پخش زنده
امروز: -
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بدون حتی یک ریال استقراض از بانک مرکزی توانستیم بودجه سال ٩٩ را تامین کنیم.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما آقای فرهاد دژپسند در حاشیه همایش اقتصاد هوشمند در جمع خبرنگاران افزود: به جای اینکه از بانک مرکزی قرض بگیریم اوراق فروختیم و از مردم برای تامین مالی استقراض کردیم.
وی اضافه کرد: سال ٩٩ از نظر تامین مالی بحرانیترین و موفقترین سال بوده و با وجود بودجه ۵٧١ هزار میلیارد تومانی فقط ١٢ هزار و ۶٠٠ میلیارد تومان از بودجه را از طریق فروش نفت تامین کردیم.
تحقق ١٠٧ درصدی مالیات
دژپسند ادامه داد: همچنین در بخش مالیات در سال گذشته تحقق ١٠٧ درصدی داشتیم ضمن اینکه در بخش مالیات سیاست بر این بود که فشاری بر مودیان خوش حساب وارد نیاید.
وی با اشاره به میزان انتشار اوراق در سال گذشته گفت: سال گذشته در یک مرحله ١٩٣هزار میلیارد تومان اوراق فروختیم که در پایان سال آن را به ٢١٣ هزار میلیارد تومان رساندیم.
دژپسند اضافه کرد: همچنین از طریق خصوصی سازی هم برای تامین مالی اقدام کردیم به طوری که درآمدها از محل خصوصی سازی در سال گذشته ۶ برابر سال ٩٨ بود.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه با این اقدامات دیگر نیازی به استقراض از بانک مرکزی نداشتیم، گفت: هر چند هیچ استقراضی از بانک مرکزی انجام نشده، اما بدهی دولت به بانک مرکزی افزایش یافته که آن هم در چارچوب چرخه چهار جانبه و تهاتر بدهی دولت به شرکتها بوده است.
وی ادامه داد: من در چهار سال اول دولت در سازمان برنامه مشغول به کار بودم در آن دوره هم هیچ استقراضی از بانک مرکزی انجام نشد.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه استقراض از بانک مرکزی را پدیده شوم میدانیم گفت: استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول منشأ بسیاری از گرفتاریها است.
دژپسند با بیان اینکه هیچ پولی برای تامین بودجه چاپ نشده است، افزود: وقتی بانک مرکزی ارز خریداری میکند و متناسب با آن ارز امکان فروش به بازار فراهم نباشد، خالص داراییهای بانک مرکزی بالا میرود که متناسب با آن پایه پولی و رشد نقدینگی ایجاد میشود.
دژپسند با اشاره به اهمیت اقتصاد هوشمند گفت: در این فرایند ورودیها باید با خروجی متناسب باشد و در فرایند تولید اگر یک واحد ورودی داشتیم باید خروجی آن بیشتر از یک واحد باشد.
وی با تاکید بر اینکه فناوری نو سقف ندارد، ادامه داد: همواره متناسب با توسعه این ابزارها توسعه پیدا میکنند و باید از عوامل تولید به بهترین نحو استفاده کنیم.
وزیر اقتصاد افزود: برای مثال اگر میزان کشت گندم امروز ٣ تن در هکتار است با این ابزارها باید آن را به ٩ تن در هکتار برسانیم.
تجارت الکترونیک در دوره کرونا
دژپسند با اشاره به افزایش تجارت الکترونیک در دوره کرونا گفت: سهم تجارت الکترونیک در این دوره ٢.٢ برابر شده است.
وی درباره آمارهای منتشر شده از فعالیت ایرانیها در بازار ارزهای دیجیتال گفت: این آمارها قابل تایید کردن نیستند و بسیاری این آمارهایی که اعلام میشود، نمیتوان صحت آنها را تایید کرد و برآوردها با واقعیت فاصله زیادی دارد.
وزیر اقتصاد درباره موضع دولت در برابر رمز ارزها گفت: معتقدم مدیریت در این حوزه باید فعال باشد و نباید مدیریت انفعالی داشته باشیم. باید بتوانیم مزایای رمزارزها را به حداکثر و معایب آن را به حداقل برسانیم.
وی افزود: در حال حاضر در بخش ماینیگ دولت مصوبهای دارد، اما یا باید آن را اصلاح کرد یا این مصوبه باید دقیقتر شود.
بیشتر بخوانید؛