پخش زنده
امروز: -
شهرستان دزفول به عنوان یکی از شهرستانهای شمالی استان خوزستان نه تنها در استان بلکه در کشور به عنوان یک قطب کشاورزی شناخته میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرجهادکشاورزی دزفول گفت: مزیتهایی مانند وجود کشاورزانی دارای دانش بالای بومی، وجود مراکز تحقیقاتی و علمی مختص کشاورزی، وجود شبکه آبیاری مدرن در سطح شهرستان و مهمتر از همه وجود خاک حاصلخیز باعث شده که محصولات کشاورزی متنوعی در سطح شهرستان کشت و برداشت شود.
احمد زارعی گفت: حدود ۱۰۰ هزار هکتار اراضی آبی و دیم در سطح شهرستان وجود دارد و بیش از ۶۳ نوع از انواع مختلف محصولات کشاورزی کشت میشود که وجود این تنوع کشت در دنیا بی نظیر است.
وی بیان کرد: کشاورزی شهرستان دزفول دارای رتبههای زیادی در سطح کشور است. به عنوان مثال رتبه اول کلزای بذری در کشور در اختیار دزفول است ودر سالهای اخیر بیش از ۶۵۰۰ هکتار از اراضی آبی و دیم کشاورزی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافته است. همچنین شهرستان دزفول سهم عمدهای در تولید بذر شبدر کشور دارد ودزفول اولین تولید کننده بذر شبدر در کشور است.
به گفته زارعی؛ تولید گل و گیاهان زینتی شهرستان دزفول جایگاه ویژهای در سطح کشور دارد. در تولیدگل مریم رتبه اول کشور و در تولید گل رز معمولا رتبه دوم یا سوم کشور در اختیار دزفول است.
مدیر جهادکشاورزی دزفول اظهارکرد: گندم، چغندر قند، کلزا، برنج و همچنین نیشکر و ذرت دانهای جز کشتهای استراتژیک شهرستان هستند که سطوح قابل ملاحظهای از این نوع کشتها در قالب کشتهای زمستانه و تابستانه انجام میشود. سالیانه بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی آبی و ۱۷ هزار هکتار اراضی دیم شهرستان زیر کشت گندم میرود و به طور معمول هر سال بیش از ۱۳۰ هزار تن گندم از مزارع شهرستان برداشت میشود.
بیشتر بخوانید:خوزستان در جایگاه نخست تولید ذرت در کشور
وی با اشاره به ضرورت مدیریت منابع آبی گفت: کشت چغندر قند در شهرستان دزفول و استان خوزستان به صورت کشت پاییزه و زمستانه انجام میگیرد که باعث میشود مصرف آب در این نوع کشت به حداقل برسد درحالی که در بقیه نقاط کشور کشت این محصول به صورت تابستانه انجام میگیرد که باعث افزایش مصرف آب میشود و در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بیش از ۴۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت چغندر قند اختصاص پیدا کرد و از نظر عملکردی؛ تولید بیش از ۷۰ تن محصول چغندر قند در هکتار ثبت شده است که این میانگین عملکرد یک رکورد کشوری محسوب میشود و کشاورزان نمونه و خبره دزفول درتولید این محصول رکورد ۱۲۰ تن محصول در هکتار با میزان قند مطلوب وعیار بالا را به نام خود ثبت کردند.