برق کردستان به صرفه جویی نیاز دارد
مصرف برق کردستان نیاز به صرفه جویی و مدیریت دارد و کشاورزان با خاموش کردن پمپ های الکتریکی خود در ساعات اوج مصرف، برق رایگان دریافت کنند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمارکز کردستان، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق با اشاره به اینکه میزان رشد مصرف برق استان برخلاف پیش بینیها و غیرمنتظره بوده است گفت: مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است.
هیوا لهونیان گفت: این میزان از افزایش مصرف برق در استان دلایلی از جمله: گرم شدن زودتر از موعد هوای استان، ورود بخش کشاورزی به مدار مصرف به دلیل کاهش بارندگیهای جوی استان و فعالیت ماینرهای استخراج بیت کوین و ارزهای دیجیتال بوده است.
لهونیان با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از ظرفیت تولید نیروگاههای آبی استان را به دلیل مشکلات مربوط به بارندگیها و کاهش ظرفیت آبی سدها در اختیار نداریم گفت: مهمترین منبع تولید برق استان کردستان را نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات تأمین میکند.
لهونیان گفت: سقف تعیین شده برای مصرف در این زمان به صورت روزانه و با توجه به شرایط اقلیلمی، جمعیتی و میزان تولید برق هر استان؛ ۳۶۰ تا ۳۷۰ مگاوات تعیین شده است و اگر این مصرف مدیریت نشود و بیش از ظرفیت تعیین شده باشد، ناچار به اعمال خاموشیها هستیم.
لهونیان افزود: مشترکان مصرف برق در بخشهایی از جمله خانگی، تجاری، صنعتی، کشاورزی، بخش آزاد و عمومی است و بخش خانگی و تجاری با حدود ۹۳ درصد از مشترکان بیشترین سهم را دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کردستان با بیان اینکه بخش خانگی با ۴۵ درصد از مصرف انرژی برق، بیشترین میزان مصرف را دارد افزود: پس از آن بخش کشاورزی با ۲۵.۶ درصد، بخش صنعتی با ۱۲ درصد و بخش تجاری با ۷ درصد از مصرف برق استان در رتبههای بعدی قرار دارند و مابقی مصرف نیز به بخشهای آزاد و روشنایی معابر عمومی اختصاص دارد.
بر اساس نظر کارشناسان شرکت توزیع نیروی برق، ساعات پیک مصرف برق در طول شبانه روز متغیر است و معمولاً سه پیک مصرف وجود دارد. پیک اول ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح، پیک دوم ساعت ۱۲ تا ۱۶ عصر و پیک سوم هم ساعت ۲۰ تا ۲۴ شب است؛ بنابراین لازم است که همه در این ساعت نسبت به صرفه جویی در در مصرف برق اقدام کنیم.
در بخش خانگی که ۸۲ درصد مشترکان را تشکیل میدهد، حدود نیمی از حجم مصرفی برق را در استان به خود اختصاص میدهند. با این وجود همشهریان لازم است نسبت به مصرف برق دقت بیشتری را داشته باشند. راه کارهای مؤثر، اما سادهای وجود دارد که هر شهروند میتواند با رعایت آنها سهم قابل ملاحظهای از بار مصرفی برق را کاهش دهند.
در این زمینه مشترکان خانگی و تجاری سعی کنند در طول روز از روشنایی طبیعی استفاده کنند و لامپهای مصنوعی مگر در صورت نیازهای ضروری استفاده نشود. در طول شب نیز لامپهای اضافه را خاموش کنند.
همچنین لازم است مشترکان خانگی مصارف غیرضروری خود را حذف کنند و استفاده از وسایل پرمصرف مانند ماشین ظرف شویی، لباس شویی، جاروبرقی و اتو را به ساعتهایی غیر از پیک مصرف برق و کم باری انتقال دهند.
