پخش زنده
امروز: -
مصرف توت از دیدگاه طب سنتی علاوه بر اینکه سبب حفظ سلامت مغز و ریه میشود، ملین بوده و مصرف آن در بهار توصیه شده است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، دکتر مهدی میرغضنفری پژوهشگر طب سنتی درباره خواص توت از دیدگاه طب سنتی گفت: توت سفید شیرین و دارای مزاج گرم و تر است و نوع سیاه یا قرمز آن که معمولا ترش بوده و شاتوت نیز نامیده میشود که مزاج این نوع توت سرد و خشک است.
وی افزود: بهترین نوع توت، نوع درشت و شیرین آن است و این میوه دو طبع مختلف ومتفاوت دارد، از این رو مصرف نوعی از آن برای همه افراد معمولا مفید است.
این پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه توت سفید در طب سنتی قائم مقام انجیر است گفت: خواص آن به ویژه نوع پخته بسیار شبیه انجیر است
دکتر میرغضنفری افزود: کلا در طب سنتی از چند میوه به عنوان غذا نامبرده شده است که میتوان به انجیر، انگور و کشمش (که از انگور بدست میآید) اشاره کرد و با قائل شدن این خاصیت برای توت، میتوان گفت غذا بودن این میوه هم نظیر انجیر زیاد است و میتواند به عنوان یک وعده غذایی توصیه و مصرف شود.
وی با بیان اینکه خون با کیفیت بالا در بدن بر اثر خوردن توت تولید میشود، گفت: طبع توت سفید گرم و تر است که بهترین طبع برای بدن انسان است.
دکتر میرغضنفری افزود: اکثر غذاهای انسان که خواص غذايی خوبی دارند طبع گرم و تر دارند نظیر نان، گوشت، انجیر، انگور البته گرمی توت، کم و در درجه اول است و تری آن نیز در درجه دوم است، لذا مزاج انسان را معمولا تغییر نمیدهد.
این پژوهشگر طب سنتی گفت: توت رطوبت بسیار خوبی را به بدن ومخصوصا مغز میرساند. از آنجاییکه مغز به رطوبت مناسب و معتدل نیاز دارد، این میزان رطوبت برای مغز بسیار مفید است.
وی افزود: به لحاظ طب سنتی توت موافق سلامت ریه است. اصولا مواد شیرین طبیعی، برای ریه و خشکی صدا و خس خس سینه مفید هستند.
دکتر میر غضنفری گفت: همچنین توت ملین بوده و برای رفع یبوست مناسب است و بخصوص در فصل بهار که لینت مزاج اهمیت بیشتری دارد مصرف آن توصیه میشود.