مهار ملخهای صحرایی در عرصههای طبیعی و کشاورزی خوزستان
هجوم ملخ صحرایی در خوزستان، با پایش ۲.۸میلیون هکتار از عرصههای طبیعی و کشاورزی استان با موفقیت مهار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: برای مبارزه با هجوم ملخ صحرایی در استان ضمن پایش ۲.۸میلیون هکتار از عرصههای طبیعی و کشاورزی ، مبارزه سه مرحلهای در سطح هشت و هزار و۷۰۰هکتار انجام شد .
تورج نوروزی با اشاره به احتمال
هجوم گلههای ملخ صحرایی یا دریایی به خوزستان تا آخر خرداد امسال افزود: چون بیشتر محصولات کشاورزی استان برداشت شده و از سویی آمادگی کامل برای مقابله وجود دارد نگرانی جدی از این بابت نداریم.
وی با بیان اینکه هجوم گلههای ملخ صحرایی در سال زراعی جاری در سه مرحله آذر، اسفند و فروردین امسال با حجم زیاد نسبت به سالهای گذشته در خوزستان رخ داد گفت: به دلیل سطح آمادگی بالای کشاورزان و مجموع ادارههای جهادکشاورزی در خوزستان، مبارزه جدیتر و کاراتری در مقابله با این آفت صورت گرفت.
نوروزی با اشاره به مبارزه شبانه با گلههای ملخ در خوزستان برای اولین بار در کشور گفت: تاکنون حمله شبانه به گلههای ملخ صحرایی سابقه نداشته است و این روش حتی در سازمان خوارو بار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) ثبت نشده است.
وی مبدا حرکت تهاجمی گلههای ملخ صحرایی را از کشورهای کویت و عربستان سعودی بیان کرد و افزود: جهت باد در پراکنش گلههای ملخ بسیار موثر بود به گونهای که تغییرات جهت باد سبب شد پراکندگی این آفت در جفیر، خرمشهر، لالی، شوشتر، هندیجان، آبادان بهبهان، رامهرمز و مزارع نیشکر دیده شود که این وضعیت نحوه مقابله با آن را اندکی مشکل کرد.
نوروزی آموزش بهره برداران، توزیع مناسب سموم، تجهیزات کافی و پیشرفته و اشراف اطلاعاتی کشاورزان بومی در مبارزه موثر با این آفت مخرب را موثر خواند .