ادامه دیدارهای وزیر جهاد کشاورزی ایران در روسیه
همکاری ایران و روسیه در زمینه دانش و فناوری کشاورزی
ایران و روسیه قرارداد همکاری در زمینه دانش و فناوری کشاورزی و همکاری موسسات آموزشی-تحقیقاتی منعقد میکنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، ایران و روسیه قرارداد همکاری در زمینه دانش و فناوری کشاورزی و همکاری موسسات آموزشی-تحقیقاتی منعقد میکنند.
کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه دیدارها و مذاکرات خود در روسیه، ضمن بازدید از بزرگترین دانشگاه تحقیقات کشاورزی روسیه بر ضرورت توسعه همکاریها در زمینه دانش فنی، تحقیقات آب و خاک و تبادل استاد و دانشجو تاکید کرد.
ولادیمیر تراکناسچی، رییس دانشگاه کشاورزی روسیه هم انعقاد هر چه سریعتر قرارداد همکاری بین دانشگاهها و موسسات آموزشی دو کشور را خواستار شد و گفت: ما انعقاد قراداد همکاری بلندمدت بین ایران و روسیه در زمینههای علمی بخصوص زیر مجموعههای متعدد بخش کشاورزی را خواستار هستیم.
وی با بیان اینکه صدها موسسه آموزشی در روسیه در زمینه فعالیتهای تحقیقاتی کشاورزی فعالیت دارند تصریح کرد ایجاد زمینه همکاری با ایران میتواند منجر به بهبود فعالیتهای مثمر ثمر شود. سفر هیات کشاورزی ایران میتواند زمینه ساز این همکاریها شود.
وزیر جهاد کشاورزی کشورمان گفت: جهاد کشاورزی ایران یک تفاهمنامه با موسسه آموزشی کشاورزی سنتپترزبورگ دارد و زمینه برای انعقاد قرارداد جدید همکاری نیز کاملا فراهم است. خاوازی با اشاره به اینکه زمینههای پژوهشی و علمی بین ایران و روسیه بسیار زیاد است، افزود: مهمتر از آن، کلید خوردن طرحهای همکاری در عرصه عملیاتی است و امیدواریم این سفر زمینهساز اجرایی شدن ایده همکاری گسترده عملی و تحقیقات کشاورزی بین دو کشور باشد.
وزیر جهاد کشاورزی به موسسات پژوهشی و علمی ایران اشاره کرد و گفت: موسسات تحقیقاتی ایران قدمت زیادی در فعالیتهای علمی دارند.
هیات ایرانی همچنین از واحدهای تحقیقاتی و فناوری و همچنین موزه خاک این دانشگاه بازدید کردند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین با حضور در آژانس فدرال شیلات روسیه با ایلیا کاشستانکوف رئیس این آژانس درباره کنترل صید و تلاش برای احیاء ذخایر ارزشمند ماهیان دریا، بویژه ماهیان خاویاری گفتگو کرد.
همکاریهای مشترک علمی، آموزشی و تحقیقاتی در زمینه پرورش آبزیان و استفاده از توان علمی و فناوریهای نو در این زمینه از دیگر محورهای گفتگوی کاظم خاوازی و ایلیا کاشستانکوف بود. در این دیدار تاکید شد، همکاری در زمینه آبزیپروری نباید تنها محدود به دریای خزر باشد، بلکه این همکاریها میتواند به خلیج فارس و دریای عمان نیز گسترش یابد.