پخش زنده
امروز: -
از نخستين طرح سيستم آبياري با عنوان باراني _ خطي در جلگه چاه هاشم رونمايي شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان؛ برای نخستین بار 106 هکتار از اراضی کشاورزی مجتمع کشاورزی کمیته امداد امام خمینی (ره) بخش جلگه چاه هاشم دلگان به سیستم آبیاری بارانی _ خطی مجهز و با حضور فرماندار شهرستان به بهره برداری رسید .
اين طرح با محوريت کمترين ميزان مصرف آب اجرا شده است و در اين شرايط کم آبي مي تواند به کشاورزان کمک کند.
مجتمع کشاورزی کشت و صنعت کمیته امداد امام خمینی (ره) بخش جلگه چاه هاشم یکی از بزرگترین مجتمع های کشاورزی در جنوب شرق کشور است که سالیانه انواع محصولات زراعی و خرما را تولید می کند .
مدیر مجتمع کشت و صنعت کمیته امداد بخش جلگه چاه هاشم دلگان گفت : با هدف مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی 106 هکتار از اراضی کشاورزی این مجتمع به سیستم آبیاری سِنتِر پیوت مجهز شد .
بارانی افزود : این طرح با اعتبار 22 میلیارد ریال توسط شرکت فتح نصر به بهره برداری رسید .
مدیر جهاد کشاورزی دلگان گفت : در روش آبیاری بارانی _ خطی دستگاه متحرک سنتر پیوت از طریق آبپاش هایی که با فواصل مشخص بر روی آن تعبیه شده به صورت خطی و بارانی با راندمان بالا زراعت های مختلف را آبیاری می کند .
شهناز رفعت پور افزود : محرک های این سیستم قادر به استفاده از کود، مواد شیمیایی، سم و علف کش ها است و قابلیت چند کاربردی آن موجب افزایش بهره وری و کیفیت محصول می شود.
رفعت پور تصریح کرد : افزایش راندمان آبیاری تا 85 درصد ، یکنواختی در پاشش آب ، کاهش هزینه های عملیاتی و کارگری ، عدم نیاز به تقسیم بندی اراضی ، آبیاری با میزان دقیق و به موقع ، قابلیت جا به جایی به سایر زمین ها و مزارع از مهم ترین مزایای سیستم آبیاری سنتر پیوت به شمار می رود .
فرماندار شهرستان دلگان نیز گفت : دلگان یکی از شهرستان های پیشرو در اجرای سیستم های آبیاری نوین در استان و کشور مطرح است .
مجتبی شجاعی افزود : با توجه به خشکسالی های اخیر و مشکلات ناشی از کاهش نزولات جوی اجرای انواع سیستم های آبیاری نوین در بخش کشاورزی از ضروریت های منطقه است که برای افزایش تولید و اشتغال ظرفیت سازی می کند و هم موجب افزایش بهره وری سطح زیر کشت اراضی شهرستان می شود .
نارویی از کشاورزان این شهرستان گفت : خشکسالی های ،کمبود بارش ها و کاهش منابع آب موجب شده استفاده از روش آبیاری غرقابی در این منطقه جواب ندهد که با اجرای سیستم آبیاری بارانی _ خطی سنتر پیوت در 24 ساعت 30 هکتار از اراضی را آبیاری می کنیم .
شهرستان دلگان 28 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که تاکنون بیش از 13 هزار و 400 هکتار آن به انواع سیستم های نوین آبیاری تجهیز شده که در این زمینه رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است .
با توجه به خشکسالی های دو دهه اخیر در سیستان و بلوچستان اجرای سیستم های نوین آبیاری علاوه بر مدیریت صحیح مصرف آب میتواند امنیت غذایی استان و کشور را نیز تامین کند .