پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تحریم دیپلماتیک بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن را خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون رویترز؛ نانسی پِلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه با انتقاد از نقض حقوق بشر در چین، تحریم دیپلماتیک بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۲۲ (حدوداً بهمن آینده) در پکن پایتخت این کشور را خواستار شد. وی گفت سران کشورهای جهان که (در افتتاحیه این بازی ها) حضور یابند، صلاحیت اخلاقی خود را از دست خواهند داد.
قانونگذاران آمریکایی با انتقاد از شرکتهای این کشور، به طور فزاینده درباره تحریم المپیک یا تغییر محل برگزاری آن، صریح بوده اند و گفته اند سکوت این شرکتها درباره آنچه وزارت امور خارجه آمریکا قتل عام اویغورها و دیگر اقلیتهای نژادی در چین خوانده است، دولت چین را جریتر میکند.
پلوسی که دموکرات است در یک جلسه استماع دو حزبی در کنگره درباره این موضوع، گفت سران کشورها باید (از حضور در) این بازیها خودداری کنند. قرار است این بازیها در ماه فوریه (حدوداً بهمن آینده) برگزار شود.
وی افزود: «چیزی که من پیشنهاد میکنم و به کسانی که پیشنهاد میکنند میپیوندم، تحریم دیپلماتیک است. کشورهای مهم جهان باید از حضور در المپیک خودداری کنند.»
پلوسی گفت: «اجازه دهید با رفتن رؤسای کشورها به چین، دولت چین را تشویق نکنیم. رفتن سران کشورها به چین در سایه قتل عامی که در جریان است، در حالی که شما روی صندلی تان نشسته اید، واقعاً این سؤال را مطرح میکند که چه صلاحیت اخلاقی برای صحبت کردن دوباره درباره حقوق بشر در هر جای جهان دارید.»
یک هیئت مستقل سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) اعلام کرد گزارشهای معتبری دریافت کرده است مبنی بر اینکه حداقل یک میلیون اویغور و دیگر مسلمانان در اردوگاههایی در منطقه سین کیانگ چین، نگهداری میشوند. پکن این اردوگاهها را مراکز آموزش حرفهای برای ریشه کن کردن افراط گرایی، توصیف و اتهامات مبنی بر نقض (حقوق بشر) و قتل عام را به شدت رد میکند.
جیم مَک گاوِرن (Jim McGovern) عضو کنگره آمریکا، تغییر محل بازیهای المپیک زمستانی را خواستار شد.
وی با اشاره به تصمیم ژاپن و کمیته بین المللی المپیک (IOC) برای به تعویق انداختن بازیهای تابستان ۲۰۲۰ (۱۳۹۹) به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹، گفت: «وقتی میتوانیم (بازی های) المپیک را به دلیل یک همه گیری، یک سال به تعویق بیندازیم، مطمئناً میتوانیم (بازی های) المپیک را به دلیل یک قتل عام نیز یک سال به تعویق بیندازیم.»
مک گاورن افزود: «این (تعویق) به کمیته بین المللی المپیک وقت خواهد داد تا (این بازی ها) را به کشوری که دولتش مرتکب جنایات نمیشود، تغییر مکان دهد. به کسانی که میگویند المپیک باید از سیاست، مصون باشد، میگویم موضع گرفتن برضد قتل عام، سیاست نیست، (بلکه) به معرفت انسانی مربوط میشود.»
درخواستها برای نوعی تحریم بازیهای پکن، در حال افزایش است.
میت رامنی (Mitt Romney) سناتور جمهوریخواه آمریکا ماه گذشته (میلادی) اصلاحیهای را برای قانونی گستردهتر به منظور مقابله با چین ارائه کرد که تحریم دیپلماتیک این کشور از سوی آمریکا را به اجرا خواهد گذاشت؛ و یک ائتلاف فعالان حقوق بشر روز سه شنبه از ورزشکاران خواست این بازیها را تحریم و بر کمیته بین المللی المپیک، فشار وارد کنند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفته که امیدوار است رویکردی مشترک با متحدان را درباره شرکت در (بازی های) المپیک پکن، ایجاد کند، اما آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا بارها گفته این موضوع هنوز در گفتگوها مطرح نشده است. یک مقام ارشد دولت بایدن در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات پلوسی به رویترز گفت موضع دولت (بایدن) درباره (بازی های) المپیک ۲۰۲۲ (حدوداً بهمن آینده) تغییر نکرده است.»
بایدن که وی نیز دموکرات است، گفته است چین رقیب راهبردی آمریکاست. وی قول داده است اجازه نخواهد داد چین در دوران ریاست جمهوری اش، آمریکا را به عنوان رهبر جهان، پشت سر بگذارد.
طرفداران حضور ورزشکاران آمریکایی در (بازی های) المپیک پکن میگویند تنبیه کردن ورزشکاران غیر منصفانه و این بازیها سکویی برای آمریکاست تا سرزندگی خود را در صحنه جهانی نشان دهد. این کشور دارای یکی از بیشترین تعداد مدالهای المپیک زمستانی است.
سارا هِرشلَند (Sarah Hirshland) رئیس کمیته المپیک و پارالمپیک آمریکا در بیانیهای مکتوب به این جلسه استماع، نوشت این کمیته درباره «سرکوب جمعیت اویغور» نگران است، اما جلوگیری از حضور ورزشکاران آمریکایی در این بازی ها، «قطعاً پاسخ (این مسئله) نیست.»
هرشلند افزود: «تحریمهای گذشته المپیک نتوانسته است به اهداف سیاسی دست یابد و این تحریمها باید هنگام بررسی تحریمی دیگر، ما را متوقف کند.»