رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس
فرزندآوری نیاز به فرهنگ سازی دارد
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: تا زمانی که باورهای مردم در موضوع ازدیاد نسل تغییر نکند چالش کمبود نسل برای کشور وجود دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در نشست قرارگاه مواسات و همدلی استان خراسان
رضوی برای راه اندازی مرکز مردمی "نفس" به منظور جلوگیری از سقط جنینهای سالم توسط والدین شرعی در روز ملی جمعیت افزود: فرهنگ اشتباه گذشته که فرزند کمتر را مساوی با زندگی بهتر تعریف میکرد هنوز در جامعه رواج دارد و شاهد هستیم که بسیاری از افراد مشکل مالی و مسکن ندارند، ولی برای ازدواج هیچ اقدامی انجام نمیدهند و به همین دلیل برای تغییر نگرش به کار فرهنگی نیاز است.
وی با اشاره به این که رهبر انقلاب اسلامی بر اساس شرایط کشور و موضوع کاهش جمعیت، ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت را مطرح کردند گفت: در مقطعی موضوع کنترل جمعیت به عنوان یک سیاست کوتاه مدت نظام در نظر گرفته شد، ولی خواسته یا ناخواسته این موضوع تاکنون ادامه پیدا کرد و اکنون کشور در حال مواجه شدن با یک بحران جدی است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس گفت: نتیجه این سیاست باعث شده است که هم اکنون با کاهش جمعیت در کشور مواجه هستیم و در سالهای آینده نیز با کاهش نیروی جوان و افزایش میانگین سنتی جمعیت روبهرو خواهیم بود.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر افزود: بر همین اساس و در مجلس نهم طرح "جمعیت و تعالی خانواده" با موضوع فرزندآوری مورد برسی قرار گرفت و در اولین جلسه رسمی مجلس یازدهم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی آن را اعلام وصول کرد و اکنون در شورای نگهبان برای رفع برخی اشکالات قرار دارد به زودی این طرح ابلاغ میشود.
وی گفت: در این موانع جوانان برای تشکیل خانواده و فرزندآوری از جمله سربازی، تحصیل، مسکن و اشتغال مورد توجه قرارگرفته است و بر همین اساس کف حقوق سربازان در بودجه امسال بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به این که افراد متاهل نسبت با مجردان در شرایط مساوی استخدام، در اولویت قرار میگیرند گفت: همچنین موضوع مسکن برای دانشجویان متاهل یکی دیگر از مواردی است که در این طرح بر آن تاکید شده است.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر افزود: از سوی دیگر بسیاری از خانوادهها که به دلایل مختلف نتوانسته اند فرزندی داشته باشند و بر همین اساس خدمات بیمهای برای باروری و حل مشکل این خانوادهها در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به این که ارزش والای مادر شدن در جامعه کمرنگ شده است اضافه کرد: باید به خانوادهها تاکید شود که کاری مهمتر از مادر شدن برای زنان وجود ندارد.