پخش زنده
امروز: -
دکتر زالی: ۴ بیمارستان غیرکرونایی برای واکسیناسیون بیماران خاص اختصاص داده شده است که فردا مراسم افتتاح رسمی یکی از این بیمارستانها را برای ارایه خدمات به بیماران خاص خواهیم داشت.
آقای دکتر علیرضا زالی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در حاشیه راه اندازی واکسیناسیون خودرویی در ورزشگاه تختی شرق تهران افزود: ما به لحاظ ترکیب جمعیتی، فراگیرترین ترکیب را در منطقه ۴ و پس از آن در منطقه ۲ و بخشهایی از مناطق ۱۴ و ۱۳ داریم.
وی گفت: منطقه ۱۴ هم در بخش شرقی تهران ماهیت خاص و جمعیت به نسبت با ثباتی دارد و در کل مناطق شرقی تهران به لحاظ ثبات جمعیت، پایدارتر هستند و جمعیت سیال کمتری را در مقایسه با دیگر مناطق دارد.
آقای دکتر زالی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا قصد ساماندهی مراکزی برای واکسیناسیون بیماران خاص را هم دارید؟ افزود: ۴ بیمارستان غیرکرونایی و به نسبت تمیز از نظر ارایه خدمات را برای این کار اختصاص داده ایم که فردا یکی از این مراکز افتتاح خواهد شد و البته تا قبل از استقرار این مراکز بسیاری از بیماران خاص اولویت دار که در سامانههای الکترونیکی دانشگاه نیز ثبت نام کرده بودند واکسینه شده اند.
وی با اشاره به اینکه بیماران خاص تعاریف خاص خود را دارند و با بیماران زمینهای متفاوتند، گفت: به طور مثال بیماران مبتلا به هموفیلی، تالاسمی، سرطان، دیالیز و پیوند اعضا از مصادیق بیماران خاص براساس تعریف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هستند.
رئیس ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران افزود: بیماران زمینهای هم شامل مبتلایان به دیابت، فشارخون و بیماریهای قلبی، تنفسی و مغزی هستند و پیش بینی ما این است که اگر در کشور ما فرآیند واکسیناسیون به گونهای گسترش پیدا کند که افراد ۶۰ سال به بالا واکسینه شوند بیش از ۸۵ درصد افراد با بیماری زمینهای را علی القاعده واکسینه کرده ایم.
آقای دکتر زالی با اشاره به اینکه ما ۹ و نیم میلیون نفر افراد بالای ۶۰ سال داریم، گفت: پیش بینی میکنیم یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از این تعداد حتما بیماری زمینهای جدی را توأمان دارند و باز اگر از این جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفری بخواهیم جدا کنیم جمعیت معادل ۴۸۰ هزار نفر از افراد بالای ۶۰ سال داریم که چند عامل زمینهای دارند از جمله عامل پرخطر تنها بودن در منزل، داشتن دیابت و سن بالای ۷۰ سال است.
وی افزود: براساس فرمول وزارت بهداشت اگر بتوانیم ۱۴ میلیون شهروند ایرانی را در مراحل متفاوت واکسینه کنیم بخش عمدهای از گروههای پرخطر واکسینه میشوند و آن موقع میتوانیم وارد واکسیناسیون عمومی شویم.
آقای دکتر زالی درباره واکسیناسیون مشاغل پرخطر نیز گفت: در ستاد ملی کرونا هنوز اجماعی برای تعریف این مشاغل صورت نگرفته است و تنها گروه پرخطر که تعریف استاندارد جهانی هم دارد کارکنان بهداشت و درمان هستند و البته ما در بحث خدمات شهری، پارکبانها و تطهیرکنندگان فوت شدگان کرونایی را هم در زمره گروههای پرخطر، واکسینه کرده ایم.
وی افزود: البته ستاد ملی کرونا در حال رتبه بندی مشاغل پرخطر است و تعداد زیادی از گروههای مختلف اجتماعی و خدماتی درخواستهایی به ستاد ملی ارسال کرده اند که به طور مثال کارکنان پلیس و رانندگان تاکسی و حمل و نقل عمومی نیز از دسته درخواست کنندگان هستند و از نظر ما رانندگان تاکسی و اتوبوس در معرض خطر بیشتر ابتلا به کرونا هستند و، چون با افراد زیادی سر و کار دارند احتمال ابتلای بیشتری دارند و اگر خودشان هم مبتلا شوند میتوانند به عنوان ناقل افراد بسیار زیادی را مبتلا کنند.
رئیس ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران گفت: ما نظرات کارشناسی گروههای مختلف را جمع آوری کرده ایم و در نهایت ستاد ملی کرونا باید این مشاغل را تعریف و به ستادهای استانی اعلام کند.