پخش زنده
امروز: -
محققان رصدخانه دانشگاه کاشان ساعت آفتابی – مهتابی را طراحی کرده و ساختند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ مسئول رصدخانه دانشگاه کاشان گفت: این سازه نجومی یک ساعت آفتابی از نوع استوایی است که قابلیت تعیین زمان برپایه ساعت رسمی ایران را دارد.
ایرج صفایی افزود: این ساعت برخلاف گونههای دیگر ساعت آفتابی با جابجایی خورشید در آسمان، نور خورشید از روزنههایی که به شکل اعداد فارسی در صفحه اعداد بریده شدهاند، بر روی شاخص میانی در صفحه ساعت میافتد و زمان را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه تشخیص نیمروز یا لحظه اذان ظهر، تشخیص تقویم بر پایه گاه شماری ایرانی و منحنی آنالمای خورشید در طول سال از دیگر کاربردهای این ساعت در طول روز است، گفت: این سازه نجومی در شب هم کاربرد دارد و تعیین تقریبی زمان در شبهای مهتابی و تعیین جایگاه قطب شمال آسمانی و جایگاه ستاره قطبی از کاربردهای آن در شب است.
مسئول رصدخانه دانشگاه کاشان گفت: با ساخت این ساعت آفتابی به نام مرحوم دکتر احمد کیاستپور نام و یاد این استاد نجوم دانشگاه اصفهان زنده نگه داشته میشود.
ساعت آفتابی دانشگاه اصفهان دومین سازه نجومی پس از ساعت آفتابی میدان جلفای اصفهان است که ایرج صفایی طراحی و ساخته است.
ساعت آفتابی سیارهای دانشگاه پیامنور آران و بیدگل، ساعت آفتابی افقی پارک ائلگلی تبریز، ساعت آفتابی روستای استرک کاشان، ساعت آفتابی پایانه شهید حقانی بندرعباس، ساعت آفتابی پارک مسافر سیرجان، ساعت آفتابی اداره بنادر و دریانوردی بندر لنگه و ساعت آفتابی آنالماتیک دانشگاه کاشان از دیگر سازههای نجومی است که ایرج صفایی طراحی و یا ساخته است.
ابتدا برای بازنشر خبر سپاسگزاری میکنم. پیشنهاد میکنم از عکس واقعی ساعت آفتابی-ساعت مهتابی دانشگاه اصفهان که در لینک زیر هست، استفاده کنید. این تصویر که شما قرار دادهاید، ساعت آفتابی آنالماتیک دانشگاه کاشان است.
https://uko.kashanu.ac.ir/fa/news/17657/
شاد باشید و تندرست
ایرج صفایی