پخش زنده
امروز: -
مدیر واحد سلامت انجمن اوتیسم ایران با اشاره به ثبتنام ۵ هزار مددجوی اوتیسم در وبسایت irautism.org گفت: توزیع کارت شناسایی هوشمند برای این پنج هزار مددجو آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم سحرانه جوادی آسایش افزود: کارتهای هوشمند اوتیسم دارای قابلیتهای متعددی مانند قابلیت شناسایی فرد اوتیسم از روی کارت است، بارکدی روی کارت نصب شده است که با اسکن کردن آن، به پرونده اطلاعاتی فرد دارای اوتیسم وصل میشود و اطلاعات خانوادگی، فردی، درمانی و توانبخشی فرد را ارائه میدهد و خانواده لازم نیست برای استفاده از خدمات متعدد، پرونده را حمل کند.
وی خاطرنشان کرد: بخش دیگر این کارت هوشمند، کارکرد کارت بانکی را دارد و در حال حاضر نیز ۲۰۰ هزار تومان از سوی بانک پاسارگاد روی این کارتها برای خانوادهها، شارژ شده است و آنها میتوانند از طریق اپلیکیشنهای کیپاد (کیف پول همراه پاسارگاد) و آونگ، خرید اینترنتی کنند.
مدیر واحد سلامت انجمن اوتیسم ایران گفت: همچنین خیرین میتوانند کارت خانوادههای دارای اوتیسم را شارژ کنند و در تامین هزینههای درمانی به آنها کمک کنند.
خانم جوادی تصریح کرد: هزینههای درمانی فرد دارای اوتیسم بسیار هنگفت است؛ سال گذشته این هزینهها، ماهانه سه میلیون تومان برآورد شده بود و بدیهی است که امسال این میزان افزایش یافته است.
وی یادآور شد: شماره کارت بانکی مددجویان اوتیسم در اختیار انجمن اوتیسم است و خیرین در صورت تمایل به راحتی میتوانند کارت آنها را شارژ کنند.
خانم جوادی درباره تکمیل توزیع کارتهای هوشمند اوتیسم گفت: به نوبت هر پروندهای که تکمیل میشود، کارت فرد دارای اوتیسم نیز صادر شده و در اختیار آن خانواده قرار خواهد گرفت.
خانم سعیده صالح غفاری مدیر عامل انجمن اوتیسم ایران پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: سامانه ثبت نام (رجیستری) افراد دارای اوتیسم به نشانی http://www.irautism.ir/ دارای امتیازات زیادی از جمله تسهیل در معافیت از نظام وظیفه، یافتن کودکان گم شده دارای اوتیسم و ارائه بیمه سلامت و تکمیلی و دیگر خدمات آموزشی با تائید این انجمن است.
اوتیسم نوعی اختلال عصبی و رشدی است که در آنها، رشد و تحول صحیح مغز یا دستگاه عصبی مرکزی مختل میشود. این اختلال در دو زمینه رفتاری از جمله نقص در ارتباط اجتماعی و رفتارها، علایق یا فعالیتهای تکراری و محدود بروز میکند.
ارتباط برقرار نکردن با دیگران و دنیای خارج، ناتوانی در گفتار، نداشتن ارتباط چشمی، حرکات تکراری، پریدن، خنده و گریه، نگرانی و ترس بی دلیل، دادن پاسخهای غیر معمول به افراد، دلبستگی به اشیا و یا مقاومت در مقابل تغییر و حساسیتهای غیر معمول در حواس پنجگانه برخی از نشانههای اوتیسم است که در همه افراد نیز یکسان نیست.
شدت اختلال طیف اوتیسم بر اساس نقصهای موجود در ارتباط اجتماعی و روند رفتارهای محدود و تکراری در سه سطح ۱ نیازمند حمایت، سطح ۲ نیازمند حمایت زیاد و سطح ۳ نیازمند حمایت بسیار زیاد، تعیین میشود.