پخش زنده
امروز: -
دبیر کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور: با این مصوبه باید مراکز جامع سلامت معاونت بهداشتی وزارت بهداشت هم در کنار مراکز خصوصی، مرکز امامتی داشته باشند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمان سوء مصرف مواد، آقای علی غلامی گفت: هرچند که این طرح چند سال پیش در استان سیستان و بلوچستان بهصورت پایلوت اجرا و با شکست مواجه شد، اما گویا ستاد مبارزه با مواد مخدر، که ید طولایی در اجرای سراسری طرحهای پایلوت شکستخورده دارد، بنای اجرای سراسری این طرح شکستخورده را نیز در سر دارد!
وی ادامه داد: سال گذشته شاهد بودیم که طرح واگذاری داروهای مخدر به داروخانههای منتخب، که طرح پایلوت آن به روایت تیم اعزامی از وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر کاملاً شکستخورده گزارش شده بود، بهدنبال تصویب در جلسهی ۱۳۶ ستاد مبارزه با مواد مخدر، به سراسر کشور ابلاغ شد! که البته با مخالفت صریح مجلس شورای اسلامی، سازمان بهزیستی، مرکز ملی مطالعات اعتیاد، دانشمندان حوزهی اعتیاد و بسیاری از دیگر صاحب نظران این حوزه، مسکوت ماند، ولی موجب ایجاد وقفهای بزرگ در درمان اعتیاد گردید و بسیاری از دستگاههای قضایی، امنیتی، سیاسی و علمی را درگیر این حرکت غیرکارشناسی نمود.
دبیر کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور با بیان اینکه، اینبار نیز طرحی غیرکارشناسانه، به شکلی ضربتی و به دور از چشم کارشناسان و ناظران، جهت تصویب در کمیتهی درمان و سپس جلسهی ستاد مبارزه با مواد مخدر به ریاست رئیس جمهوری آماده شده است، گفت:پافشاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در اجرای اینگونه طرحهای شکستخورده و تصویب آن در آخرین جلسهای که رئیس جمهوری بهعنوان رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر در آن حاضر میشود، جای تعجب بسیار دارد و عجیبتر اینکه جهت مصوب کردن این طرح، بهگونهای برنامهریزی شده که به فاصلهی یک روز از تصویب در کمیتهی درمان، جلسهی ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل گردد و طرح موردنظر، در آنجا به تصویب رسانده شود!
وی همچنین بیان داشت: سالهاست که بخش خصوصی، در حوزهی اعتیاد بدون دریافت ریالی از دولت، بهخوبی از عهدهی وظایف خود برآمده است؛ حال چگونه است که ستاد مبارزه با مواد مخدر، بر خلاف اصل ۴۴ قانون اساسی، برنامهای که بهخوبی در بخش خصوصی درحال اجراست را به بخش دولتی واگذار میکند؟
آقای غلامی با اشاره به تنها بهانهای که سالها قبل باعث شد طرح آزمایشی در سیستان و بلوچستان اجرا شود، ارائهی خدمات در مناطق کمتربرخوردار بود، گفت: که علت آن هم، تصمیم غلط تصمیمگیران در سالهای قبل بود! چرا که برای مناطق کمتربرخوردار، در بخش خصوصی واحدهای قمر پیشبینی شده بود تا هفتهای یک یا دو روز، به شکل سیار در آن مناطق ارائهی خدمت گردد؛ ولیکن واحدهای قمر، چند سال پیش بنا به دلایل نامعلومی (که مسئولین محترمی که دستور لغو آنرا دادند باید پاسخگو باشند) حذف شدند!
دبیر کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور ادامه داد: سالیان سال است که به دلیل حضور نداشتن نمایندهای از ۸ هزار و ۴۰۰ مرکز درمان سوءمصرف مواد، در جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر و کمیتههای تخصصی آن، گاهاً طرحهای غیرکارشناسی و غیر قابل اجرا تصویب میشود و در درمان اعتیاد چالش ایجاد کردهاست. متأسفانه تلاشهای پزشکان و دانشمندان این حوزه برای ورود به این جلسات با مقاومت بسیار شدید روبرو شده است. اینکه چرا حتی گرفتن نظر مشورتی از کسانی که هم پزشک هستند و هم سالیان طولانی و گاهی نزدیک به بیست سال در خط مقدم درمان اعتیاد مشغول هستند با مقاومت همراه است، خدا داند. امیدواریم شاهد عملکرد معقول ستاد مبارزه با مواد مخدر در این حوزه باشیم.
انچه به جایی نرسد فریادست