روسیا الیوم
افزایش تلاش بین المللی برای احقاق حقوق ملت فلسطین
کارشناس روسیا الیوم بر ضرورت اقدام جهانی در حل بحران فلسطین و پایان اشغالگری تاکید کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ کارشناس مسائل سیاسی از غزه با تاکید بر لزوم پایان دادن به اشغالگری رژیم صهیونیستی، گفت: در مرحله پس از درگیریها باید تلاشهای دیپلماتیک در عرصه داخلی و بین المللی، برای حل بحران فلسطین آغاز شود.
حسام الدجنی در گفتگو با شبکه تلویزیونی روسیا الیوم در پاسخ به سؤالی درباره مرحله پس از آتش بس بین رژیم صهیونیستی و غزه گفت: «اکنون بهتر است که فعالیت دیپلماتیک نه تنها در اجرای توافق آتش بس، بلکه در تلاش برای حل بحران فلسطین انجام شود، به صورتی که مسئله اشغالگری فلسطین حل شود؛ نه اینکه صرفا بحران مدیریت شود.
وی افزود: شاید بتوان گفت این موضوع وظیفه همه طرفهای میانجی از جمله جو بایدن رئیس جمهور آمریکا است. ما به شدت به پایان دادن ریشهای همه مسائلی تمایل داریم که ممکن است به این چنین رویاروییهایی منجر شود. بدون تردید، ما فلسطینیان تمایل داریم که کشور مستقل خود را داشته باشیم و به اجرای قوانین بین المللی در همه مسائل تمایل داریم. این رویارویی در وهله نخست، به سبب اشغالگری در قدس است. به همین سبب، در صورت از بین رفتن این اشغالگری، دیگر هیچ نوع رویارویی صورت نخواهد گرفت و ملت فلسطین در امنیت و ثبات به سرخواهد برد. این همان چیزی است که مردم فلسطین آرزوی آن را دارند و خواستار آن هستند.
کارشناس روسیا الیوم در ادامه گفت: ازین رو، روند کنونی فقط با برقراری آتش بس آغاز نمیشود؛ هرچند برقراری آتش بس اهمیت دارد. در واقع روند کنونی با ادامه مواضع بین المللی با توجه به خشم مردمی در فلسطین آغاز میشود.»
وی در پاسخ به این سؤال که کدام طرف باید این اقدام را انجام دهد، گفت «تشکیلات خودگردان طرفی است که باید این اقدام را انجام دهد. البته شاید بتوان گفت باید چندین گام برداشته شود. گام داخلی فلسطین از طریق وحدت گروههای فلسطینی و وحدت در نظام سیاسی فلسطینی باید صورت بگیرد. پس از این موج تشدید تنش و درگیریهای نظامی، باید انتخابات فلسطین بر اساس توافق ملی برگزار شود. باید نظام سیاسی بر اساس پایههای دمکراتیک تکثرگرایی ایجاد شود.
وی افزود: به نظرم جنبش حماس باید در این نظام به منزله بازیگر اصلی باشد. پس از عملکرد جنبش حماس در این درگیری ها، جامعه بین المللی باید نقش آن را به رسمیت بشناسد. دومین موضوع، قوانین بین المللی و ارائه تصویری واقعی از فلسطین است. به نظرم، کاری که این شبکه در بیان تجاوزگری اسرائیل و کشتار جمعی و پاکسازی نژادی به دست آن انجام داد، میتواند بر رژیم اشغالگر اعمال فشار کند. رژیم اشغالگر با همه قلدرمآبی خود دیگر نمیتواند مسائل میدانی را تحمیل کند. شرایط پس از درگیریها نباید مانند شرایط پیش از آن باشد. باید از طریق شورای امنیت و سازمان ملل برای صدور قطعنامه برای پایان دادن به درگیری اسرائیل و فلسطین عمل کرد. اشغالگری بس است. جانبداری از اشغالگری اسرائیل بس است. دوگانگی معیارها در رفتار در قبال رژیم اشغالگر اسرائیل بس است. این پیام مردمانی است که در آمریکا، کشورهای اروپایی و روسیه تظاهرات برگزار کردند.»