به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری اسپانیایی افه؛ منابع رسمی در آرژانتین اعلام کردند این کشور تاکنون بیش از ۱۵ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ از تامین کنندگان مختلف در جهان دریافت کرده است و از این مقدار، ۸ میلیون و ۸۷۸ هزار و ۴۹۱ دوز اول برای جمعیتی معادل ۱۹ ممیز ۳۸ درصد این کشور تزریق شده است و ۲ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۵۷۵ نفر که معادل ۵ ممیز ۳۵ درصد از جمعیت این کشور میشود، هر دو دوز را دریافت کرده اند.
تازهترین محموله واکسن آرژانتین روز چهارشنبه از مسکو به این کشور رسید و دربردارنده ۴۷۰ هزار و ۳۵ دوز واکسن اسپوتنیک وی بود. این واکسن هم اکنون اصلیترین واکسنی است که در آرژانتین تزریق میشود.
پیش از این واکسنهای روسی نیز محمولهای شامل ۶۵۷ هزار و ۶۰۰ دوز واکسن تولید شده به صورت مشترک میان شرکت دارویی آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد به آرژانتین رسیده بود که بخشی از واکسنهای مکانیسم کوواکس بود.
آرژانتین در مجموع از دسامبر گذشته تاکنون ۱۵ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۳۴۵ واکسن دریافت کرده است که جزئیات آن بدین شرح است: ۸ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۷۴۵ دوز واکسن اسپوتنیک وی (۶ میلیون و ۹۷۵ هزار و ۵۸۵ دوز اول و ۱ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۱۶۰ دوز دوم)؛ ۴ میلیون واکسن چینی سینوفارم؛ یک میلیون و ۹۴۴ هزار واکسن آسترازنکا از سوی کوواکس؛ ۵۸۰ هزار واکسن کوویشیلد تولید شده در هند با فناوری آسترازنکا و ۸۴۳ هزار و ۶۰۰ دوز از واکسن این آزمایشگاه بریتانیایی بر پایه قراردادی امضا شده با این کشور.
مورد آخر که شامل ۸۴۳ هزار و ۶۰۰ دوز واکسن میشود، روز دوشنبه از میامی (آمریکا) به آرژانتین رسید و بخشی از اولین گروه واکسنی است که ماده موثره آن در پی توافقی که در پایان سال ۲۰۲۰ میان دولت آرژانتین و آسترازنکا برای دریافت ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دوز منعقد شد، در این کشور تولید شد.
مطابق توافقی که میان آرژانتین و مکزیک با حمایت بنیاد "کارلوس اسلیم" به منظور تولید مشترک واکسن منعقد شد، واکسن یاد شده در آرژانتین تولید و در مکزیک بسته بندی میشود.
آلبرتو فرناندز، رئیس جمهور آرژانتین در کنفرانس ویدئویی که روز دوشنبه با آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، همتای مکزیکی خود داشت، اعلام کرد این امر موجب میشود که مکزیکیها و آرژانتینیها «که با تلاش و کار مشترک گرد هم آمدند»، بتوانند واکسن داشته و نیز سایر کشورهای آمریکای لاتین این امکان را در اختیار داشته باشند.
رئیس جمهور آرژانتین گفت: «آمریکای لاتین متحد شکست ناپذیر است؛ قادر است راه حلهای مورد نیاز خود را برای اینکه مردم بهتر زندگی کنند و چنین همه گیری را بهتر پشت سر بگذارند، ایجاد کند».
از شنبه گذشته تا کنون بخشهای زیادی از آرژانتین که مناطق با خطر سلامت بالا به حساب میآیند، در قرنطینه کامل به سر میبرد و این وضعیت تا ۳۱ مه ادامه خواهد داشت.
دولت آرژانتین این تصمیم را پس از آن اتخاذ کرد که اذعان داشت این کشور در بدترین روزهای همه گیری کووید-۱۹ به سر میبرد و بر لزوم کاهش موارد ابتلا تاکید کرد تا بدین شکل از پر شدن ظرفیت بیمارستانها جلوگیری به عمل آید. در منطقه کلان شهر بوئنوس آیرس، که پرجمعیتترین و متاثرترین منطقه این کشور در اثر ویروس کرونا است، تختهای بخش مراقبتهای ویژه به میزان ۷۶ ممیز ۲ درصد اشغال است.
بر اساس آخرین دادههای رسمی مربوط به ۲۴ ساعت گذشته، ۵۷۶ نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند که این گونه میزان کل فوتیها به ۷۵ هزار و ۵۶ نفر رسید.