پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور بر ضرورت پرهیز نامزدهای انتخابات از اقدامات غیراخلاقی، تهمت زدن و دروغ گفتن در تبلیغات انتخاباتی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی در ادامه سخنانش در نشست هیأت دولت گفت: ما نباید غَشّ در معامله کنیم یعنی اگر به حضور مردم میرویم و کالایی به آنان عرضه میکنیم این کالا، برنامه، نقد از گذشته و یا وصف شرایط حال باید منطبق با واقعیت باشد.
رئیس جمهور تصریح کرد: اگر خدای نکرده تبلیغات با دروغ، تهمت و اقدامات غیر اخلاقی توأم باشد برای مردم غیر قابل قبول است کسی که آمده است تا سنگینترین بار اجرایی را بر دوش بگیرد نباید از مسیر ناصواب به این هدف بلند برسد چنان که از قدیم برخی میگفتند هدف، وسیله را توجیه میکند، ولی ما مسلمانان همواره با این شعار مخالفت کردیم و آن را خلاف اخلاق و اصول میدانیم پس مسیر، وسیله و هدف باید درست و قابل قبول باشد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با تبیین اقدامات دولتهای یازدهم و دوازدهم گفت: مسأله بسیار مهمی که مردم عزیز ما باید به آن توجه کنند این است که دولت دوازدهم در شرایطی پیچیده و مشکل مسئولیت را بر عهده داشت که حداقل در صد سال گذشته مشابه آن را نمیبینیم.
آقای روحانی افزود: این یعنی وقتی جنگ اقتصادی را با کرونا ضمیمه کنیم میبینیم آن چنان شرایط اداره کشور پیچیده بود که با هیچ زمان دیگری قابل مقایسه نیست.
رئیس جمهور گفت: باید گفت که این دولت در چه زمانی و با چه شرایطی کشور را اداره کرد وگرنه اگر بدون توجه به این نکات توضیح دهیم واقعیات را تحریف کرده ایم و به خوبی بیان نکردیم.
آقای روحانی افزود: خیلی مهم است که دولتی در سه و نیم سال با کمترین درآمدهای نفتی در بودجه، کشور را اداره کرده است.
رئیس جمهور اضافه کرد: این که کشور بدون وابستگی به نفت اداره شود جزو تصوراتی بود که هیچ کس تصور نمیکرد محقق شود و جزو آرزوها بود، اما این دولت کشور را با بودجه بدون درآمدهای نفتی اداره کرد.
وی با طرح این پرسش که کشور چگونه بدون درآمدهای نفتی در بودجه اداره شد، گفت: ما درآمدهای جدیدی را برای کشور ایجاد کردیم و این بسیار اهمیت دارد که به آن بپردازیم که در سه و نیم سال اخیر کشور چطور اداره شد.
رئیس جمهور افزود: این در حالی است که همه منابع درآمدی ما را قطع کردند و کشوری که همواره در تاریخ و از زمانی که نفت کشف شد اتکای بودجه اش به درآمدهای نفتی بود در این دوره با مشکل مواجه شد، اما توانستیم اداره کنیم.
آقای روحانی گفت: دولت صادرات غیرنفتی را جایگزین نفت کرد که کار آسانی نبود عمدهترین صادرات غیر نفتی که در سالهای اخیر ما را یاری کرد فرآورده ها، پتروشیمی و فولاد بود البته کالاهای دیگری هم بود، اما این سه کالا بار سنگین صادرات را بر عهده داشت و جای نفت را پر کرد.
رئیس جمهور افزود: صادرات غیر نفتی با واردات غیر نفتی کنار یکدیگر قرار گرفته اند به نحوی که مثلاً میزان درآمدهای غیر نفتی ۴۰ میلیارد دلار و میزان واردات ما ۴۲ میلیارد دلار بود که این بسیار اهمیت دارد.
آقای روحانی با طرح این پرسش که چه کسانی فولاد پتروشیمی و فرآوردهها را به این جا رساندند؟ گفت: کسانی که ما را تحریم کردند در مخیله شان نمیگنجید که ما در منطقه به صادرکننده بنزین تبدیل شویم.
رئیس جمهور افزود: یکی از مقامات امریکا در این باره گفته است «ما فکرش را نمیکردیم که ایران را تحریم کنیم و آنان به صادر کننده بنزین تبدیل شوند».
آقای روحانی اضافه کرد: امروز به صادر کننده بنزین، گاز و برق تبدیل شدیم و این کالاها از صادرات ما به کشورهای همسایه است اگر در قدیم صادرات ما نفت بود امروز این کالا به برق، فرآوردههای نفتی و گاز تبدیل شده که این تحول بزرگی است.
رئیس جمهور گفت: کسانی که در صنایع معدنی فعال بودند در سه چهار سال اخیر بار سنگینی به دوش گرفتند به نحوی که صادرات شمش فولاد ما از ۳۰۰ هزار تن در سال ۹۲ به شش و نیم میلیون تن افزایش یافته که این افزایش چند برابری، تحولی عظیم است.
آقای روحانی افزود: هیچ کس نمیگوید که این تحول چگونه رخ داد و چطور زنجیره فولاد را طی کردیم تا به صادرات رسیدیم این موضوعات یا گفته نمیشود یا کمتر گفته میشود و مردم مطلع نیستند.
رئیس جمهور گفت: این که دولتهای یازدهم و دوازدهم یک باره تصمیم گرفت پتروشیمی را از ۵۶ میلیون تن در سال به صد میلیون تن در سال ۱۴۰۰ برساند شوخی نیست، اما ما این کار را در شرایط سخت تحریم انجام دادیم.
آقای روحانی افزود: یکی از عواملی که سبب شکست و در هم ریختن امریکا در شرایط تحریمی ما شد این بود که تولید ما به حرکتش ادامه داد و در سال ۹۹ شاهد جهش تولید بودیم.
رئیس جمهور در پایان این بخش از اظهاراتش گفت: جهش تولید فقط شعار نبود که رهبر معظم انقلاب بفرمایند بلکه ایشان بیان فرمودند و ما عمل کردیم.