به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با بیان اینکه ۱۵ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت جو اختصاص داشته که بیش از ده هزار هکتار به دلیل پدیدههای اقلیمی و کاهش بارندگی از بین رفته است، افزود: کار برداشت با حدود ۷۰ دستگاه کمباین انجام خواهد شد.
به گفته وی؛ با توجه به تنشهای آبی و وقوع پدیده سرمازدگی پیش بینی میشود میانگین عملکرد مزارع جو آبی از ۳۸۰۰ به ۲۳۰۰ کیلوگرم در هر هکتار و متوسط تولید مزارع دیم قابل برداشت از ۷۰۰ به ۳۵۰ کیلوگرم در هر هکتار کاهش یابد.
این مقام مسئول با بیان اینکه پیش بینی میشود بیش از هفت هزار تن جو از مزارع شهرستان شیراز برداشت شود، تصریح کرد: با توجه به کاهش نزولات جوی و کمبود علوفه در سال زراعی جاری، جمع آوری بیش از چهار هزار تن کاه و کلش مزارع به منظور تعلیف دامها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز بر ممنوعیت آتش زدن بقایای گیاهی و کاه و کلش مزارع تاکید و گفت: این اقدام خلاف قانون علاوه بر نابودی بافت خاک و از بین بردن میکروارگانیسمهای آن، موجب آلودگیهای زیست محیطی نیز میشود از این رو با جدیت متخلفین شناسایی و به مراجع ذی صلاح معرفی خواهند شد.
سیروسی بر ضرورت نظارت دقیق کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز برکار برداشت محصولات تاکید و اظهار کرد: بیش از پنج اکیپ متشکل از کارشناسان مجرب مستقر در مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی دهستانهای تابعه این شهرستان بر کار برداشت و تنظیم کمباینها نظارت دارند.
وی به موضوع تامین سوخت کمباینهای برداشت غلات نیز گریزی زد و اضافه کرد: سهمیه سوخت کمباینهای بومی به صورت ماهیانه و کمباینهای مهاجر ۱۵ روزه تخصیص و حواله آن صادر میشود به صورتی که برای کمباینهای سبک به میزان سه هزار لیتر و برای کمباینهای نیمه سنگین و سنگین تا چهار هزار لیتر اختصاص مییابد.
پیش بینی میشود در یک ماه آینده و با آغاز برداشت از هزار هکتار مزارع گندم، عملیات برداشت محصولات شتوی در شهرستان شیراز به اوج خود برسد.