مرگ مغزی؛ پایان زندگی یا نفس بخشیدن به دیگران
اهدای عضو استان خوزستان در کشور، ۳۴ رتبه ارتقا پیدا کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، سرپرست مرکز اهدا و فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی استان با گرامیداشت ۳۱ اردیبهشت، روز ملی اهدای عضو گفت: اهدای عضو به معنای واقعی، اهدای زندگی ست و مرگ مغزی، نه تنها پایان زندگی نیست بلکه نفس بخشیدن به دیگران است.
دکتر جواد شریعتی با بیان اینکه هر بیمار مرگ مغزی با اهدای ۴ عضو حیاتی، میتواند نجات بخش ۴ انسان باشد اضافه کرد: علاوه بر ارگانهای حیاتی، ۵۸ نسج یا بافت پیوندی این افراد نیز میتواند التیام درد بیماران بسیاری شود.
وی ادامه داد: سال گذشته پس از ابلاغ دستورالعملهای عمل پیوند عضو در شرایط شیوع کرونا، ۱۲ عمل اهدای عضو که ۱۱ مورد آن مربوط به نیمه دوم سال بود، در استان خوزستان انجام شد.
به گفته دکتر شریعتی خوشبختانه با فرهنگ سازی این صدقه ارزشمند از سال گذشته تاکنون، رتبه اهدای عضو استان خوزستان در کشور، ۳۴ رتبه ارتقا پیدا کرد.
وی درباره آمار پیوند عضو در استان از ابتدای امسال تاکنون نیز گفت: در این مدت، با رضایت خانوادههای بیماران مغزی در استان خوزستان، ۶ مورد اهدای عضو با موفقیت انجام شد که در پی آن ۱ مورد ارسال هوایی عضو قلب به تهران برای پیوند به یک بیمار ۹ ساله، صورت گرفت، ۸ کلیه و ۲ کبد در استان پیوند زده شد و ۲ کلیه و ۲ کبد نیز برای پیوند بیماران به شیراز انتقال یافت.
سرپرست مرکز اهدا و فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی استان خوزستان با تقدیر از رسانههای دیداری و شنیداری به ویژه صدا و سیما برای فرهنگ سازی و ارج نهادن به اهمیت اهدای عضو، خاطر نشان کرد: باوجود افزایش تمایل مردم برای مشارکت در این اقدام خداپسندانه، اما هنوزهم ظرفیتهای استان برای اهدای عضو، بیشتر از میزان رضایت مردم به پیوند است.
بیشتر بخوانید : زندگی دوباره به ۳ بیمار، با اهدای عضو در بهبهان
دکتر جواد شریعتی تاکید کرد: در موارد مرگ مغزی، هیچ راهی برای بازگشت به زندگی بیمار وجود ندارد و امیدواریم خانوادههای این بیماران با قبول این واقعیت، موجبات نفس کشیدن بیماران نیازمند پیوند عضو را فراهم کنند و باور داشته باشند که رضایت به اهدای عضو عزیزانشان، صدقهای ست که هم نجات بخش انسانهای بسیاری ست و هم رضایت خداوند و آرامش روح عزیزان ازدست رفته شان را به دنبال خواهد داشت.