پخش زنده
امروز: -
اعتبار زدایی از حشدالشعبی, پنهان کردن ناکارآمدی دولت موقت کاظمی, به تعویق انداختن انتخابات پارلمانی, و در نهایت فضاسازی برای ادامه حضور نظامیان اشغالگر امریکا در عراق از جمله اهداف بازداشت های فرماندهان این گروه است.
نیروهای تحت نظر مصطفی کاظمی نخست وزیر عراق اواخر هفته گذشته بار دیگر یکی از فرماندهان حشدالشعبی را بازداشت کردند. این بار قاسم مصلح فرمانده عملیات غرب الانبار را به اتهام دستور حمله به پایگاه نظامیان امریکایی و قتل یک فعال سیاسی بازداشت شد آن هم در حالیکه به گفته هادی عامری رئیس ائتلاف فتح نیروهای تحت امر کاظمی حکم قضایی در این ارتباط نداشتند.
این بار اول نیست که که نیروهای تحت امر کاظمی اقدام به بازداشت خودسرانه فرماندهان حشدالشعبی کرده و سپس با ثابت نشدن اتهامات بازداشتی ها را آزاد می کنند.
اقدامات نیروهای تحت امر کاظمی که با دستور مستقیم وی اجرا می شود این پرسش را به وجود آورده است که چه اهدافی در ورای آن وجود دارد؟ آن هم در حالیکه حشدالشعبی اکنون به عنوان نیروی رسمی و دولتی در خدمت حفظ امنیت و پاسداری از مرزها و خط مقدم درگیری با داعش و پاکسازی بقایای اعضای این گروه تروریستی در صلاح الدین و الانبار و.دیگر استانهای عراق قرار دارد.
در پاسخ به این سوال ابتدا به چهار نکته اشاره می شود نخست کاظمی پس از استعفای عادل عبدالمهدی که با فشار امریکا صورت گرفت با اجماع گروههای پارلمانی جایگزین شد و مهمترین وظیفه او اخراج نظامیان اشغالگر امریکایی و زمینه سازی برای اجرای انتخابات پارلمانی در اکتبر سال جاری است.
دوم اینکه بر اساس مصوبه پارلمان عراق نیروهای اشغالگر امریکایی باید فورا از عراق خارج شوند در حالیکه دولت کاظمی از اجرای این مصوبه تا کنون سرباز زده است و این نیروها در پایگاه الاسد در الانبار استحکامات خود را تقویت کرده اند.
سوم اینکه نیروهای حشدالشعبی مهمترین وقدرتمندترین گروه نظامی هستند که اکنون امنیت عراق را دردست دارند و بر اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج فوری نظامیان اشغالگر امریکایی از عراق به ویژه پس از اقدام نیروهای اشغالگر در ترور سردار سلیمانی وابومهدی المهندس تاکید دارند.
نکته چهارم اینکه در ماههای اخیر برخی از فعالان مدنی در عراق ترور شده اند و بلافاصله بدون هیچ دلیل و مدرکی از سوی رسانه ها و گروههای وابسته به سفارت امریکا در بغداد نیروهای حشدالشعبی به دست داشتن در چنین ترورهایی متهم شده اند.
در آخرین مورد از این دست ترورها «ایهاب الوزنی» فعال مدنی در کربلا کشته و بلافاصله دسیسه چینی علیه نیروهای حشدالشعبی آغاز شد تا اینکه اکنون به قاسم مصلح اتهام زده شده که دستور قتل او را صادر کرده است.
اگر این موارد را در کنار هم قرار دهیم این پرسش مطرح خواهد شد که چه کسی یا چه کشوری از چنین ترورهایی سود می برد؟ تنها کشوری که از این دسیسه چینی علیه حشدالشعبی سود می برد امریکاست چرا که این کشور همچنان اصرار دارد نیروهای خود را در عراق حفظ کند وتنها مانعی که می تواند در مقابل اشغالگری مقاومت کند حشدالشعبی است.
