پخش زنده
امروز: -
استاندار تهران گفت: در استان تهران حدود ۱۵ هزار هکتار بافتهای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد که حدود ۳۶ درصد از جمعیت استان در این بافت سکونت دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران؛ انوشیروان محسنی بندپی در سی یکمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه موضوع ستاد بازآفرینی و بافتهای فرسوده موضوع مهم و راهبردی است اظهار داشت: استان تهران یک درصد از مساحت کشور را دارد که از این میزان ده درصد مساحت استان در حوزه شهری در بافت فرسوده یا سکونتگاههای غیررسمی قرار دارد.
وی ادامه داد: در این استان حدود ۱۵ هزار هکتار بافتهای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد که جمعیتی بالغ بر ۴ و نیم میلیون نفر یعنی حدود ۳۶ درصد از جمعیت استان در این حوزه سکونت دارند.
استاندار تهران خاطرنشان کرد: با توجه به این شرایط باید نگاه ما به مسائل اجتماعی اولا باشد، چرا که اگر مسائل اجتماعی شهروندان و سکونتگاهها درحوزه شهری و روستایی و کشور بپردازیم دیگر به مسایل امنیتی سوق پیدا نمیکنیم.
محسنی بندپی گفت: کاهش آسیبهای اجتماعی و بزهکاریهای اجتماعی در این مناطق با اتخاذ راهکارها و استقرار دفاتر تسهیلگری حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه سیستم سلامت این بافتها و سکونتگاه با مشکل مواجه است عنوان کرد: نبود شبکه جمع آوری فاضلاب و عدم شرایط مناسب برای عبور و مرور جهت حمل زبالهها مشکلات زیست محیطی و بهداشتی این مناطق را به دنبال دارد.
مالیات بر ارزش افزوده استان تهران در قانون بودجه، ۸ هزار میلیارد تومان است
استاندار تهران گفت: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ مالیات بر ارزش افزوده در استان تهران ۸ هزار میلیارد تومان است که شهرداران میتوانند از این ظرفیت برای ارتقا زیرساختها در مناطق هدف بازآفرینی استفاده کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران؛ انوشیروان محسنی بندپی در سی یکمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری اظهار داشت: بر اساس شاخصهای رشد جمعیت میانگین باروری در کشور ۲ درصد و شاخص جهانی آن ۱.۷ درصد و در تهران ۱.۶ درصد است و این در حالی است که هر سال دویست هزار به سبب مهاجرت به جمعیت استان اضافه میشود.
وی با تاکید بر اینکه دستگاههای خدمات رسان بر اساس قانون در حوزه ستاد بازآفرینی شهری باید در کنار شهرداریها باشند، افزود: میطلبد دستگاههای متولی در حوزه صدور سند فعال باشند تا این مشکل برطرف شود؛ چرا که ساکنان این مناطق تا سند مالکیت نگیرند امکان بهره مندی از این تسهیلات را ندارند.
استاندار تهران عنوان کرد: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ مالیت بر ارزش افزوده در استان تهران ۸ هزار میلیارد تومان است و با پیشنهاد استان تهران و در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شهرداران میتوانند از این ظرفیت برای ارتقا زیرساختها از قبیل فضایهای آموزشی، بهداشتی، و اماکنی که اثر بخشی در مناطق هدف بازآفرینی دارند، اقدامات لازم را انجام دهند.
محسنی بندپی گفت: این موضوع باید در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مصوب شود تا از منابعی که میتواند قوه محرکهای برای ستاد بازآفرینی شهری باشد در این حوزه استفاده کرد.
وی داشتن برنامه مطالعاتی در ستاد بازآفرینی را یک تکلیف دانست و گفت: مبنای کار ما باید مطالعه باشد و به صورت هدفمند و هوشمند در هزینه منابع در این حوزه اقدام کنیم، چراکه دیگر فرصت آزمون خطا نیست.
استاندار تهران سپس تصریح کرد: به لحاظ رشد جمعیت شاخصهای استان با هم برابری نمیکند و در بسیاری از شاخصها اساسی از جمله در حوزه آموزشی و بهداشتی دومین استان محروم کشور هستیم و انتظار میرود با لحاظ کردن شاخص جمعیت استان و هر آنچه قانون مشخص کرده است، اعتبارات بر اساس تبصره ماده ۱۸ چه به شهرداری تهران چه سایر شهرستانها پرداخت شود.