پخش زنده
امروز: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ١٢:٢٧:٥٦
سخنگوی شورای نگهبان گفت: بررسی ها از جهت روش تفاوتی با روش های بکار گرفته شده در دوره های گذشته نداشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای عباسعلی کدخدایی در ارتباط تلفنی با استودیو خبر 21 سه شنبه شب شبکه یک سیما درباره این که آیا بررسی های این دوره با دوره های قبل تفاوت داشت؟ افزود: بررسی ها از جهت روش تفاوتی با روش های بکار گرفته شده در دوره های گذشته نداشته است.
وی ادامه داد: نکته مهم این دوره؛ مصوبه ای بود که در شورای نگهبان به تصویب رسید و به وزارت کشور برای شرایط ثبت نام ابلاغ شد.
آقای کدخدایی افزود: در همین راستا شورای نگهبان از بین مراجعین به وزارت کشور 40 نفر که مدارک آنها کامل بود را مورد بحث و بررسی قرار داد؛ البته پرونده افراد به دقت مورد بررسی قرار گرفت و ساعت ها وقت صرف شد برای بررسی مستنداتی که در پرونده هر کدام از افراد بود.
وی گفت: شاید برخی از افراد یک یا دو نوبت بحث آنها در جلسات شورای نگهبان تکرار شد و به همین خاطر ناچار شدیم وقت را تمدید کنیم و از 10 روز فرصت خودمان استفاده کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان درباره مهمترین مؤلفه و شاخص هایی که شورای نگهبان در این دوره مد نظر قرار داد افزود: ما برای ریاست جمهوری ناچاریم که اصل 115 قانون اساسی که شامل ایرانی الاصل بودن و داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران می باشد را ملاک قرار دهیم اما چهار شرط که در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری هم مورد تأکید واقع شده بود یعنی رجل سیاسی و مذهبی بودن، مدیر و مدبر بودن؛ بیشتر مورد بحث قرار گرفت، در این جهت ما سوابق افراد را درخواست کردیم؛ از جاهایی که سابقه کار یا مدیریت داشتند.
آقای کدخدایی گفت: برخی از افراد که برنامه هایشان را ارسال کرده بودند برنامه های آنها را مورد بررسی قرار دادیم.
وی ادامه داد: نسبت به افراد در این دوره؛ این چهار شرط رجل سیاسی، مذهبی بودن، مدیر و مدبر بودن بیشتر مورد دقت اعضای شورای نگهبان بود.
آقای کدخدایی افزود: در انتخابات ریاست جمهوری و در بررسی صلاحیت ها؛ اصولاً رد صلاحیت نداریم یعنی افرادی که ثبت نام می کنند از بین آنها افراد واجد شرایط را شورای نگهبان به وزارت کشور اعلام می کند بنابراین قانون هم مهلتی را برای اعتراض یا شکایت از این روند در نظر نگرفته است.