باید گفت که بخش قابل توجهی از انرژی برق در ادارات بدون هیچ نظارتی مصرف میشود. بسیاری از ما در زمان مراجعه به ادارات عمومی شاهد روشن بودن لامپها و سایر وسایل الکتریکی در طول روز هستیم که نظارتی بر آنها وجود ندارد. در این شرایط ادارات باید مصرف خود را به حداقل برسانند و صرفه جوییهایی را در مصرف برق و سایر انرژیها داشته باشند.
راه کارهایی از جمله تعطیلی ادارات در ساعات اوج پیک مصرف برق، بازدید و خاموش کردن تمامی تجهیزات و وسایل اداری بعد از پایان کار، تنظیم درجه حرارت محیط کار و زندگی حداکثر تا ۲۰ درجه سانتی گراد، استفاده نکردن از لامپهای پرمصرف التهابی، گازی، خیاری، خاموشی محوطهها و پروژکتورها در ساعات غیر اداری، استفاده گسترده از روشنایی روز و روشنایی LED، با توجه به ساعات اوج بار در ادارات و سازمانها طی ساعات ۱۱ الی ۱۵، استفاده از سنسورهای روشنایی هوشمند در محلهای کم تردد مانند زیر زمین، راه پله ها، طبقات تحتانی، انباری و پارکینگ را میتوان از راهکارهای مؤثر در کاهش مصرف برق توسط ادرات دانست.
ادارات و سازمانها با بکار گیری روشهای یاد شده ضمن صرفه جویی در مصرق برق، هزینه بهای برق مصرفی خود را نیز کاهش دهند.
در بخش کشاورزی نیز با اصـلاح و افزایش راندمان تجهیزات نصب شده موجود بر روی چاههای کشاورزی، میتوان در مصرف برق صرفه جویی قابل توجهی داشت. بخش عمدهای از تجهیزات نصب شده بر روی چاههای بخش کشاورزی دارای رانـدمان بسیـار پائـیـن میباشند و میتوان با حذف سیستم شفت و غلافتی و استفاده از پمپهای شناور، استفاده از پمپها و موتورهای با راندمان بالاتر و استاندارد نسبت به اصلاح راندمان تجهیزات و بهبود کیفیت به اقدام کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان افزود: بهینه سازی در مصرف انرژی الکتریکی در بخش کشاورزی و کاهش پیک بار میتواند به مدیریت مصرف برق در استان کمک کند و کشاورزان با خاموش کردن پمپهای الکتریکی چاهای خود در طول ساعات اوج پیک مصرف برق، در سایر ساعاتی که پیک مصرف نیست، برق رایگان دریافت کنند.
لهونیان بیان کرد: در بخش صنعت نیز دستورالعملهایی تدوین شده است که صنایع مؤظف به اجرای آن هستند و همچنین طرح تغییر تعطیلی واحدهای صنعتی از جمعه به سایر روزهای هفته برای مدیریت بار مصرفی برق استان پیشنهاد شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان گفت: در تلاش هستیم تا با کمک و همراهی شهروندان مصرف برق در استان را مدیریت کنیم و با توجه به فصل امتحانات برای دانش آموزان و وجود بیماری کرونا که برخی از بیماران در خانه به دستگاه اکسیژن ساز نیاز دارند، خاموشیهای خانگی را به صفر برسانیم.
مشکل خاموشیها و قطعی برق در روزهای اخیر، همه شهروندان را با مشکل مواجه کرده و هر یک از ما در مقابل منابع انرژی، مسئولیت داریم. در این راستا اگر هر شهروند کردستانی در طول شبانه روز، یک لامپ ۱۰۰ واتی را خاموش کند، ۶۸ مگاوات در مصرف برق صرفه جویی میشود.
با توجه به کمبود بارشها و خشکسالی اخیر لازم است همه بخشها و مردم در مصرف برق و سایر انرژیها صرفه جویی کنند تا شاهد خاموشیها در بخش خانگی و شهری نباشیم.