پخش زنده
امروز: -
دشمن صهیونیستی از سال ۲۰۱۲ بعد از این که مهندس الزبده به عنوان رئیس بخش مهندسی مکانیک در دانشگاه اسلامی غزه مشغول فعالیت بود او را تحت نظر داشت و بارها برای ترور وی تلاش کرد.
به گزارش وب گردی خبرگزاری صدا وسیما؛ پروفسور «جمال الزبده» استاد علوم مهندسی و مکانیک هرگز در عرصه فلسطین به عنوان رهبر یا فرمانده مقاومت شناخته نشد؛ اما به شکل مخفیانه تحت نظارت «محمد الضیف» فرمانده کل گردان های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در زمینه توسعه توانایی نظامی مقاومت فلسطین در راس گروهی از مهندسان و کارشناسان داخلی به شکل شبانه روز کار میکرد تا امکانات اولیه فلسطینیها را تبدیل به ابزارهای پیشرفته برای مقابله با ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی کند.
همین موضوع سبب شده بود تا او از نظر دشمن صهیونیستی جایگاهی نزدیک به شهید «محسن فخریزاده» دانشمند هسته ای جمهوری اسلامی ایران داشته باشد. این پروفسور فلسطینی، نسل بزرگی از مهندسان را در دانشگاه اسلامی در غزه آموزش داده و به همراه چند تن از آنها در زمینه برنامههای محرمانه مقاومت برای توسعه ابزارهای نظامی فلسطین در حوزه موشک و هواپیماهای بدون سرنشین فعالیت میکرد.
بر همین اساس دشمن صهیونیستی از سال ۲۰۱۲ بعد از این که مهندس الزبده به عنوان رئیس بخش مهندسی مکانیک در دانشگاه اسلامی غزه مشغول فعالیت بود او را تحت نظر داشت و بارها برای ترور وی تلاش کرد. دشمن در جنگ غزه در سال ۲۰۱۲ در آخرین ساعات جنگ نیز دست از تلاش برای ترور او بر نداشت اما ناکام ماند.
دکتر جمال الزبده حدود ۳۵ سال قبل مدرک دکترای علوم مهندسی و مکانیک را در آمریکا دریافت کرد و پس از آن خانواده وی با کسب تابعیت آمریکا به او پیشنهاد دادند که ادامه زندگی خود را در ایالات متحده بگذراند؛ به ویژه از زمانی که تحقیقات او در زمینه موتورهای هواپیماهای اف ۱۶ آغاز شد. مهندس الزبده در زمینه آیرودینامیک و بال دلتا که در ساخت هواپیماهای جنگی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد پژوهش های مختلفی انجام داده و مقالات مختلف و کتابهای علمی تخصصی در اختیار دانشجویان و علاقمندان به این حوزه قرار داده است.
دکتر جمال الزبده در سال ۱۹۸۹ یک نمونه تحلیل جدید درباره تاثیر حرکت و سرعت صدا برای بال های دلتا انجام داد که به عنوان یک منبع علمی در پروژههای مربوط به این رشته مورد استفاده قرار می گیرد. او در سال ۱۹۹۴ تصمیم گرفت که به نوار غزه برگردد و به عنوان مدرس در دانشگاه اسلامی در دانشکده مهندسی غزه فعالیت کند. به این ترتیب مسیر پیشرفت تواناییهای وی در زمینه پژوهش های علمی آغاز شده و علاوه بر علوم مهندسی تبدیل به یک کارشناس متخصص در زمینه برنامه نویسی شد.
«سعد الوحیدی» یکی از شاگردان وی می گوید که روزی به شوخی از او پرسید، آیا ابو اسامه (جمال الزبده) که به آمریکا پناهنده شده به غزه بر می گردد؟ و او پاسخ داد فلسطین و آرمان آن همانند امانتی نزد من است و آمریکا و یا هزار کشور دیگر مانند آمریکا مرا وسوسه نخواهد کرد.
