به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون مرکزی چین (CCTV)؛ موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آمریکا به مرز ۳۳ میلیون نفر نزدیک شد.
$sepehr_media_6459461_350_250}
بنا براعلام مرکز علوم و مهندسی سامانهها (CSSE) در دانشگاه جانز هاپکینز، شمار موارد تایید شده ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آمریکا روز سه شنبه از ۳۲ میلیون و ۹۹۰ هزار نفر و شمار موارد مرگ و میر ناشی از این بیماری، از ۵۸۷ هزار نفر فراتر رفت.
بر اساس آمار مرکز علوم و مهندسی سامانه ها، تعداد موارد ابتلا به کووید-۱۹ تا ساعت ۱۹:۲۱ سه شنبه به وقت شرق آمریکا (EST)، به ۳۲ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۸۱۷ نفر و موارد مرگ و میر به ۵۸۷ هزار و ۱۸۸ نفر رسید.
این مرکز همچنین تعداد کل واکسنهای کووید-۱۹ تزریق شده در سراسر آمریکا را ۲۷۵ میلیون و ۱۶ هزار و ۳۰۷ دوز ثبت کرده است.
جو بایدن رئیس جمهور (آمریکا) روز دوشنبه گفت کشورش تصمیم گرفته است ۲۰ میلیون دوز دیگر از واکسنهای کووید-۱۹ خود را تا پایان ماه ژوئن (۹ تیر آینده) با بقیه جهان به اشتراک بگذارد.
این اعلام در زیر فشار فزاینده بین المللی صورت گرفت مبنی بر اینکه کشورهای ثروتمند غربی بسیار بیشتر از نیازشان، واکسن ذخیره کرده اند و باید دوزهای بیشتری را به کشورهایی که در حال مبارزه با این همه گیری هستند، بدهند.
بایدن در سخنرانی اش گفت: آمریکا واکسن کافی برای واکسیناسیون همه بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال، در اختیار دارد.
وی که دولتش ابتدا مایل نبود هیچ واکسنی را به خارج ارسال کند، افزود: آمریکا هرگز کاملاً ایمن نخواهد بود، مگر آنکه این همه گیری که در سطح جهان بیداد میکند، کنترل شود.
واکسنهایی که واشنگتن به خارج ارسال خواهد کرد، شامل دوزهای باقیمانده از واکسنهای مدرنا، فایزر-بایان تک (Pfizer-BioNTech) و جانسون اند جانسون خواهد بود که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز استفاده از آنها در داخل این کشور را داده است.
دولت بایدن پیشتر قول داده بود ۶۰ میلیون دوز واکسن آسترازنکا (AstraZeneca) را به خارج ارسال کند. سازمان غذا و داروی آمریکا هنوز این واکسن را تایید نکرده است.
بایدن روز دوشنبه گفت ۸۰ میلیون دوز واکسن ۳۰ درصد واکسنهای تولید شده در آمریکا تا پایان ماه ژوئن (۹ تیر آینده) را تشکیل خواهد داد.
دولت آمریکا واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت بزرگسال این کشور برای دریافت حداقل یک دوز از واکسن کووید-۱۹ تا چهارم ژوییه (۱۳ تیر آینده) را به عنوان هدفی برای خود تعیین کرده است.
سازمان غذا و داروی آمریکا هفته گذشته مجوز استفاده اضطراری از واکسن کووید-۱۹ فایزر را گسترش داد تا افراد ۱۲ تا ۱۵ ساله را نیز شامل شود.