پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو اعلام کرد :100 درصد جمعیت شهری و 99 درصد جمعیت روستایی در ایران به برق و خدمات مدرن انرژی دسترسی دارند و 14 درصد از کل ظرفیت نصب شده از انرژی برقآبی است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، مجید نامجو در نخستین نشست وزیران مجمع انرژی آسیا و اقیانوسیه که در شهر "ولادی وستوک" روسیه برگزار شد، با ارائه گزارشی از وضع صنعت برق جمهوری اسلامی ایران گفت: هم اکنون ظرفیت نصب شده برق در ایران 69 هزار مگاوات است که ایران را در رتبه چهاردهم جهان قرار می دهد.
وی با بیان اینکه ایران در ساخت تمامی انواع نیروگاه های حرارتی همچون نیروگاه های گازی، بخار و سیکل های ترکیبی خودکفاست، گفت: در حال اجرای تبدیل نیروگاه های گازی و بخار موجود به سیکل ترکیبی هستیم که خود به میزان زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و موجب حفظ محیط زیست می شود.
وزیر نیرو افزود: به کشورهای زیادی در جهان به ویژه کشورهای همسایه نفت و گاز و برق صادر می کنیم و معتقد هستیم ارتباط الکتریکی شبکه های برق، فرصت های بیشتری در نواحی و مناطق برای توسعه زیرساخت ها را ایجاد کرده و رفاه مردم را افزایش می دهد.
نامجو افزایش استفاده از منابع انرژی های تجدیدپذیر به ویژه در مناطق دوردست را از اولویت های برنامه های ملی و سیاستگذاری های ایران در بخش انرژی اعلام کرد و گفت:
سهم تولید برق از منابع تجدیدپذیر تا سال 2015 به 15 درصد از کل ظرفیت نصب شده خواهد رسید ضمن آنکه ظرفیت مناسبی برای تولید توربین های بادی و پنل های فتوولتائیک در کشور وجود دارد.
وزیر نیرو با اعلام آمادگی دولت ایران در زمینه تبادل دانش با کشورهای علاقمند در منطقه، برگزاری دوره های آموزشی، ساخت سد، فراهم کردن فرصت سرمایه گذاری در بخش انرژی در ایران و یا سرمایه گذاری در دیگر کشورها با نگرش تحقق اهداف مشترک و اهداف مندرج در برنامه عمل، اظهار داشت: از مشارکت بخش خصوصی و دولتی که موجب تسریع در نیل به اهداف مشترک می شود، استقبال می کنیم.
وزیر نیرو با ابراز تاسف از مداخله های فرامنطقه ای و موانع ایجاد شده که از تلاش های جمعی کشورها در منطقه برای افزایش امنیت انرژی جلوگیری می کند، ابراز امیدواری کرد: این سیاست ها و اقدام های مخرب با توسعه همکاری های منطقه ای در زمینه انرژی بی ثمر شود.
وی با بیان اینکه 20 درصد مردم جهان به انرژی برق برای روشنایی منازل و انجام امور تجاری دسترسی ندارند و 30 درصد جمعیت جهان برای تهیه غذای خود از منابع انرژی زا همچون چوب، زغال، زغال سنگ و فضولات حیوانی استفاده می کنند، افزود: آنان از هوای سمی که موجب آلودگی مکان های مسقف و در نهایت ابتلا به امراض ریوی می شود، تنفس می کنند.
به گفته نامجو ، حدود 700 میلیون نفر در منطقه آسیا و اقیانوسیه به انرژی برق دسترسی ندارند و 85 درصد جمعیت روستایی از دسترسی به امکانات سوخت های مدرن برای پخت و پز محروم هستند و در همان حال و براساس آمار و ارقام، منطقه آسیا و اقیانوسیه مصرف کننده 39 درصد منابع انرژی جهان بوده و 71 درصد از رشد مصرف انرژی در جهان را به خود اختصاص داده است.