زندگی نامهای که مهندس الزبده از خود در وبسایت دانشگاه اسلامی در غزه ارائه داده نشان میدهد که او در اداره پروژه های مربوط به مکانیک سیالات، اجزای هیدرولیک، آیرودینامیک، سیالات محاسباتی دینامیک، سازه و توسعه نرمافزار کار میکرده است. او در سال ۲۰۰۶ پس از پیوستن به تیم مهندسی ویژه و محرمانه در گردان های القسام در مقاومت فلسطین، توسعه ابزارهای نظامی فلسطینیان از جمله برنامه موشکی که در سال ۲۰۱۹ برد آنها به ۳۵ کیلومتر می رسید را آغاز کرد؛ موشک هایی که در جنگ اخیر غزه سراسر فلسطین اشغالی را هدف گرفتند.
سعد الوحیدی در ادامه درباره استاد خود گفت، او یک مهندس بی نظیر و دارای ذهنی توانا و سرسخت بود؛ اما در کنار توانایی های علمی شخصیت او به گونه ای بود که انگار روح خدا را با خود از سالنهای سخنرانی به آزمایشگاه ها و کارگاه های مقاومت منتقل میکرد و امروز می بینیم که خداوند با سیاه کردن روی دشمن، پاداش او و دانشجویانش را داد.
وی افزود، دکتر جمال الزبده زندگی خود را وقف تدریس و آموزش هزاران مهندس در رشته های مختلف در دانشگاه اسلامی در غزه و آماده کردن و آموزش رزمندگان و متخصصان برای توسعه نظامی مقاومت فلسطین کرده بود که امروز همچون تیری به قلب دشمن اصابت می کند.
همسر مهندس جمال الزبده اینگونه می گوید: شوهر من کسی بود که تابعیت آمریکا را داشت اما کوتاه ترین راه رسیدن به خدا را تلاش در راه او با روح و جان میدانست. او در سال ۲۰۱۹ به من گفت کاری انجام داده که ممکن است بهترین تحقیق عمرش باشد اما دقیقا نمی دانم دقیقا چه کاری انجام داده بود.
همسر این مهندس فلسطینی در ادامه میگوید، او ساعات زیادی را با چهره غبار آلود در کارگاههای تولیدی می گذراند. او به من گفت که راه مقاومت را انتخاب کرده و من نیز حمایت و پشتیبانی خود را از این انتخاب او اعلام کردم. او عشق به وطن را در دل فرزندان و حتی نوه های کوچکم به وجود آورد و هرچند بسیار کم حرف می زد، اما صحبت های او همواره درباره مقاومت به عنوان تنها راه آزادسازی فلسطین بود. امیدوارم راه همسرم را به پایان برسانم و نوه هایم را در مسیر مقاومت در برابر رژیم اشغالگر تربیت کنم تا آرزوی پدر بزرگ شهیدشان برآورده شود.
پسر دکتر جمال الزبده درباره پدرش میگوید او در ماه رمضان نماز زیاد می خواند و چند روز و چند ساعت قبل از شروع جنگ مشغول به نماز می شد و از خدا طلب شهادت می کرد.
اما نحوه شهادت و شاید خبر شهادت دکتر جمال الزبده به همین دلیل که یک دانشمند موشکی به شمار می آمد در کنار فرماندهان نظامی مقاومت فلسطین کمی عجیب بود. در روز دوم عملیات «شمشیر قدس» که اخیرا با تجاوزات رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه فلسطینیان در قدس و مسجد الاقصی و پس از آن پاسخ های قاطع موشکی مقاومت فلسطین آغاز شد، جنگنده های دشمن صهیونیستی یک مکان زیرزمینی را که احتمال می دادند دکتر الزبده به همراه شماری از مهندسان مقاومت در آنجا باشند را با بیش از ۲۰ موشک آمریکایی از نوع GBU مورد هدف قرار دادند که منجر به شهادت دکتر الزبده و همراهان وی از جمله پسرش و نیز شماری از فرماندهان تیپ غزه در گردان های القسام از جمله «باسم عیسی» شد.
پس از شهادت این پروفسور فلسطینی و پسرش سرویس امنیت داخلی رژیم اشغالگر قدس (شاباک) او را به عنوان یکی از نیروهای اصلی شبکه تولید موشک و یکی از برجسته ترین محققان و کارشناسان علم موشکی در حماس توصیه کردند که نقش زیادی در پیشرفت پروژه های این جنبش داشته است.
