش از حد مجاز زندانی وجود دارد. از هر پنج زندانی چهار نفر به این جرم بازداشت شده اند و میتوان دید که برخی به خاطر چند قرص متامفتامین به ۱۰ سال حبس محکوم شده اند.
وزیر دادگستری تایلند ماه فوریه در سخنانی اذعان کرد در برخی سلولها جای خواب حتی کمتر از فضای یک جسد در داخل تابوت است.
طی چند هفته اخیر ۳۶ هزار زندانی تست کرونا داده اند که از این تعداد بیش از ۲۲ هزار نفر مثبت بوده اند. کمپین واکسیناسیون زندانیان و کارکنان زندانها در تایلند در حال انجام است.
وزیر دادگستری تایلند این هفته گفت عفو پادشاهی در مورد زندانیان آسیب پذیر در دست بررسی است. این افراد پس از قرنطینه اجازه خواهند یافت به خانه هایشان بازگردند.
وی افزود: «برای آنکه بتوانیم کسی را آزاد کنیم یا آنچه باید انجام دهیم، لازم است که به درستی اقدام کنیم. نمیتوانیم بگذاریم که این افراد بیماری را انتقال دهند.».
اما سازمانهای غیردولتی دفاع از حقوق بشر خواستار اقدامات بیشتر هستند و میگویند مجرمانی که جرائم خشونت آمیز ندارند باید آزاد شوند.
برد آدامز از دیده بان حقوق بشر گفت مقامات باید جمعیت زندانها را کاهش دهند و کسانی را که به دلایل سیاسی یا جرائم کوچک بازداشت شده اند، آزاد کنند.