پخش زنده
امروز: -
نکاتی درباره تنظیم لایحه تجدید نظر را در اين مطلب وب گردي دنبال نماييد.
به گزارش وب گردي خبرگزاري صدا وسيما ؛ همانطور که از معنای لفظی لایحه تجدید نظر برمیآید، این لایحه در جهت درخواست تجدید و تغییر رأیی که صادر شده است، تنظیم میشود. به همین ترتیب، این لایحه پس از رأی اولیه دادگاه برای افراد قابل استفاده است.
لایحه چیست؟
در معنای حقوقی و قانونی، لایحه به درخواستی از دادگاه و مراجع قانونی گفته میشود که بهصورت مکتوب و با لحاظ موارد قانونی، به دادگاه ارائه میشود و دادگاه باتوجه به آنچه که در این لایحه ارائه شده است، اقدام به رسیدگی به درخواستهای افراد مینماید. در هر مرحله از روند قانونی یک پرونده، افراد میتوانند لوایح مختلفی را به دادگاه ارائه کنند. نکتهای که درباره تنظیم لایحه وجود دارد، این است که تنظیم لوایح بر اساس قانون و اصول حقوقی، احتمال مورد قبول واقع شدن آن را توسط دادگاه بالا میبرد؛ چراکه لایحه ارائهشده، ازجمله اسناد مهمی است که بر رأی دادگاه تأثیر میگذارد.
لایحه تجدید نظر چیست؟
هنگامیکه یکی از پروندههای کیفری در دادگاه مورد بررسی قرار میگیرد، درصورتیکه حکم صادرشده توسط دادگاه برای افراد، مطابق با منافع آنها نباشد و با توجه به مسائل قانونی هنوز جایی برای تجدید نظر و تغییر نظر دادگاه وجود داشته باشد، میتوان با تنظیم یک لایحه، از دادگاه تقاضای تجدید نظر کرد؛ دادگاه تجدید نظر با بررسی این لایحه نسبت به تأیید یا نقض رأی اقدام خواهد کرد. نکتهای که وجود دارد، این است که دادگاه تجدیدنظر، بهاندازه اولین جلسه دادگاه برای رسیدگی به پرونده کیفری مفصل نخواهد بود و معمولاً جلسه رسیدگی برای آن تشکیل نمیشود. به همین ترتیب، دادگاه با بررسی لایحه به رأی نهایی خواهد رسید. اهمیت لایحه تجدیدنظر در این است که میتواند تأثیر سرنوشتسازی در روند پیشبرد پرونده کیفری داشته باشد.
چطور یک لایحه تجدید نظر تنظیم کنیم؟
هرچند که برخی از وکلا که اقدام به تنظیم لایحه تجدیدنظر مینمایند، ادعا دارند که این اقدام آنها منجر به نقض رأی دادگاه خواهد شد، اما حقیقت این است که تنظیم لایحه تجدید نظر تنها یک امکان است که میتواند مورد استفاده قرار گیرد. درواقع، میزان تأثیرگذاری یک لایحه تجدید نظر، با شیوه نگارش آن ارتباط تنگاتنگی دارد. بنابراین، لایحهای مؤثر واقع میشود که اصول لایحهنویسی در آن رعایت شده باشد.
درصورتیکه افراد اطلاعات کافی درباره مسائل قانونی و نحوه لایحهنویسی نداشته باشند، میتوانند با کمک یک وکیل که از پرونده آنها اطلاعات کافی داشته باشد و در این زمینه فعالیت داشته باشد، لایحهای برای درخواست تجدید نظر نسبت به رأی اولیه دادگاه تنظیم نمایند. آنچه که درباره تنظیم لایحه تجدید نظر اهمیت دارد، این است که این اقدام میتواند نتیجه پرونده را بهکل تغییر دهد. به همین ترتیب، لازم است با نهایت دقت و حساسیت و با در نظر گرفتن تمامی امکانهای موجود، اقدام به نگارش لایحه کرد.
درباره تنظیم لایحه تجدید نظر چه نکاتی وجود دارد؟
اولین نکتهای که درباره تنظیم لایحه کیفری اهمیت دارد، این مسئله است که مدتزمان ارائه لایحه تجدید نظر محدود است و تنها تا ۲۰ روز پس از ابلاغ رأی اولیه، افراد میتوانند نسبت به تنظیم یک لایحه تجدید نظر اقدام نمایند و آن را به دادگاه ارائه کنند. به همین ترتیب، لازم است که در این مدتزمان محدود، نسبت به تنظیم بهترین لایحه تجدید نظر اقدام کرد. لایحه تجدید نظر، میتواند مفید واقع شود و رأی دادگاه را برگرداند؛ اما آنچه که اهمیت دارد، این است که تنظیم و به کار بردن اصول و مواد قانونی در لایحه تجدید نظر، لازم است به بهترین نحو انجام شود تا بتواند تأثیر خود را داشته باشد.
در نظر داشته باشید که ممکن است ارائه لایحه تجدید نظر نیز نتواند تغییری در رأی دادگاه ایجاد کند؛ اما تجدیدنظرخواهی، امکان و حقی است که در قانون برای افراد وجود دارد. تنها کاری که افراد میتوانند برای این مسئله انجام دهند، این است که بتوانند به بهترین شکل این لایحه را تنظیم کنند و به دادگاه ارائه کنند. به همین ترتیب شاید دریافت مشاوره و کمک از یک وکیل حاذق، بهترین کار برای پیشبرد کار و بالا بردن شانس برگرداندن رأی دادگاه خواهد بود.