پخش زنده
امروز: -
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: اگرچه آمار شیوع اعتیاد در میان زنان در جامعه پائین است، اما یک زنگ خطر محسوب میشود و میتواند معضلات اجتماعی مخربی را در پی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، صدیقه ربیعی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین در کارگروه پیشگیری از اعتیاد زنان، افزود: با توجه به نقش و جایگاه زنان در تربیت فرزندان و مدیریت خانواده، شیوع این آسیب اجتماعی در میان زنان به مراتب از حساسیت بیشتری برخوردار است.
وی اظهار داشت: با توجه به تأثیر غیرقابل جبران این آسیب اجتماعی و نقش مؤثر بانوان در جامعه و خانواده باید اقدامات کاربردی در این زمینه برنامه ریزی و اجرا شود.
ربیعی با بیان اینکه هماکنون ۷۰ درصد معتادان زن در سن ۲۵ تا ۳۵ سال قرار دارند، تاکید کرد: کاهش سن اعتیاد در جامعه بسیار نگران کننده بوده و نشان دهنده سرایت اعتیاد در لایههای مختلف جامعه است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین اضافه کرد: در حال حاضر تمایل استفاده از مواد مخدر صنعتی به جای سنتی بیشتر شده است و خانوادهها باید هوشیارتر از فرزندان خود مراقبت کنند.
وی با بیان اینکه اعتیاد، آثاری مخرب و خانمانسوز بر پیکره جامعه خواهد گذاشت، تصریح کرد: گاهی اوقات آسیبهای بخش زنان متأثر از همسر یا پدرانی است که به دام اعتیاد گرفتار شدهاند.
ربیعی خاطرنشان کرد: جنس اعتیاد زنان بسیار متفاوتتر از دیگر معتادان در جامعه است و افراد به دلیل نداشتن مهارتهای زندگی و تابآوری اجتماعی گرایش بیشتری نسبت به مصرف مواد مخدر پیدا میکنند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین اضافه کرد: دستگاههای متولی که با مردم سر و کار دارند باید به این حوزه ورود کنند و آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه حاکمیتی که تربیت نسل جوان را برعهده دارد باید برنامههای علمیاتی در این زمینه داشته باشد.
وی تاکید کرد: آموزش مهارتهای زندگی و آگاهی بخشی به دختران از سن پایین ضروری است و باید این آموزشها از خانواده شروع و در مدرسه تکمیل شود تا پیامدهای ناگوار اعتیاد بیش از پیش برای جامعه معرفی گردد.
ربیعی با بیان اینکه برنامههای پیشگیری و آگاهسازی از اعتیاد باید از نوجوانی آغاز شود، افزود: نوجوانانی که با والدین خود رابطه صمیمی و عمیق دارند، کمتر به سمت سوء مصرف مواد مخدر و روانگردانها گرایش پیدا میکنند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین یادآور شد: اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی است که به طور کامل ریشهکن نخواهد شد، اما با هم افزایی دستگاهها می توان آن را کنترل کرد و این امر مستلزم ارتقای سطح آگاهی قشرهای مختلف جامعه برای پیشگیری از این معضل اجتماعی است.