اجراي طرح مانع زدايي توليد در وزارت جهادکشاورزي
مسئول رفع موانع توليد بخش کشاورزي کشور از اجراي طرح مانع زدايي توليد در وزارت جهادکشاورزي خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، مرتضي حنيفه زاده در جلسه رفع موانع توليد تشکل هاي تعاوني بخش کشاورزي استان با بيان اينکه طرح مذکور رسالتهايي دارد که منجر به حضور مردم در عرصه فعاليت هاي کشاورزي ميشود، گفت: مردم بايد به عنوان همکار و پشتيبان در کنار مسئولان بخش قرار بگيرند و کارها را جلو ببرند.
مشاور وزير جهادکشاورزي تاکيد کرد: اصول عملياتي اين طرح مردمي کردن کشاورزي، رفع گلوگاههاي اصلي تهديدات، پرهيز حداکثري از تصديگري و شناسايي، احيا و ارتقاي زنجيره مزيتدار کشاورزي که توسط خود مردم و با همکاری گروه های جهادی در استان های کشور اجرا می شود.
وی اعضاي تشکيل دهنده کميته اجرایی این طرح را کارآفرينان جهادي، پيشکسوتان متعهد، جوانان متخصص و افراد صاحبنظر عنوان کرد و افزود: اهداف اصلي طرح پشتيباني از پتانسيل مردمي کشاورزي و رفع موانع از طريق پيگيري امور است.
وی اضافه کرد: تسهيل روندها، شفافيت در اخذ مجوز، دريافت تسهيلگر، شبکهسازي اشتغالهاي خرد مردمي در زنجيرههاي ارزش افزوده و رعايت زنجيره فعاليت در هر عرصه نيز از اهداف ديگر اجراي اين طرح است.
مسئول رفع موانع توليد بخش کشاورزي کشور درباره ساختار عملياتي این طرح نيز گفت: کميته بررسي قوانين، کميته ارتباطات مردمي، کميته بررسي بازخوردها، کميته رسانه و اطلاعرساني، کميته تدوين کتابچه خدمت و کميته تدوين راهبرد چرخه دانش و همچنين کميته مشارکت سازي کشاورزي، ساختار عملياتي طرح را شامل ميشود.
وي اظهار اميدواري کرد: نتايج حاصل از طرح، تحقق الگوي پيشرفت مشارکتي، شناسايي موانع مشکلات قانوني، مردمي شدن اقتصاد از طريق کشاورزي، پيگيري و انعکاس در ابعاد قوانين، ابلاغيهها ، بخشنامهها و همچنين شناسايي و معرفي افراد مخل توليد با مصاديق «ترک فعل» است.
مشاور وزير جهاد کشاورزي تصريح کرد: در صورتي که افرادي بخواهند در بخش توليد مانع تراشي کنند قوه قضائيه به مسأله ورود خواهد کرد و اين موضوع بسيار جدي است به طوري که هر فرد در هر سمتي که باشد در صورت ايجاد مانع به قوه قضائيه براي برخورد قانوني معرفي خواهد شد.
حنيفه زاده با بيان اينکه بوروکراسيهاي اداري کار را براي توليدکنندگان دشوار کرده است، گفت: ما بايد الگوي مشارکتي با مردم را در دستور کار قرار دهيم به طوري که مردم محور پيشرفت در اين حوزه قرار بگيرند، به همین منظور نیز صدور مجوزهای کشاورزی از طریق سامانه «سماک» تسهیل شده است.
وی اضافه کرد: فعالان جامعه کشاورزی می توانند با عضویت در پیام رسان شبکه جامعه کشاورزی ایران ) «تاک» ( و از طریق بخش مانع زدایی گزارشات خود را به وزارتخانه ارسال کنند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی هم ناکارایی بازرگانی محصولات کشاورزی و عدم وجود نظام بهره برداری مشخص دراراضی کشاورزی را دو مشکل عمده بخش کشاورزی دانست.
اکبر فتحی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی با تفویض اختیار به نماینده خود در استان ها می تواند به تسریع در رفع موانع تولید کمک کند، افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان ها نماینده وزارت در استان ها هستند و مشکلات و موانع پس از بررسی در کمیته های فنی، کارگروه ها و کمیسیون های کشاورزی استانی می تواند با سرعت بیشتری تحلیل، بررسی و تصمیم گیری شود.
وی به اشاره به موانع تولید در خارج از وزارت جهاد کشاورزی گفت: بعضاً برخی دستورالعمل ها بدون تجزیه ، تحلیل و بررسی کارشناسانه صادر می شوند و برخی دستگاه ها با توجه به قدرتی که دارند، دستورالعملها را لازم الاجرا کرده که در این شرایط، بهره برداران و تولید کنندگان تمایلی برای تولید نداشته و برخی سرمایه گذاریها بدون نتیجه، به هدر می رود.
مدير سازمان تعاون روستايي آذربايجان شرقي نيز در اين جلسه يکي از دغدغههاي اصلي بخش کشاورزي کشور را مغفول ماندن نظام هاي بهرهبرداري که در راستاي مديريت بهرهبرداري و با هدف افزايش بهرهوري از منابع توليد، افزايش درآمد بهرهبرداران کشاورزي و افزايش کارايي و اثربخشي ايجاد شده اند دانست و گفت: توانمندسازي و پشتيباني از شرکت هاي تعاوني توليد روستايي در استقرار الگوهاي نظامهاي بهرهبرداري موثر است.
علي اکبر نژادرضا با بيان اينکه توسعه کشاورزي با توانمندسازي نظامهاي بهرهبرداري محقق ميشود افزود: افزايش بازدهي و بهرهوري از منابع آب و خاک و توسعه کشاورزي منوط به توانمندسازي نظامهاي بهرهبرداري است.