پخش زنده
امروز: -
خوزستان ، امسال موفق به کسب رتبه نخست در تولید گندم و کلزا و همچنین در کشت چغندر قند نیز رتبه اول کشور را کسب کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان در جلسه هماهنگی برداشت چغندر قند پاییزه گفت: سطح زیر کشت چغندر قند پاییزه از ۲ هزارهکتار در سال ۹۲ به ۱۸ هزار و ۵۲۰ هکتار در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ رسید و روند تولید نیز از ۱۱۵ هزار تن به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسیده است.
تورج نوروزی افزود: کارخانجات قند فعال در استان نیز از ۷ کارخانه در سال گذشته به ۱۰ کارخانه در سال جاری رسید.
وی با بیان اینکه علیرغم کمبودهای کود شیمیایی در سال زراعی گذشته بیش از صد درصد کود مورد نیاز چغندر قند در استان تامین شد ادامه داد: بر اساس برآوردها یک هزار و ۴۰۰ کامیون در روز برای حمل این محصول مورد نیاز است.
نوروزی با تاکید بر اینکه برداشت تا آخر خرداد ماه باید به پایان برسد اضافه کرد: یکی از طرحهای تشویقی به کامیون داران، افزایش ۳۰ درصدی سوخت تخصیصی به آنها بوده است.
وی عمده مشکل برداشت چغندر قند را همزمانی برداشت آن با برداشت ذرت علوفهای دانست که از ۱۰ خرداد ماه آغاز خواهد شد و گفت: به دلیل تقاضای استانهای دیگر برای ذرت علوفهای پیش بینی میشود حدود ۳۰ درصد کامیونهای حمل چغندر قند به سمت برداشت ذرت گرایش پیدا کنند.
مشاور وزیر و مجری طرح چغندر قند نیز در این جلسه با اشاره به زمان باقیمانده تا پایان خردادماه باید ۵۰ درصد چغندرقند تولید شده برداشت شود گفت: کشاورز باید اطمینان پیدا کند که همزمان با برداشت محصول، چغندر قند توسط کامیونها حمل میشود.
پیمان حصادی با تاکید بر اینکه کامیونها بجای برزنت از تور برای روکش چغندرقند استفاده کنند اظهار داشت: کارخانجات قند با توجه به توصیههای ناظرین باید بر افت و عیار چعندر قند نظارت داشته باشند.
وی ادامه داد: قیمت چعندر قند امسال مقرون به صرفه شده و علاوه بر آن در چغندرقند پاییزه ۱۰۰ تومان قیمت اضافه برای حمل در نظر گرفته شده است.
وی بر اجرای موارد تشویقی در نظر گرفته شده برای کامیون داران تاکید و اضافه کرد: راه اندازی کارخانجات قند دزفول و اهواز از سال آینده ظرفیت خوبی را در این زمینه در استان فراهم خواهند کرد.
حصادی یکی از مشکلات چغندر قند را ورود بذرهای بی کیفیت به استان توسط دلالان عنوان و از کارخانجات قند درخواست کرد با مشورت و برنامه ریزی که یا سازمان جهاد کشاورزی انجام میدهند بذرهای خوب را در مزارع کشت کنند تا عملکرد و عیار مطلوب در محصول نهایی مشاهده شود.
رییس سازمان سازمان جهادکشاورزی در ادامه جلسه اظهار داشت: همزمان با برداشت چغندر قند در استان ۵ و ۲ دهم میلیون تن محصول برداشت و حمل میشود همچنین بیش از ۳ و نیم میلیون تن کالای رسوب شده در بندر امام وجود دارد بنابراین حمل کالا در این مدت از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار میباشد.
بیشتر بخوانید:پایان برداشت گندم در رامشیر
خدارحم امیری زاده با بیان اینکه خوزستان انبار غله کشور است اظهار داشت: امسال موفق به کسب رتبه نخست در تولید گندم و کلزا شدیم و در چغندر قند نیز رتبه نخست کشور را داریم.
وی تصریح نمود: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته قرار است در افق ۱۴۰۴، ۶۰ هزار هکتار چغندرقند پاییزه در استان کشت شود.