از آنجایی که فعالیتهای این مهندس فلسطینی در کنار گروه های مقاومت به شکل محرمانه و زیرزمینی انجام میشد جزئیات شخصیت مهندس الزبده در عرصه نظامی پس از شهادت او توسط رسانه های اسرائیلی مطرح شد که ترور وی را یک «شکار باارزش» توصیف کردند.
بر اساس اطلاعاتی که پس از شهادت دکتر جمال الزبده منتشر شد، او به همراه پسرش اسامه و شمار دیگری از مهندسان در بخش صنعتی سازی نظامی مقاومت فلسطین فعالیت می کردند تا با کمترین امکانات و با استفاده از مواد اولیه موجود، زرادخانههای حماس را توسعه دهند؛ آن هم در شرایطی که غزه تحت محاصره شدید قرار داشت.
خانواده او میگویند که برای مدتی در ناسا کار می کرد؛ اما در سال ۱۹۹۴ تصمیم گرفت تا برای خدمت به کشور و ملت و آرمان خود به فلسطین برگردد. شاباک همواره در گزارش های متعدد خود مهندس جمال الزبده را برجسته ترین متخصص و پژوهشگر توسعه تواناییهای نظامی در حماس توصیف میکرد و در جنگ غزه در سال ۲۰۱۲ با وجود تلاش های زیاد موفق به ترور وی نشد.
او نقش زیادی در توسعه و مدرن سازی موشکهای مقاومت فلسطین داشت؛ به ویژه در جنگ اخیر که موشک های فلسطینی نمایش قابل قبولی از خود به اجرا گذاشته و دشمن را زمینگیر کردند و توانستند تنها در عرض ۱۱ روز بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ موشک با بردهای مختلف به سمت دشمن اشغالگر شلیک کنند. موشک «عیاش۲۵۰ » آخرین موشکی بود که در این جنگ توسط گردانهای القسام رونمایی و به خدمت گرفته شد و خانواده دکتر جمال الزبده از اینکه مسئولان صهیونیست او را دشمن خود و یکی از برجسته ترین کارشناسان مسئول توسعه سیستم موشکی مقاومت میدانند، مفتخر هستند.
البته تاریخ ترور توسط صهیونیستها قدمتی هم تراز تاریخ تولد نامشروع این رژیم دارد. سه سازمان اطلاعاتی «شاباک»، «آمان» و «موساد» ستون امنیتی اسرائیل را در این راستا تشکیل میدهند. امنیت داخلی اسرائیل برعهده شاباک (شین بت) و جاسوسی نظامی ارتشهای جهان از وظایف تعریف شده سازمان آمان است. ضلع سوّم این مثلث موساد است. این سازمان که در ابتدا برای هماهنگی میان شاباک و آمان تشکیل شد در سال ۱۹۵۱ با دستور «دیوید بنگوریون» نخستوزیر وقت اسرائیل تبدیل به سازمان امنیتی مستقل شد و تحت مدیریت مستقیم نخست وزیر رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
اگر نگاهی به آمار و گزارشها در چند دهه اخیر بیندازیم متوجه خواهیم شد که بیشترین سوابق اسرائیل در انجام ترورهای هدفمند مختص رهبران سیاسی فلسطین بوده است. مثل فتحی شقاقی، عبدالعزیز رنتیسی و یا قبل از آن احمد یاسین، بنیانگذار حماس و رهبر آزادی خواهان فلسطین که در سال ۲۰۰۴ بعد از نماز صبح در مسجد غزه هنگام برگشت به منزل، در عملیاتی با نظارت آریل شارون با موشک یک هلکوپتر اسرائیلی ترور شد.
در این میان دانشمندان فلسطینی نیز همچون «سلیمان محمد الفرا» و «محمد حمید البنا» در کنار سایر دانشمندان عرب و مسلمان از جوخه ترور اشغالگران صهیونیست در امان نبودهاند؛ اما همانطور که شهادت رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی مقاومت فلسطین در هیچ مرحلهای مانع ادامه توسعه تواناییهای گروههای فلسطینی نشد، شهادت دانشمندانی همچون جمال الزبده نیز خللی در پیشرفت موشکی مقاومت فلسطین ایجاد نمیکند؛ ضمن اینکه تکاپوی طولانی صهیونیستها برای ترور دانشمندان فلسطینی ثابت میکند، قدرت موشکی و نظامی فلسطین تا چه اندازه دشمن را وحشتزده کرده است.