پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران: با لایروبی مداوم انهار و توسعه جنگل کاری و آبخیزداری و مدیریت شبکه اصلی سیلاب توانستیم آبگرفتگی در تهران را به حداقل برسانیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیروز حناچی شهردار تهران در مراسم بهره برداری از دو پروژه مدیریت سیلاب در غرب تهران افزود: یکی از موضوعهایی که در این دوره در دستور کار قرار دادیم افزایش تاب آوری تهران بوده است و همه شهرهای جهان به دنبال آن هستند.
حناچی افزود: علت اصلی به وجود آمدن تهران۷۰۰ رشتههای قناتی است که از کوهپایه جاری و ساری بوده است که در حال حاضر حدود ۱۵۰ تا از انها باقی مانده است.
وی گفت: سیل و زلزله دو مشکل اصلی تابآوری تهران هستند به طور حتم این دو حادثه به طور دائمی این شهر را در معرض تهدید قرار میدهندو به طور تقریبی هر بیست سال یک بارندگی شدید را تجربه میکنیم و باید برای این برای این موضوع آمادگی داشته باشیم.
حناچی افزود: تلاش کردهایم با آغاز فصل بارش با لایروبی انهار آمادگی هوشمندی مقابل بارشها در همه مناطق شهری داشته باشیم و با توسعه جنگل کاری در حریم شمالی تهران و آبخیزداری موثر عمل کنیم.
شهردار تهران گفت: پروژههای زیربنایی تهران در معرض دید نیست و به همین خاطر متناسب با توسعه شهری توسعه نیافته است، مناطق ۲۱ و ۲۲ و ۵ مناطقی هستند که بعد از انقلاب توسعه یافتند، اما از جهت خدمات زیربنایی و هدایت آبهای سطحی متناسب با توسعه بخشهای مسکونی و شهر مورد توجه قرار نگرفتند.
وی افزود: در سال ۹۸ در شرایطی که تقریباً تمامی کشور درگیر مسئله سیل بود؛ البته ما هم درگیر بودیم و تا آستانه بستن جاده کرج هم پیش رفتیم، زیرا آب به زیر عرشه پل جاده مخصوص رسیده بود، اما با کاهش بارندگیها سطح آن کاهش یافت. در همان شرایط سخت تیمهای امدادی ما در آق قلای گرگان، خرمآباد و پلدختر و در خوزستان همزمان حضور داشتند و دوران پر خاطرهای را پشت سر گذاشتند.
حناچی گفت: از معاونت فنی عمرانی و شرکت خاکریزآب تشکر میکنم که تحول ملموسی را در این حوزه به وجود آورد. شورای شهر و شهرداری هم به این تلاشها جواب مثبت داد، چون تلاشی صادقانه با شتاب و بسیار مهم بود. علیرغم اینکه پروژهها در معرض دید نیستند و مردم آن را به این نمیبینند، اما بسیار تاثیر گذارند و میتوانند موضوعات را حل کند.
شهردار تهران درباره پروژههای مسئله محور در مناطق مختلف تهران گفت: تهران حدود ۷۰۰ کیلومتر مسیرهای اصلی جمع آوری سیلاب دارد.
حناچی گفت: در غرب تهران مشغول ساخت تونلی زیر زمینی به طول ۴.۳۳ کیلومتر هستیم که ۲.۸ کیلومتر آن به اتمام رسیده است.
وی افزود: سیلابهای غربی تهران و مشکل شهرک قدس با این اتصال حل خواهیم کرد. درباره افزایش اعتبارات سیلابی در سال ۱۴۰۰ توانسته ایم ۴۵۰ میلیارد را برای این بخش تامین کنیم.
شهردار تهران گفت: علت اینکه آبگرفتگی در شهر رخ نداده اتفاقی نبوده است. ما در برنامهای ۳۸ نقطه را شناسایی کردهایم که به طور دائم آبگرفتگی داشته اند اکثر این نقاط اصلاح شده و کمتر از ۱۰ نقطه دیگر باقی مانده است که مشغول کار روی آنها هستیم تا در شرایط بحرانی و در بارشهای فراتر از حد معمول هم آبگرفتگی نداشته باشیم.
وی افزود: چشم اندازی برای تهران در طرح جامع تهران تهیه شده است که چشم انداز بسیار زیبایی است و برای دستیابی به آن باید اهداف راهبردی و برنامههای عملیاتی در امتداد این سند چشم انداز تعریف شوند.
حناچی گفت: یک پروژه هم اجرای پیاده راه در میدان امام خمینی است که به زودی به بهرهبرداری میرسد و ساختمان بلدیه در حاشیه شمالی میدان بازسازی میشود.
شهردار تهران گفت: بخش عمدهای از منطقه ۱۷ در یک دلتای راهآهن گرفتار است و خط راهآهن تهران-تبریز راه آهن تهران اهواز یک مثلثی از راهآهن ایجاد کرده است، امروز کلنگ سه نقطه در این محل زده شد تا با اجرای پروژه هایی؛ دسترسی به حمل و نقل عمومی فراهم شود و رضایت مندی مردم را به دنبال داشته باشد.