پخش زنده
امروز: -
سومین دوره از سلسله نشست های اقتصاد مقاومتی با محوریت بانکداری اسلامی در مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، دبیر گروه علمی نظام اقتصادی پژوهشگاه فقه در این نشست از رونمایی از مدل علمی بانکداری بر اساس آموزه های اسلامی خبر داد و گفت: این مدل علمی بر اساس مبانی اسلام، شامل خدمات پولی و بانکی، سرمایه گذاری و امور خیر خواهانه است.
حجتالاسلام مادرشاهی گفت: مدل ارائه شده از هرگونه خلق پول بانکی، تمرکز پول و انواع ربا جلوگیری خواهد کرد.
وی با ابراز نارضایتی از وضعیت فعلی نظام پولی و بانکی کشور گفت: نظام بانکداری فعلی دچار کاستی ها و آسیبهای متعددی است که باعث نارضایتی بانک ها، مردم، حکومت و حوزههای علمیه شده است.
دبیر گروه حلقه بانکداری مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی افزود: مدل علمی ارائه شده در این مرکز کاملاً عملیاتی است اما نیاز به برخی از تغییرات کلان حقوقی و قانونی دارد و به مراجع ذیربط انتقال داده شده است.
آیت الله اراکی نیز در بیانیهای که در این نشست قرائت شد بر ضرورت ایجاد بانکداری بر اساس مبانی اسلام تاکید کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در این بیانیه با انتقاد از برخی از معضلات نظام بانکداری از جمله کسب سود با تضمین سرمایه، سوری سازی در عقود، توزیع ناعادلانه ثروت و... تاکید کرد: حوزههای علمیه رسالت بزرگی به عهده دارند و باید با ورود دقیق به این گونه مسائل راهکارهای عملی برای طراحی نهادهای مورد نیاز ارائه دهند.