مصطفی کاظمی یکی دیگر از طرف هایی است که بیشترین سود را از بر هم زدن اوضاع امنیتی و ترورهای فعالان مدنی می برد چرا که او که برای آماده سازی برگزاری انتخابات به این سمت منصوب شده درسودای بقای قدرت خود بوده و حتی اقدام به تاسیس حزب سیاسی کرده است و از طرفی با توجه به نزدیکی دیدگاههای او به امریکا برای جلب نظر امریکایی ها, بیشترین سود را از بی اعتبار کردن حشدالشعبی می برد به ویژه اینکه این گروه با برخی جناح های سیاسی قدرتمند نظیر ائتلاف الفتح نزدیکی دارد.
از دیگر طرف هایی که می تواند در این ترورها دست داشته باشد سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی موساد است چرا که این رژیم نیز مایل نیست نیروهای امریکایی از عراق خارج شوند و همچنان طرح تجزیه عراق را دنبال می کند. بی اعتبار کردن حشدالشعبی یکی از راهبردهای موساد برای نفوذ در عراق و پیگیری طرح های خود است . یادآوری این نکته ضروری است که در جریان حمله موشکی ۲۵ فروردین ماه گذشته به یک مرکز اطلاعاتی و امنیتی موساد در اربیل تعدادی از نیروهای آن به هلاکت رسیدند.
البته بقایای گروه تروریستی داعش نیز می توانند در چارچوب دسیسه چینی علیه حشدالشعبی در این ترورها دست داشته باشند که این نکته نیز در چارچوب حضور نظامیان امریکایی در عراق و هماهنگی آنها با اشغالگران خواهد بود.
واکنش گروههای عراقی به بازداشت قاسم مصلح نیز درخور توجه است بطوریکه این گروهها نیز به همین موارد اشاره و دراین راستا گردانهای حزبالله عراق تاکید می کنند، کابینه الکاظمی با به راه انداختن بحرانها در راستای سوق دادن دستگاههای امنیتی به درگیری تلاش میکند.
هادی العامری رهبر ائتلاف الفتح عراق در سخنانی نخستوزیر این کشور را به انحصار قدرت و بازگرداندن عراق به دوره دیکتاتوری متهم کرد و بازداشت قاسم مصلح را در این راستا تلاشی برای کاستن از اعتبار حشد شعبی و به دنبال آن کاستن از اعتبار عراق دانست.
جنبش النجبای عراق نیز با اشاره به نقش قاسم مصلح در پیروزی بر داعش اعلام کرد او با تبدیل مرزهای عراق و سوریه به خار چشم آمریکایی ها آنان را از نقض حاکمیت کشور بازداشت.
شیخ قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق نیز در باره بازداشت فرمانده حشدالشعبی گفت این اقدام که خارج از چارچوب های قانونی و نظامی صورت گرفته اباهدف ایجاد تنش، لغو انتخابات، تعلیق قانون اساسی و تشکیل حکومت فوق العاده در عراق است.
«جبار المعموری» رئیس اتحادیه علمای مسلمین در دیالی عراق نیز تاکید کرد که بازداشت «قاسم مصلح» از فرماندهان حشد شعبی تصمیمی سیاسی محسوب میشود. وی افزود: قاسم مصلح از فرماندهان معروف و مهم حشد شعبی است و نقش اساسی در آزادسازی شهرها و قصبات از لوث داعش داشته است و بازداشت وی به این شکل سوء رفتار را نشان میدهد.
البته همانطور که پیش بینی می شد این امریکا بود که از بازداشت قاسم مصلح حمایت و وزارت امور خارجه این کشور بدون اثبات اتهام زنی ها, ادعا کرد نقض قانون و حاکمیت عراق به دست شبه نظامیان مسلح, به زیان همه عراقی ها است. دفتر شورای امنیت ملی آمریکا نیز در این ارتباط در توئیتی مدعی شد از اقدامات دولت عراق برای اعمال حاکمیت قانون حمایت می کند.
------------------------------------------------------------
رضا محمدمراد